Mamaia – Romunija
Odvisno kakšen človek si, kaj iščeš.
Jaz sem bila v najslabšem hotelu, kar jih je v Mamai, saj sem si rekla, da bom itak cel dan okoli, za spat bo pa že ok. Hotel je bil res slab – letos ga obnavljajo in je zaprt (pozabila ime), a zajtrki so bili super.
Sama Mamaia je zanimiva za dvakrat gor in dol, pol se pa že naveličaš enega in istega. Sicer pa se gre lahko tudi v Constanto z busom. To je glavno mesto tega okoliša in je prav luštno. Če se ti ljubi hoditi, greš tja lahko tudi peš.
Kar se tiče izletov z Intelekto, jih odsvetujem, ker so preveč dragi in niso vredni te cene. Raje se vsedi na vlak v Constanti in pojdi sama v npr. Bukarešto. Imajo dve vrsti vlakov (ali celo tri morda). Eden je hiter (Blue arrow), drugi je kupejski in se notri kadi, a srečaš pristne Romune.
Sicer ni nič posebnega (vsaj meni ni bilo), a se splača pogledat kakšni so Romuni in če se odločiš, da greš sama z vlakom ali busom okoli, vidiš še kaj pristnega in zanimivega.
Ja, za backpackerje je Mamaia primerna… avantur ne (z)manjka, sploh v posezoni so cene zelo nizke…
Na dopust pa tja sigurno ne bi sel – Crno morje je res crno, plaza je dokaj neociscena, hotelske nastanitve so sicer v redu, samo vzdusje v mestu pa je bl bogo; jaz sem bil v posezoni (konec septembra) pa ni blo nikjer zive duse… Ce se odpravlas na morje pejt rajs nekam v Grcijo, ce pa isces avanturo, pol pa je Romunija sama po sebi primerna za obisk:)
Forum je zaprt za komentiranje.