Najdi forum

z avtom na Krf

Rabim napotke, kako je, če greš na Krf s svojim lastnim avtom . Ali so res tako slabe ceste, da uničuješ avto in ali je res, da so grški vozniki zelo nedisciplinirani in kar nesramni do tujih voznikov?? Mož mi namreč ne dovoli, da grem s svojim avtom – kup pomislekov !

Ceneje bo če avto najameš kot da ga tovoriš dol. Najemi avtov so v Grčiji zelo ugodni – sploh če greš za manj kot 14 dni.

Grki niso nesramni in nedisciplinirani in so ” čudežni šoferji “. Peljejo po takih poteh, ki si tega imena ne zaslužijo – res pa je da so drzni in divji.

Ob ogledu otoka sem na ključnih mestih mižala.

Kar nekaj prijateljev je šlo na krf s svojim avtom in nobeden ni imel nikakršnih problemov!

Je pa res da je rentanje zelo ugodno!

Pravkar smo se vrnili iz Krfa, kjer smo bili s svojim avtom (in nismo bili edini Slovenci, ki smo imeli avto s sabo) in ti povem, da bi to še enkrat ponovila. Ceste so solidne (nad mojimi pričakovanji). Glavna cesta je normalno široka, ozke so samo stranske ceste, kamor pa ti ni treba iti. V glavne letoviške kraje prideš po glavni cesti. Grški šoferji so res nekoliko drzni, vendar ne gre to posploševati. Mi smo imeli v petih dnevih eno samo slabšo izkušnjo, ko nas je nekdo prehiteval v škarje (pa se je srečno končalo). Vozniki pa do tujcev niso nesramni. Naj povem, da v vseh dnevih nismo videli niti ene prometne nesreče. Ti se kar pogumno odpravi na pot z avtom, saj je to tudi bolj ekonomično. Boljše je namreč, da neseš hrano s sabo, ker je v Grčiji precej drago. Poleg tega pa lahko imaš več prtljage in ti še na trajektu ni treba najeti kabine (ki je nesramno draga in majhna), ker imaš prtljago pač v avtu.

Lepe počitnice.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close