z avtom na Krf
Ceneje bo če avto najameš kot da ga tovoriš dol. Najemi avtov so v Grčiji zelo ugodni – sploh če greš za manj kot 14 dni.
Grki niso nesramni in nedisciplinirani in so ” čudežni šoferji “. Peljejo po takih poteh, ki si tega imena ne zaslužijo – res pa je da so drzni in divji.
Ob ogledu otoka sem na ključnih mestih mižala.
Pravkar smo se vrnili iz Krfa, kjer smo bili s svojim avtom (in nismo bili edini Slovenci, ki smo imeli avto s sabo) in ti povem, da bi to še enkrat ponovila. Ceste so solidne (nad mojimi pričakovanji). Glavna cesta je normalno široka, ozke so samo stranske ceste, kamor pa ti ni treba iti. V glavne letoviške kraje prideš po glavni cesti. Grški šoferji so res nekoliko drzni, vendar ne gre to posploševati. Mi smo imeli v petih dnevih eno samo slabšo izkušnjo, ko nas je nekdo prehiteval v škarje (pa se je srečno končalo). Vozniki pa do tujcev niso nesramni. Naj povem, da v vseh dnevih nismo videli niti ene prometne nesreče. Ti se kar pogumno odpravi na pot z avtom, saj je to tudi bolj ekonomično. Boljše je namreč, da neseš hrano s sabo, ker je v Grčiji precej drago. Poleg tega pa lahko imaš več prtljage in ti še na trajektu ni treba najeti kabine (ki je nesramno draga in majhna), ker imaš prtljago pač v avtu.
Lepe počitnice.
Forum je zaprt za komentiranje.