KAM NA HVAR IN KJE JE NAJLEPŠE
Zdravo,
Z punco (stara sva 26let ) in se se odpravljava na morje glede na to ta sva bila lani na Braču in da nebi bila rada letos razočarana naju zanima,če nama priporočate HVAR kje in kako kam iti iščema pa apartma ali sobo ali pa kamping…Baje pravijo da se na Hvaru nič ne dogaja in da hodijo sami starejši ljudje ali je to res ? Je kaj življenja in kje so najlepše plaže.Za Hvar po foromih sva zasledila nič kaj dobro za njega je res tako slabo ?
Lep pozdravček 🙂
p.s. no pa naj povem da naju ne zanimajo toliko diskoteke ampak ne vem da se vsaj nekaj dogaja ko se zvečer šetaš greš na kako pijačo pa kaki štanti pa kaj folka da tu pa tam šeta ne da je čisto prazno…
Meni je bil Hvar (mesto Hvar) zato všeč, ker je to staro mesto, tlakovano s kamni, zaprto za promet z avtomobili. Zvečer imaš občutek, da se nekaj dogaja. Lahko sediš ure in ure in gledaš folk. V rivo pristane tudi kakšen “močen” gliser in imaš spet kaj za gledat, pa kakšna boljša jahta, … Luštno, če ti je to všeč. So tudi kafiči, seveda. Julija in avgusta je toliko ljudi, da imaš res filing tistega dobrega dopusta v Dalmaciji.
Za kopat je pa bolj tako, … Iz Hvara gredo v glavnem vsi na Paklene otoce, to je ene 15 kun/os za povratno karto, iz pristanišča redno brez urnika od 9h dalje (ko je čoln poln gre). S čolnom se da tudi na druge plaže (Dubovica in ene podobne), je pa dražje in manj pogosto. Zelo lepo je tudi v Milni (Mala in Velika Milna), to je par km od mesta Hvar (z avtom ali busom, tudi z ladico). Poleg Male Milne je tudi en tak FKK zaliv, bolj intimen. Pakleni otoki so v glavnem FKK, ampak za en par 26 let to ne bi smel biti problem.
Tako lepih plaž kot so na Braču (Bol) na Hvaru ni, med tem ko se je meni na Braču zdelo v mestu bolj pusto. Mogoče slučajno.
Za apartmaje ne vem, mi smo bili v hotelih.
s punco sva bila predlani septembra v Jelsi v kampu grebisce. Kamp je ful lep, a o kaksnih stantih nema govora. Najlepse plaze so od Jelse oddaljene priblizno pol ure voznje z avtom po slikovitem Hvaru. Najlepse nam je bilo v neki zapusceni vasici nad Jelso, kjer ni vec prebivalcev.Hvar vama priporocam za umirjen dopust, vendar ne v glavni sezoni kadar se tam tare turistov!
Zame je Hvar najlepši Jadranski otok. Če bi se sama odločala, bi se odločila za mesto Hvar. Mesto je čudovito z svojo arhitekturo, promet ni dovolje, v mesto je kar nekaj super kafičev, nekaj dobrih Konob, kjer stare klape igrajo svojo muziko……. Na celem Hvaru zelo lepo diši, saj se v zraku mešata vonj lavande (cela polja te sivke imajo in jo izvažajo v francijo za prfumsko industrijo) in borovcev. Nikjer ni takšnega vonja. Ful lepo.No plaže niso bog ve kaj, tako da se res vsi hodijo kopat na te paklene otoke, kjer si lahko najdeš kakšen zalivček samo zase.
No to, da hodijo tja samo penzionsti, po mojem mnenju ne drži. V Avgustu je polno Italijanov, predvsem mladih, saj na Hvar vozi trajek tudi iz Ancone.
Jaz sem bila na Hvaru 3 leta nazaj in sicer v kraju Stari Grad.
Nekaj se že dogaja, štanti pa gostilne oz. razni kafiči so, sicer
mi pa plaža ni bila všeč.Enkrat smo se šli kopat v Jelso pa se
dvakrat v Milno, kjer se mi je pa bolj dopadlo.
V mestu Hvar smo predvsem občudovali jahte bogatih tujcev.
Mi smo se sicer imeli super, bili smo dobra klapa in to pomeni dober
dopust kjerkoli!
Zivjo!
Na Hvaru sva bila pred 3 leti v app. v Jelsi, ki so tako-tako. . Kar se pa plaz tice, bilo je cudovito in enkratno. Obredla sva cel Hvar in najdes zelo lepe koticke, kjer si lahko tudi popolnoma sam. Zvecer je pa po izbiri tudi nekaj zivljenja, sicer je pa povsod odvisno tudi od tega kako si naredis.
meni se zdi hvar cisto zanimiv otok.Jaz sem bila tam pred dvema letoma s fantom in sem res uživala.Sploh ni res da je vse mrtvo midva sva bila tam septembra in so bili vsak večer lokali polni pa tudi kakšen bolj divji žur se je našel.DOBILA SVA SUPER APARTMA-jaz ti svetujem da greš tja na blef in na otoku poiščeš kakšno agencijo pa ti oni vse zrihtajo-midva sva bila v Jelsi in sva dobila apartma preko tamkajšnje agencije.Kar se pa tiče kopanja je pa priporočlivo da maš prevoz ker je neverjetno veliko plaž od peščenih do kamnitih pa tudi urejena kopališča tako da si lahko vsak dan drugje pa zraven še malo razskuješ.Najdejo se tudi čisto samotne plaže-uglavnem jaz sem bila zadovoljna.LP
Lep pozdrav!
Na popotovanju po Dalmaciji, sem se že dvakrat ustavila v Sučuraju, v kampu Mlaska. Je kar precej drag kamp, tako da se nisem zadržala dolgo – tri štiri dni. Je v redu, za spočiti, drugače se pa nič ne dogaja. Naslednji kampi so pa kar precej daleč – oglej si zemljevid. Za ta kamp sem se odločila, zaradi povezave s trajektom – če vas bo več, je ceneje se peljati z avtom ter tako na trajekt, kateri pristane v mestu Sučuraj.
Za več informacij pa še piši in rade volje ti odgovorim.
Nataša
Po mojih izkušnjah Hvar sploh ni dolgočasen otok. Lansko leto sma bila s kolegom dober teden, potem sma raziskala še ostale kraje dalmatinskega primorja.
Poleti precej dogaja, tudi dosti pevskih skupin na Jelsi, Starem gradu in na Hvaru.
Najlepša plaža mislim da je Dubočica – drugač je pa Hvar stokrat boljši od kakšnih Vodic ipd. destinacij kjer je preveč konfekcijsko.
Če sta z avtom je adrenalinsko če gresta z avtom po cesti iz Sučuraja (še posebej če se vama mudi :))
lepe počitnice na Hvaru!
Forum je zaprt za komentiranje.