NEW YORK -POMOČ PROSIM
Živjo!
Vem da je nekaj že bilo napisanega na to temo, ampak vseeno…Prvič se odpravljam na daljse potovanje in s tem nimam izkušenj.
Prosim, če mi lahko kdo pomaga. Iščem najbolj poceni varianto NOTRANJEGA letalskega prevoza iz NY v Memphis.
Zanima me, če kdo ve za ceno, oziroma ali se letalsko karto lahko rezervira in plača preko interneta.Priporočam se za kakšno stran kjer se da pogledati za lete, kakršenkoli namig bi mi prišel prav.
Ali morda ve kdo še za kakšno možnost ugodnega prenočevanja v NY, kjer bi ostala le nekaj dni nato pa poiskala let za Memphis???
Kakršna koli izkušnja iz NY bi mi prišla prav: kakšne so cene, kako ste se prevažali (taxi, podzemna,..??), kje se splača jesti,…..
Lep dan vam želim in hvala
Najbolj poceni bi bil kšn Southwest samo ne letijo v Memphis. Tko, da probej AirTran (edini low cost ki leti tja), drugače pa že znani, AA, United…..cene pa 200$+ za povratne karte. Vprašaj pri nas kolk je karta, v kombinaciji z letom Evropa – NY, če si mlajša od 25 dobiš še popust ipd. Druga možnost pa da kupiš NY Times in pogledaš last minute varijante v travel section časopisa ali pa greš n agencijo. V glavnem – preveri.
Za transport – večji del lahko nardiš kr peš /če si samo na Manhattnu/ ali kombiniraš s podzemno. Hitra in varna, razen za nočne ure ti priporočam taxi. Avtobusi sux!!! Kar se tiče pa hrane – ogromno mesto z ogromnim številom restavracij – na vsakih nekaj metrov ena ali dve….
Oj!
Priporočila bi ti hostel Jazz on the park-je kar soliden in čisto zraven Central parka, ni pretirano daleč do prvih bolj zanimivih stvari-vseeno bi ti pa priporočala kar podzemno (takoj se boš navadila, ker vse ulice potekajo v ravnih linijah in so pravokotne ena na drugo). Za druge hostle pa ti navajam še eno spletno stran:www.hostelhandbook.com/usa/nynyc.htm
Omenila si, da boš tam krajši čas; oglej si čimveč kolikor si lahko- NY je ogromen, ampak s pomočjo podzemne pa tudi busa (čeprav ti niso tolk fajni-veljajo pa karte za podzemno tudi za mestne buse-karte pa niso drage; se pa ne spomnem točno koliko so bile)
Nekaj priporočil: -ne pohajaj sama po tistih bolj nevarnih delih kot so Bronx in podobni, drugače pa mesto ni nevarno (tako kot vidimo v filmih)
– oglej si Empire State Building, Sony World, muzej na letalonosilki, Statue of Liberty, Soho, China town, Little Italy, Brooklyn Bridge…no, kaj naštevam, saj je vsepovsod polno reklam. Zemljevide za podzemno in mesto dobiš v vsakem hostlu zastonj, če pa ne tam, pa za prvim ovinkom. A, in ne pozabi si pogledati NY ponoči.
-hrana: je je dovolj, sadje pa je zeeeeeeelo drago (na primer:eno jabolko stane 400 sit). Fino je, če poskusiš jesti v Sohu, Little Italy, China Townu… (ne Mc’Donalds-tam dobiš vse EXTRA large: velika kokakola je tam 1l )
Ojla!
Midva sva hostel rezervirala preko STA (Student travel agency) v Ljubljani. Da pa se tudi preko interneta (vsaj vse ostale sva rezervirala tako). Na tisti strani, ki sem ti jo napisala v prvem sporočilu so naslovi hostlov v NY in verjetno imajo tudi svoje strani, kjer ti dajo navodila za rezervacijo. Ce pa si studentka, lahko to uredis preko STA (enostavno in brez skrbi). Tudi letalsko karto sem si uredila tam, ceprav mislim, da se to ne splača več, je pa za preverit.
Forum je zaprt za komentiranje.