gardaland
za prvomajske počitnice imamo najet avtodom in bi se radi odpravili v gardaland. hči je stara 6 let. nameravamo obiskati tudi safari oark, prenočevati pa v campu pri gardsekm jezeru. ker gremo prvič v gardaland, celo prvič z avtodomom, prosim za kakšne koristne informacije. kje je varno prenočevati, kaj je v okolici še vredno ogleda…
na poti bomo teden dni.
Mi smo najeli za zadnji vikend v maju avtodom pri podjetju Koptex v Novi Gorici. So zelo zelo prijazni. Vzeli smo vikend paket – avto lahko prevzameš v četrtek zvečer in vrneš v ponedeljek zjutraj, cena (vse vključeno, neomejeno km) je pa za “mali” avtodom (5 oseb) 50.000 Sit.
http://www.koptex-caravan.com/
Nameravamo pravtako na Gardsko jezero – Zoo safari, Sermione (zelo lep kraj ob J obali), morda se bomo vračali po drugi strani in si ogledali vas Limoni.
Je pa tudi za nas to prvič, potovali bomo pa z 1,5-letnim otrokom – bomo videli kako se obnese.
LP in javi se ko se vrnete!
viv
Priporočam tudi kraja Malcesine in Riva del Garda, pa vožnjo okoli jezera – je zelo slikovita. Sploh zahodna obala je polna tunelov.
Tudi izlet na Monte Baldo z gondolo je nekaj posebnega – jezero je kot na dlani.
En teden je kar lepa doba, tako da si skoraj gotovo lahko ogledate Verono ali pa potegnete bolj proti severu – je prav zanimivo, kako kraji postajajo čedalje manj “italijanski”. 🙂
lordwales načrtuje en teden po furlaniji / predvidoma avgusta letos / za kar računa maksimalno 400 evrov. kar se pa tiče avtodoma , gardskega jezera in podobnega , je italija zame samo italija. kot popotnik / in ne turist / logično ne bom šel na gardsko jezero in v benetke. 50 jurjev za vikend plus bencin za avtodom ! odiranje !
v italiji se lahko uživa v mestih z nekaj 1000 prebivalci , v tremah , ki imajo siesto / arta terme / , zgodovinski vinogradniški fontani fredi / fako fjk kot veneto / itd
bella italija je brez jenkijev , japoncev in ostalih turističnih hord. Govorim razmeroma dobro zaradi službe ” dialeto triestino ” in italija zame ni problem.
vse to se zgodi v nekaj urah.piloti skozi dolino reke felle / zilja / so pokazali izredno gostoljubnost italijanov, nobena situacija ni kaotična , štop varen , trst isto , kakor ostali kraji v fjk kjer sem že bil.
gostoljubnost na belopeških jezerih je še posebo italijanska zgodba / koča luigi zacci in delwais , 7 nani /
ne vem zakaj bi se mogli iti ” kamor gre štrik gre še bik ” masovno turistično kulturo. Tutto americano, tutto italijano ? kjerkoli v italiji posnemajo američane izgubijo indentiteto.
ste bili v cocavu , črni gori ?
potem niti približno ne poznate italije ?
lordwales
Zrelka, sem šele danes imela čas pogledati odgovore.
Avtodom smo najeli v trzinu, firma A-S Domžale. Imajo kar navite cene 25.000,00 na dan, vendar smo bili s povpraševanje zelo pozni (pred enim tednom), tako da so imele ostale bolj cenovno ugodne firme na žalost že vse oddano. Rezervacijo smo naredili šele včeraj.
Mi je pa pri njih zoprno tudi to, da je prevzem in vrnitev možna le med tednom – ker so tokratni prazniki bolj konec tedna, smo sedaj raje zmanjšali najem od pon. do petka – v nasprotnem bi ga lahko vrnili šele v torek, ko je delovni dan ( dodatnih 100.000,00) .
Upam da bomo imeli štiri dni dovolj – gre se mi bolj zaradi hčete, meni tudi Italija ni nič ljuba, če povem po pravici.
Jaz si že 100 let želim it z avtodomom, da vidim, kako to je. Saj ni fora v tem da bi kaj prihranila – hočem probat potovanje z avtodomom. V sobi spim vsak dan doma… Pa še, dokler smo pripravljeni toliko plačevati za najem bodo cene očitno takšne. Ampak, če si lahko privoščimo, zakaj pa ne?
Lord, mislim da z eno in pol letnim otrokom avtoštop nekako ne pride v poštev. Pa tudi, po pravici
povedano, sem to nekako prerastla.
Pozdravljena,
Če boste avtocesto A4 ( Benetke – Milano ) zapustili v kraju Sommacampagna, tako kot svetujejo na uradni internetni strani Gardalanda, se boste najverjetneje res lovili po tistih vaških cestah, pa še table z oznako Gardaland so tako majhne in neugledne rjave barve da jih zlahka zgrešiš.Dejansko se boste peljali okoli r*** v žep.
Svetujem, da zavijete z avtoceste na odcepu Peschiera – cca 10 km naprej in gledate table za Gardaland ( ki so prav tako majne rjave neugledne ) že takoj, ko zavijete z avtoceste. ko boste prišli do vhoda v Peschiero, se ne smete peljati v center, ampak glejte smer Lazise, Bardolino,… Približno 1,5 km od Peschiere se boste pripeljali dobesedno pred vrata Gardalanda. Parkirišče je urejeno, če imate več dni časa, se pozanimajte kako je z dvo in tridnevnimi družinskimi vstopnicami, na samem parkirišču pa imajo tudi info biro, ki zelo dobro funkcionira – dobite informacije za celotno območje glede atrakcij, ogledov, prenočišč, kampov,…
Cca 1,5 km naprej od Gardalanda je Canewa world – vodni tematski park, ki pa je do 14.5. letos še zaprt.
