Najdi forum

sicilija

letos sva se s kolegico odločili za sicilijo in bi mi prav prišel kakršen koli nasvet o kakšni poceni ponudbi v juliju in predvsem za kateri del otoka naj se odločiva.Ja pa če mogoče kdo ve kakšno informacijo o najcenejši možnosti prevoza.

Živjo

Za prenočišča si poglej tole stran Za več informacij pa uporabi Iskalnik, saj so o Siciliji že nekajkrat razpravljali 😉

Jaz sem šla organizirano, sem bila pa v Giardini Naxosu in Taormini in mi je bilo zelo všeč in zelo priporočam; en dan sem šla tudi na Eolske otoke in pa v Siracuso. Najbolje, da si kak vodič izposodiš in bolj podrobno prebereš opise krajev pa se nato odločiš.

Mislim, da je najceneje iz Benetk ali Trsta z enim italijanskim cenovno ugodnim letalskim prevoznikom, ki pa se ga zdajle za nic na svetu ne bom spomnila 😉
Glede tega, kaj naj bi si ogledali…kaj vaju zanima? Narava? Mesta? Poceni ponudba….misliš agencije?

Za letalsko karto poskušaj z Air one (od Lufthanse) na http://www.flyairone.it. Brala sem, da je poceni, nisem pa še potovala z njimi.
Jaz sem bila lani poleti sicer z avtom. Meni je bila najbolj všeč notranjost Sicilije in severni del – Palermo in Eolski otoki, na jugu pa so lepe predvsem plaže. Zraven Agrigenta smo npr. bili v enem lepem kampu pod prepadom in ob peščeni plaži za 10 EUR/dan za 2 osebi (konec avgusta). Za videt sta seveda tudi Taormina in Cefalu, ki sta zelo urejena ampak tudi zelo turistična, pa Siracusa, Noto, Enna…

Ojla!
Mi lahko še kdo pove za kakšno lepo peščeno plažo?? Za znamenitosti že prebereš vse v knjigah, kje so pa lepe plaže in kampi pa skoraj nikjer ne piše ….

Tina, lepe plaže (no, zame so to peščene) so na jugu, nekako med Catanio (oz. že pri Giardini Naxosu se začnejo) in vse do Sciacce, na severu je pa vse bolj kamnito/skalnato. Če imaš avto in dovolj časa, jih brez težav lahko odkrivaš sama. Žal so povsod smeti, s tem se moraš na Siciliji kratkomalo sprijaznit. Mi smo na vse plaže naleteli bolj kot ne slučajno. Je pa res, s kampi so knjige bolj švoh opremljene (velja tudi za LP), mi smo imeli en seznam z neta, ki nam je prišel zelo prav, vsaj v času, ko smo bli dol (en mesec nazaj), ker še ni blo vse odprto. Pa eni so zapuščeni, drugi razsuti … Okrog 5h popoldne je že kar fajn, da ga začneš iskat, če nočeš pol v temi postavljat šotorov in kuhat večerje. Ampak tud to ni panike 🙂

Aja hvala za odgovor.
Mi laho prosim poveš stran, kjer ste našli seznam?
Koliko časa približno pa traja vožnja na Sicilijo oz. do trajekta?

Mi smo se kopali čisto na jugozahodu Sicilije – na nekakšni pečini je stal grad, pod njim je bila pa lepa plaža – resda dostopna le z osebnim avtom. Se mi je zdelo, da je tisti predel malo man naseljen in umazanije ni bilo toliko. Ampak glede na to, da je bilo to pred 20 leti, so se verjetno stvari že spremenile…

lp

bv

Zadnja sprememba (03-06-05 21:39)

Joj samo ste me s tole umazanijo kar malo razočarali … sem bila prepričana, da je tako kot na Korziki, lepe rajske plaže brez smeti …:)

ja, žal je z umazanijo tko, da je praktično povsod. Dobro, saj se najdejo placi, kjer je ni, samo …. so zelo redki.

Link:

Mogoče ti pridejo prav še:

(vreme)

Do dol se voziš — mi smo šli iz Kranja ob 7h zvečer, na trajektu smo bli ob 2h popoldne naslednji dan, vse skupaj torej 19 ur, s tem da smo vozili nonstop (2 sta se menjavala), se ustavljali za pribl. 10-15 minut vsaki 2 ali 3 ure. Ponoči lepo voziš, razen tovornjakov je malo prometa. Je pa tko, do Benetk gre hitro, od Benetk po celini še kar nekako, od Neaplja dol pa do trajekta se pa vleče k čreva.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close