Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice viza-kenija, tanzanija

viza-kenija, tanzanija

Hy!
Kje se dobi viza za Kenijo in Tanzanijo in približno kakšna je cena?
Hvala

Zadnja sprememba (01-07-05 22:32)

Antimalarike raje NE izpusti, oz. se pozanimaj kako in kaj jemati…

Zadnja sprememba (04-07-05 14:44)

Oj

Ko sem bil dol pred letom dni, sem dobil vizo na letaliscu za 50$, razen, ce so kaj spremenili je to najbolj smiselene nacin.

Za Tanzanijo vizo dobis v Nairobiju in mislim, da jo lahko dobis ze isti dan (drug dan pa 100%), meni se je tudi zgodilo, da so mel glih praznik in tko, da zmeri te lahko kaj preseneti (mislim da je viza 30$).

Uganda-kemija-tanzanija imajo nek sporazum in viza za enkraten vstop, vbistvu velja za vec vstopov/izstopov. Ne rabis nove vize za iz tanzanije nazaja v Kenijo in obratno. Kar prav pride, k 50$ se enkrat dati nebi bilo prijetno.

Sej mejo lahko prestopis tko mimo grede, sam jaz ti tega nebi priporocal:), k so naju enkrat ustavili in legitimirali.

Mozno, da lahko dobis tudi na meji vizo (za ugando al tanzanijo al kar obe drzavi se je menda dalo, jaz sem to v nairobiju urejal), sam raje preveri glede tega na meji.
Fora je bla, da so cariniki full obvladal, da bo/je glih slovenija v UE vstopila in so celo castital.

Antimalarike jemlji!!!!! Ne poslusi cudnega folka, k bos tko ti bogi, ne oni, ce bos kaj fasal.
Vecina folka dobro prenasa antimalarike!!! Jaz osebno ne poznam nikogar, ki bi mel resne probleme z njimi. Malarija pa ti lahko pusti ZELO resne posledice, no sej lahko tud ne prezivis.
Imas tudi neke nove drazje antimalarike, ki pa so malce bolj mili glede stranskih efektov.

Hvala za ižrpno poročilo!
Če sem prav razumel, se rabi samo ena viza npr. za Kenijo in lahko greš potem še v Tanzanijo?

Zal ne, za Tanzanijo rabis posebaj vizo.

Sam, ker dobis za 50$ vizo za enkratni vstop v Kenijo, ti zaradi sporazuma med tema dvema drzavama ni treba nove kupiti za povratek v Kenijo iz Tanzanijo in prihranis 50$.

CE bi sel recimo v Etiopijo bi naceloma rabil novo vizo za povratek oz. vizo za vec vstopov, ko sem bil jaz dol je bilo to oderusko urejeno, si pac placal se 50$.

Drugace pa je dol res krasno in ti zelim lepo pot.

Drugace pa ti priporocam Lake Nakuru, ce imas vsaj enega sopotnika za delit stroske.

Zdaj pa štekam. Nam sicer ne bo treba nazaj v Kenijo , ker upamo da bomo zaključili z Zanzibarom. V bistvu gremo na Kilimandjaro, pa bi potem karnadaljevali v Tanzanijo in si tam šli en kratek Safari, pa ogled česa. Potem pa mal na počitnice v Zanzibar. Si moram ogledat, kje je ta Lake Nakuri, ker bi nekako bolj pasalo iti v Tanzanijo po Kilimandjari(da se ne vračamo v Kenijo na safari). Predlagaš kak safari?
Lep dan

Oj.
Kako greste na Kilimandzaro? Men je ravnokar (torej pred 4 urami) v vodo padel komplet nacrt letosnje Kenije, Tanzanije (Kilimandzaro); Zambije in Zaira, in najbolj me jezi zaradi kilimandzara…a veste za kako (ne najdrazjo) opcijo…

Pa kaj vem, če je to glih pocen varianta! Ne gremo čist na svojo pest, nam ena agencija nekaj naštimava. Najbolj pocen se mi še vedno zdi, da greš pač na svojo pest!
Tale tvoj načrt se mi je pa zdel zanimiv. Si mislil iti sam?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close