Najdi forum

južna indija

Čao,popotniki,

če je že kdo bil kdaj v južni indiji,bi ga lepo prosila za kakšne nasvete glede mest,vasi… ki se jih splača videti. stanovala bova v Pondiju blizu ašrama,odpravljava se za 3 tedne v juliju.

hvala,romi.

Preberi moje vtise o Indiji pod Države.

Piše tudi o Pondyu in ašramu Šri

Aurobinda.

LP!

Š3tof

lp
nujno pojdi v aurovile v matrimandir
tam najdes tudi krokodiljo farmo imajo tudi veliko kac (kobre )
lahko obisces tudi farmo spiruline (zelene salge )zanimiva zadeva vodijo avstralec Jim vse pod okriljem auruovila tam v blizini je tudi “tiger cave” pazi edino za cene se je treba kr dogovarjat internet imas v v vsaki hisi
za hrano ni panike jst sm se prehranjeval ob cesti
ce bo cas pa te pot zanese do puthapartija obisci sai babao ja to je bla moja pot drugac en del
ljudje super prijazni tudi uni “pravi” pristni domacini (ribici )
ce pa rabs se kasen info pa pisi ti z veseljem odgovorim 🙂

ps:
a si rezervirala posteljo v ashramu je full guzva tko da se kr malo sprehod po netu
mene so odslovil je bilo rezervirano za 3 mesece naprej

Živjo,

v južni Indiji sem bila letos februarja in naj ti najprej povem da me je popolnoma očarala, krasna narava in ljudje še bolj. Kakor sem te razumela nimaš namena prebivat v ašramu, ker si napisala “blizu ašrama”, no vsekakor si ga oglej. Poleg tega kar je naštel Gašper, je na poti do Chennai-a tempeljski kompleks v Mahabalipuramu, še malo naprej pa zanimiva vas, ki deluje kot muzej različnih tipov južnoindijskih hiš, imenuje se Dakshmina Chitra. Lahko gresta tudi v Chennai, ali pa proti jugu do templjev Gangakondacholapuram, Kumbakonam..moraš pa računat, da tudi če razdalje v km za naše razmere niso velike, rabiš kar precej časa da jih prevoziš, za 50km eno dobro uro. Za malo daljše razdalje najameš taksi, je ful poceni. V Pondicherry-u živi kar nekaj Evropejcev (Italijanov je veliko, pa Francozov). Če te še kaj zanima vprašaj, lp

katja

samos,dašper,katja,hvala za info.

seveda,imela bi še veliko vprašanj,samo pravzaprav sploh ne vem točno kaj vprašat.morda le to,če je v tistem času (julij) velik riziko za malarijo na tem področju. monsunov takrat namreč ni,čeprav to eni zmotno navajajo.

sicer pa me še trenutno zanima:
– kako daleč je od pondija do kerale?
-in kako daleč še od tam naprej do Goe-ali se Goo sploh še splača videti?al je že preveč skomercializirana?
– zanima me glede denarja – naj grem dol z dolarji ali evri?
– se splača bolj ostati na obali ali je zanimiva tudi notranjost.

imava sicer res samo slabe 3 tedne…kako so zanesljivi avtobusi,vlaki (je z vlaki sploh varno?) glede časa?

no,to bi bilo zaenkrat vse.nisem pa vedela da se da živeti tudi v ashramu v Pondiju,zato bova stanovala v “hotelu” od ashrama ki je relativno poceni 8s klimo za dva,pogled na morje 800 rupij.no,relativno poceni:)

hvala in lep dan!!!

romi.

Živjo,

najprej glede prevozov, za daljše razdalje definitivno vlak- so čist v redu, komot spiš, pa tudi železniške postaje v južni Indiji so ful čiste in sploh ne natrpane v primerjavi s tistimi okrog Agre..na avtobus bi jaz raje pozabila. Za krajše razdalje so tud taksiji ful poceni, sam se bolj počas premikaš, imaš pa zato čas da si ogleduješ zanimivo pokrajino (v notranjosti riževa polja) in vsakodnevno dogajanje in utrip življenja, saj se ob cestah nizajo številne vasi..res se splača tudi v notranjost.

Razdalje v km grejo približno takole:

Pondycherry – Kochi 600km

Pondycherry – Thanjavur 170km

Pondycherry – Thiruchirapalli 200k

V Kerali ti toplo priporočam obisk Backwaters- lahko prespiš na ladji, je res zanimivo. Ta izlet lahko izvedeš npr iz Allaphuze. Plaže v Kerali so lepe- Varkala, Kovallam, okolica Trivandruma..za Goo ne vem, ker tam nisem bila, samo če bi imala 3 tedne časa bi ga raje izkoristla za Karalo, pa bi šla še malo v hribe, je baje ful lepo, samo nam je zmanjkalo časa ker smo bile vezane na polet v Bombay.

Glede malarije..me smo jemale lariame in ni blo nič narobe, predvsem zarad tistega predela v Backwaters, je bilo veliko komarjev..odločitev je pa tvoja..

Če je še kaj ti z veseljem odgovorim, lp

katja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close