Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kam s 6-letno hčerkico na dopust

kam s 6-letno hčerkico na dopust

Prosim za nasvet,
S hčerkico (stara 6 let) bi prvič želeli iti na morje drugam, ne v sosednjo Hrvaško. Šli bi z letalom, v ožji izbor bi prišel Krf, Budva, ali kam v Španijo,…Krf je precej velik in pojma nimam, kje je lepo. Želje: hotel, polpenzion ali samo nočitev z zajtrkom ( v kolikor je dobra hrana izven hotela), lepa plaža (ne skalnata), da se kaj dogaja, blizu mesta, da ni preveč dolgčas…Preko katere agencije…?
Ker še na teh mestih nikoli nismo bili, bi mi vaše izkušnje resnično pomagale. Vem, da si vsakdo drugače predstavlja svoj dopust, pa vendar ….

Hvala lepa,

Maja

Maja,

mislim da greste s 6-letno hčerko lahko kamorkoli.

Pojdite po agencijah in si naberite malo prospektov, pa v knjižnico, po knjige o destinacijah, ki so prišle v “ožji” izbor in potem se družinsko odličite. Pa pri odločanju ne pozabite vključit hčerkice – planiranje poti je pol vsega užitka, pa še mali se bo zdelo super, da sodeluje…

Moj predlog 🙂

lp

Laos

za prvic je verjetno najbolj nekam v sedozemlju. grški otoki so nasploh vselej navdušujoči, s španijo se tut redko zgreši.

Šestletnik je že toliko samostojen, da greš z njim lahko kamorkoli. To naj te najmanj skrbi. Za Španijo ne vem, smo pa bili z 4 in 7 letnikom na Krfu. To je tako majen otok, da ga hitro pregledaš.
Smo pa šli prek Avanture, ti priporočam brez izletov, mogoče edino voden čez otok – da se kasneje orientiraš sam

Maja99, mislim da je dete že tako veliko, da res ni problema. Tudi sama imam 6letno hči. Do njenega 4 leta sva hodili predvsem okoli toplic in bližjega morja.
Pri štirih letih sva šli v Grčijo, otok KOS – dete je bilo tako navdušeno, še danes se spominja čisto vsega.
Lansko leto sva šli na Djerbo in Tunizijo – tukaj ji ni bilo tako všeč.

Za letos še ne vem, gremo pa v prvomajskih praznikih z avtodomom do Gardalanda, Gardskega jezera, Ogleda živali…
Za ta način smo se odločili, ker hči zelo težko prenaša vožnjo ( ni ji slabo, le neučakana je in težko sedi pri miru). Ker pa je želja po Gardalandu velika, mislim da je avtodom krasna rešitev. Pa še pri hrani in pijači bomo malce prihranili – bom vzela vse kar s seboj, saj je kot ena uška – vsake pol ure malo.

Glede otoka KOS v Grčiji pa vse pohvalno, za otroka res krasno – šli sva preko Intelekte, ker imajo vodenje v slovenskem jeziku, kar je za otroka tudi zelo pomembno. Moja je tako poslušala, da sem jo kar gledala.
Ima pa Relax agencija tudi nekaj ponudbe grčije, družinskih počitnic. Tam imaš v slo. jeziku celo vodeno animacijo mini kluba.
Zna biti zanimivo, le o kvaliteti ponujenih hotelov ne vem kaj dosti.

Javi kako ste se odločili, pa srečno

jaz se bom odpravil s 4 letno hcerko v namibijo.je pa res da imamo ze kar nekaj popotniskih izkusenj.lp

Res otroci presenetijo in smo mi starši tistih misli, da ne zmorejo…Smo se letos po Pohorju potepali samo z rucaki in je bilo super – korak prilagodiš otrokovemu in delaš pavze – pa še takrat bezljajo okoli….

Edino to se zmenite glede ukrepov če bi se po nesreči v kaki gužvi izgubili – da ve na koga se obrnit. Jaz sem jim številko kabine napisala na podlaht, ko smo potovali z ladjo na Krf. Tam je res labirint hodnikov, ki pa je delal meni večji problem kot otrokom – smešno, ampak so me oni vozili okoli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close