kaj naj si ogledam na poti do barcelone?
Mi smo bili v Barceloni konec aprila, prvi postanek Monako, pa vas Eze, pa Nica, potem Aix de Provanse, Avignon, Orange, Figueras, Barcelona pet dni s avtodomom na varovanem parkirišču Gloria sredi Barcelone 20 Eurov za 24 ur ( zraven imaš metro) , eno tako parkirišče je še pri olimpijski vasi, potem smo šli še na Monserat in počasi nazaj čez južno Francijo Camarqu ( ne vem če sem prav napisala), deželo divjih konj, bikoborb zelo lepo, priporočam …
12 čudovitih dni. Ne priporočam spanja na počivališčih na bencinskih pumpah, prijateljem so vlomili ponoči in jih okradli, not so prišli čez šoferjeva vrata. Fajn je imeti alarm, ali psa,ali pa vrata zvezati še z gurtnami in zvonček obesit gor. Sliši se smešno, ampak, ko so dvakrat zaporedoma ponoči v tvojem avtodomu medtem ko ti spiš in nič ne slišiš, stvar ni več smešna.
Če te še kaj zanima vpraši.
Prijetno potovanje, mi bomo šli gotovo še enkrat
Maja
Mi smo bili lani jeseni na tej poti. Sicer je bilo po prvem planu potovanje do Barcelone in nazaj, vendar smo vmes ugotovili da nima smisla in smo potovanje skrajšali.
Celje – Genova – Imperia – San Remo – Monaco – Cannes – Grasse – St. Vallier de Thiey – Comps – Moustiers Ste Marie – Riez – Pertuis – Apt – Sault – Carpentras – Avignon – Sete – Agde – Bezires – Narbonne – Sigean – Perpignan – Mount-Louis – Bourg Madame – Pas de la Casa – Andorra La Ville – Saint Julia de Loria – Ripoll – Olot – Portbou – Argeles sur Mer – Bezires – Montpellier – La Grande Motte – Aigues Mortes – St. Remy –Les Baux – Salon de Provence – La Ciotat – Bandol – Toulon – Hyeres – St. Tropez – Frejus – Nice – Monaco – Celje
10 dni, 3800 km, avtodom
slike http://www.meditor.info/primoz/provansa2004/image0.html
Od doma smo krenili petek popoldan po službi in se peljali do okolice Brescie in tam prespali na avtocestni bencinski postaji. Brez problema.
Zjutraj smo nadaljevali pot po dolgočasnih italijanskih avtocestah brez postankov (razen nujnih) do Genove oz. Imperie in nato po obalni cesti do Monaca. Tu se je pojavil prvi problem 🙂 Najti parking za našo kočijo. Misija nemogoče. V Monacu je samo ena parkirna hiša za avtodome, ki pa je vedno polna. Po enih petih krožnih vožnjah (dodobra smo si ga ogledali) smo obupali in se odpeljali naprej, na celino, do mesta Grasse. Malo in izredno lepo mesto, ampak zopet ni variante, da dobiš parking. Spet krožni ogled mesta in prenočevanje na improviziranem “štelplacu”.
Tretji dan smo zapeljali po “napolonovi” cesti, naprej proti celini in kanjonu Verdon. To je “must see”. Najglobji kanjon v Evropi. Čudovita stvar. Provansa je res super stvar. Polno majhnih prijaznih mest in vasic, neskončna polja sivk, vinske trte …..Ena izmed teh vasic je St. Vallier de Thiey.
več naslednjič 🙂
cicamica, če te zanima kaj konkretnega, na dan z besedo
Zadnja sprememba (05-06-05 23:18)
Forum je zaprt za komentiranje.