Tudi table za Safari park so uspeli dobro skriti oziroma zakomplicirati. Najbolje je, če krenete iz kraja Lazise za smer Pastrengo, Busolengo, park leži približno na sredini med obema krajema.
Južno od Peschiere je čudovit botanični vrt, če je to za vašo družino zanimivo, spodaj imaš link.
Pa še link za lažjo predstavo, kjer zaviti z avtoceste:
botanični vrt:
safari park in živalski vrt:
Če te še kaj zanima, se javi,
LP
MInka
minka, najlepša hvala za podrobne informacije. nam bodo zelo pomagale. glede najema se je sedaj zakompliciralo, ker ga ne moremo ne prevzeti niti vrniti ne v soboto, ne nedeljo niti ponedeljek ko je praznik. to pomeni, da bomo imeli čas le od pon. do petka, pa še to ga moramo vrniti najkasneje do 15 ure – v nasprotnem je prvi možni dan vračila torek, to je pa naknadnih stotisočakov več. ne vem, sedaj smo vzeli do petka, pa bomo potem videli, saj mislim da lahko podaljšamo.
tvoje nasvete si bom pa kar sprintala, mi bodo bolj pomagali kot tisti na netu.
nisem edini , očitno.
lordwales je po treh letih razmišljanj sprejel naslednje odločitve :
– junija namesto v topolšco v kranjsko goro / če bo prodaja smučarske karte uspela imam 5 jurjev štarta /
– avgusta na dansko / 200000 sit /
ko bom prišel nazaj , bom še večji car. malo se hecam. v resnici sem zelo skromen.
vozniškega vsaj še nekaj let ne mislim delati.
če že toliko navivate za gargaland, pojdite raje v disney land v pariz. razlika je ogromna !
Živjo!
Naša razširjena družina je lani obiskala Gardaland. Jaz noseča, mož, najin otrok (4 leta), nečak 13 let in nečakinja 8,5 let, v avtodomu za 4 osebe. Tudi mi smo falili odcep, najprej v Benetkah, potem pa še za dol iz avtoceste. Pa smo le prispeli in se ful fino zabavali. Vzeli smo dvodnevno karto, tamalo prešvercali – kajti dvodnevna karta je precej dražja. Cenik najdeš na Gardalandovi spletni strani. Prespali smo v enem kampu, ki jih je kot listja in trave. In vsi so brezhibno urejeni. Smo kar težko našli prostor, samo za eno noč, ker smo šli na vrhuncu sezone. Pa vendar, smo bili vztrajni in malo počakali. Hudo je na parkirišču pred Gardalandom , ker ni nobene sence in smo zvečer prišli v savno, namesto v avto. In potem smo še notri spali, uh – vročina. Se mi zdi, da se še dva dni ni vročina iz avta spravila. S seboj priporočam plastenko vode – pijača je v bifejih ful draga – pa še na večih mestih sei lahko vodo ponovno natočiš (v vasi divjega zahoda) in se ceneje odžejaš. Lahko greš tudi ven iz parka (npr. v hladilnik po sendviče in hladno pijačo), zato je dobro, da si zjutraj takoj tam, da lahko parkiraš čim bližje vhodu – razdalje so kar velike.
Veliko zabave in še zabave!
SYGA
Pa kaj za pojest vseeno vzemite. Ne toliko zaradi preplačane hrane, ampak zaradi gužve. In saj veste, ko so otroci lačni…..
Priporočam vam tudi, da se najprej pelješ z panoramsko železnico. Boste imeli boljšo orientacijo. Železnica je takoj od vhoda na desno.
Na levo imate potem vasico, ki je bolj za majhne otročke
In obvezno v piramido in v gusarsko ladjo – še meni je bilo lepo.
lordwales je kljub veliki reklami za toplolšco.mir.parkirišča?
ko imam dovolj termaliranja , grem po eno knjigo v kjižnico , se vsedem na zelen fotelj , na levi pecivo od koisla, na desni sok , in cel popoldne berem.
ali pa grem po strminah loma itd.
ko sem šel prvič , sem mislil da bo drugič kje drugje. sem bil tam že 4 , in še en kraj mi je všeč :
ljutomer – prlekija.
in seveda primorska in danska. pri slednji mi finančno zelo škripa.
gargaland je enko disneyland je enako mcdonald , filozofija turizma, z katero je začel thomas cook.
le da so v njegovih časih potovali mesece , a v glavnem gledat največje turistične atrakcije. temu se je dodalo tehnologijo , instant turizem.
ali potujemo zato , da smo ure in ure na parkiriščih. dober popotnik najame sogo ali hotel , in se umakne v naravo. da bom po shoping centrih še na dopustu hodil ?
gargalnd je ena velika palmanova !
mesto sanj , in potrošništva , vse je treba plačat , vse je instant ,
se vračate spočiti iz gargalanda ?
Lordy – tudi s Pohorja sem prišla zmatrana. Saj zato sem šla – v naravo.
Življenje so tudi sanje in otroci jih imajo in moramo jih spodbujati k temu. Otrokom je Gardaland všeč in če vidim, da se mojemu otroku svetijo oči – je všeč tudi meni.
Ko odrastejo pa naj vsak razmišlja kot bo pač mislil, da je prav.
Pa saj je vse ena Palmanova – prodajanje megle – od politike, zdravstva, šolstva….
Forum je zaprt za komentiranje.