najcenejša varjanta do Indije (razvitejši del).stroški bivanja
upam, da mi bo kdo znal odgovoriti na vsa vprašanja:
Kako najcenejše priti do Indije? Verjetno preko Bangkoka? Enosmerna karta do Bankoga stane 124$ (Condor). Koliko bi me stalo, da bi iz Bankoga odšel v Indijo?
Rad bi šel v razvitejši del Indije in ostal v enem kraju cel mesec. Kateri del Indije je najbolj razvit in kakšni so tam stroški bivanja?
tnx
Hm..kaj pa misliš delat cel mesec v enem kraju? Potem bi bilo mogoče lažje kaj svetovat..Tako na splošno se je meni zdel bolj razvit južni del Indije..Stroški bivanja so odvisni od tega koliko si zahteven pa koliko vas je.. povsod se dobi poceni prenočišča. Za povezavo Bangkoka z Indijo pa ne vem, lp
tja grem, da navežem tesnejši stik z tamkajšnim izobraženim prebivalci z namenom, da raziščem njihov trg delovne sile … pozanimati se moram predvsem glede njihovih plač, učinkovitosti dela, načina dela, … sej bi lahko to sicer tudi preko interneta itd. toda čisto drugo je, če ti nekaj časa živiš v okolju in se spoprijateljiš s tamkajšnim prebivalstvom po vrhu vsega pa bom imel še delno financirano potovanje. Torej zanima me najbolj tisti del kjer je največ izobraženih.
Mislim, da je let iz Frankfurtak, nisem pa prepričan. Vem pa, da je iz Nemčije.
Bolj razvito je v osnovi tam, kjer je več turistov..teh je bojda več na severu. Drugače pa je verjetno največ izobraženih v velikih mestih, kjer so tudi univerze (kjer pa je seveda po drugi strani tudi največ revščine).
Do Bkk za 124$? A lahko prosim poveš, kje si našel to ceno, ker se ravno odpravljam v tist konc, pa ne najdem nobene poceni variante. Hvala!
Kar se cene tiče, bo pa poceni, še posebno, če boš ves čas na enem mestu- pol se lahko tudi za neko dostojno (beri: cheep) ceno zmeniš za prenočišče…hrana je pa itak poceni – če ne ješ ravno v kakšnih hudih restavracijah. Potem se ti tudi splača jit v nizki sezoni, ker so cene še nižje. Za občutek: mi smo po Indiji potovali en mesec, veliko smo se vozili z vlakom (cela južna + na sever), pa velik cot sem si kupla in me je prišlo 400$.
LP, anka
tnx za vse info. A je bil kdo v Bangalorju? Bangalor je menda, kakor sem slišal, tudi mesto računalniske industrije katerega se je prijelo ime Sicilijeva dolina. Kakšno je to mesto?
Let za 124$ je s Condorjem iz Frankfurta (www.condor.com). 15. aprila je že en tak termin, ki ustreza tej ceni. Takse so vključene v to ceno.
Lp
Zdravo!
Že večkrat sem bil v Bangaloreju, ker imam tam par prijateljev.
Je mogoče najbolj razvito mesto v Indiji, pa za obisk ima tudi enkratno klimo (le aprila maja in junija je včasih malo čez 35 stopinj)…
Boš pa moral kar rezervirat kak hotel, ker je na mesto hud naval…
Sicer pa so zelo razvita mesta tudi Mumbai, Pune in Hyderabad.
V Hyderabadu še nisem bil sem pa bil v Mumbaiu, ki naredi na človeka zelo mešane vtise…
V 4-milijonskem mestu Pune sem pa jeseni/pozimi preživel dobre tri mesece in ga zelo dobro poznam…
Tako da, če te še kaj zanima, le vprašaj…
Kris
Forum je zaprt za komentiranje.