TURCIJA-APRIL
Ciao,
proti koncu aprila se za dva tedna odpravljam v Turcijo. V planu imam naslednjo okvirno pot: Istanbul-Ankara-Kapadokija-Pamukkale-Efes-Istanbul.
Za kaksen dan imam namen skocit na jug do morja. Kaj mi priporocate? Se splaca mimogrede ustaviti v mestu Konya?
Ce je na moji okvirni poti se kaksen zanimiv kraj, mi lahko napisete.
Hvala za vase informacije.
Lep pozdrav,
Frenk
Frenky – oglej si moj album Turčija – na naslovnici je orisana pot.
– med Ankaro in Istanbulom je zanimiv kraj Safranbolu, uvrščen je na Unescov seznam svetovne dediščine. Zanimiva je predvsem arhitektura. Priporočam.
– Konya je predvsem v znamenju dervišev. Zanimivo, a če boš na tesnem s časom se ne bi ustavljala.
– Če bi šla za kak dan ob morje bi šla definitivno na Olympos, prespala eno noč na hičicah na drevesih in si zvečer ogledala večne ognje Chimaere.
– na poti od Olympusa proti Konyi si lahko privoščiš rafting v Korprulu Kanyonu – to je nekakšna varianta slovenskega posočja – midva sva hotela s kajakom, pa so nama uvalili “small raft only for 2 people”, no in sva šla sama z raftom (sicer sva sledila enemu ta velikemu) ampak ne bi ponovila 🙂
– Zelo zanimiv (med Olympusom in Konyo) je tudiTermessos (nekoč mesto z najboljšo naravno obrambo)
LP in obilo užitkov!
viv
Jaz bi ti predlagal naslednje: verjetno boš po Turčiji potoval z busom, kar niti ni hendikep, saj so povezave, se mi zdi, kar dobre, po Kapadokiji boš šel itak verjetno čez Konyo k obali, je zanimiva, če te zanima malo bolj ortodoksni islam, saj je prav tu islam najbolj usidran v družbo, potem, kot je že Viv rekla, Olimpos pri Antalyi, Pamukale, Efez (poleg je mesto Seldžuk- zanimiva bizantinska trdnjava), nasploh pa imaš v tem predelu nešteto možnosti, saj je vsa obala posejana z zgodovino, le časa ti bo zmanjkovalo (če se bo le dalo, ujemi nočne vožnje). Od tu do Istanbula pa bo še kar dolga pot, morda čez Burso do Izmita, potem pa še stotka do Ist.
Jaz grem junija na počitnice in si bom ogledala večne ognje na Himajri. Najbrž je to lepše videti zvečer ali ponoči, aj podnevi tudi lepo? Ker ne vem, kako naj potem ponoči pridem nazaj v Kemer. A je to lahko dostopno (npr. v mass sandalih ali moram imeti treking čevlje) in koliko časa se hodi, a je dobro označena pot, do kam se pride z avtom ali busom?
Če pa ti ne veš pa prosim viv za odgovor.
Hvala
Na Himajri nisem bil, ker se mi ni dalo it. So pa obakrat zvecer (21.00) sli iz Olympusa organizirano gor s kombiji, nato pa gres se cca 30 min pes. Kot sem gledal so bili povprecno obuti v superge. Placati je bilo potrebno 12 TL/osebo (1.700 SIT). Verjetno so tudi iz Kemerja organizirani nocni kombiji za gor.
Jaz ti lahko povem le toliko. Ti bodo ze drugi napisali svoje vtise tako ponoci kot cez dan.
Lp, Frenk
za zrelko
V K. grem z Atlasom (iz Zagreba) v, pa sem falila v mesecu, ker gremo 3.7. in ne junija. V T. je bila sestra (v hiškah), ki pa mi je bolj malo v pomoč, ker so bolj žurali. Jaz imam ful planov kaj vse bi si poleg Pamukkal in Myre še ogledala, ampak se bojim, da bo prevroče. Nekaj podatkov sem pobrala prav iz tega foruma, nekaj iz LP in veliko iz neta. Če nimaš časa brskati po netu ti lahko napišem kaj boljših linkov.
Forum je zaprt za komentiranje.