Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice obiranje grozdja v Italiji

obiranje grozdja v Italiji

Živjo!

A ima mogoče kdo informacije glede obiranja grozdja v Italiji?
Bi šle rade s prijateljicami potovat po Italiji, vmes pa še malo zaslužit.
Me zanima, če ima že kdo kakšne izkušnje s tem, pa mogoče kakšen kontakt v Italiji, da bi se malo pozanimale.

Hvala!!

Špelca

Zadnja sprememba (06-06-05 13:43)

Nekaj let nazaj sem bral grozdje cez mejo. Delati je treba od 8-10 ur na dan, vmes dobis zajtrk,kosilo in vecerjo, placilo dobis ko koncas delo (1 teden) na roko. Placilo pa je dobro!

Pojdi v Francijo Eperney in boš lahko pil vsaki dan šampanjec in zaslužil cca 50evrov na dan bilo vsaj pred desetimi leti.Dajo ti za spat in za jest.Lahko da se je kaj spremenilo,ker je zdaj cela Poljska verjetno tam.
Za italijo pa ti priporočam ,da greš od stare Gorice proti Gradiški,Palmanovi skratka okoli stare gorice so slovenci in malo sprašuj po kmetijah.Če kaj najdeš pa mi javi.
byby

majstor,

a mi lahko prosim poveš kako si se to zmenil? a si šel na blef kar tja, ali si se že prej najavil?
bi rada malo vnaprej vedela kako pa kaj. a za prespati ti tudi dajo, al moraš za to sam poskrbeti?

Hvala!!

CIAO
V Francijo sem šel prvič na izlet z namenom ,da par dni delamo v vinogradih.Znanec francoz je rekel ,da naj gremo v Reims,midva s kolegom pa sva šla v Eperney la capital del Champagne.Na blef sva vprašala par kmetij in že pri tretji sva dobila delo.Ko sem dobil zadnji dan pri večerji plačilo nisem mogel verjeti,da je padlo cca 100 dem po glavi.Čez tri leta sem spet šel tja in delal 14 dni.Bilo je super.Spiš pri njih-moški posebej in ženske posebej,za hrano skrbi kuhar,ki je prav tudi oblečen z belo kapo in vsak dan se pije samo šampanj po delu do večerje in še naprej.Hrana je odlična in raznolika.V mestu se zvečer ,ko je trgatev vedno nekaj dogaja po barih.Izgleda ,cool ampak po desetih letih,ko so se odprle meje evrope ne vem ,kako je zdaj tam .Zanimivo pa je da po trgatvi greš v Pariz in za nazaj se ustaviš v Münchnu na Oktoberfestu.Nazaj prideš suh,poln doživetij.
Pojdi ne bo ti žal.
ciao

živjo!

malinero,

me samo še zanima kateri mesec si šel. me nameravamo iti kones avgusta, začetek septembra.
Saj je takrat sezona za obiranje grozdja?

tnx

Živ špelca
Jaz sem šel 15.septembra in zdaj po desetih letih se je podnebje spremenilo tako ,da zna biti že prej.Če te še kaj zanima pa kar piši.
ciao

malinero,

vidim, da si želiš malo spomine obujati:-) te bom pa še malo zaslišala.
upam, da nimaš nič proti.

Kako si se pa odpravil tja?
predvidevam, da mlad pa nor pa z ruzakam. verjetno se ne motim dost:)
mislmo iti tri fendice z ruzaki potovat okoli vmes pa še malo delat, da zaslužimo za potovanje., tako da kakšen nasvet več ne bo odveč:)

lp

ps:res hvala za pomoč

Jaz sem šel s katrco in s kolegom ,tako da ti priporočam ,da greste z avtom ,da si bolj mobilen.Kajti najti moraš kmeta ,ki te bo vzel pod streho.Mislim ,da nebi smelo biti problema.Tudi v Pariz moraš potem iti in za nazaj na Oktoberfest.Brez avta ne vem kako bi šlo.Lahko tudi delate celi mesec saj eni začnejo trgatev prej drugi kasneje.
Zaenkrat je to vse,če pa bo še kaj piši.
ciao

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close