KUBA na lastno roko
zdravo!
vidim, da se ti noben ne javi…
no jaz, moj dragi in en kolega smo bli cez prvomajske na kubi in lahko recem samo noro!!
sicer mi nismo bili ves cas na enem mestu ampak smo potovali po severi, v vsakem kraju smo se ustavili za 2-3-4 dni, obdelali smo: Varadero (ful turisticno) – Havana – Pinar del Rio – Vinales – Cienfuegos – Trinidad – Santa Clara – Varadero.
Najceneje se da živeti v “casa pariculare”, to so privatne hiše, od koder smo potem hodili naokrog po raznih izletkih. Casa particulare spoznas po tem, ko imajo na vratih zelen ali noder znak, v obliki A, potrkas in prasas, ce imajo kaksno sobo frej… in to je to… aja pa ce hoces prit pocen skoz mors fajn glihat (bit “balkanc”), soba je obicajno za 2 os, in se da spat za cca 10-20 $, splaca se tud kar v teh casah narocit zajtrk (vedno je isto, ampak men je blo dobr za jest: jajca, kava, mleko, VELIK sadja, svez stisnjen sadni sok, kruh, med in maslo) =2$; vecerjo (svinjina, pisceti, krompir, riz s fizolom, solata=5$ oz jastogi=6$)..no to so zdilane cene, sam povem ti, da se DA!! (jastoge so nam hotl prodat za 10$ pa se nismo dal!!)..
sicer smo od 14 dni, bili samo 4 dni na plazah (Varadero, Rancho Luna, Playa Largo in Cayo Jutias), ampak je absolutni zmagovalec Jutias – 30km od vinalesa..ni turistov…skoljk pa tok po tleh, da jih kr pestas…noro..pa unih ta zavitih miljon (k morje slisis)…
ce te se kej zanima, mi lahk pises na mail..
lp
Laket
Forum je zaprt za komentiranje.