Dopust na Braču
Jaz sem bil na Braču, Postire je manjša vasica, kjer je zelo malo turizma. Zato pa je na Bolu ali pa Supetaru mnogo bolj živahno, za zdravstveni dom, sicer ne vem, ampak mislim da je v Supetaru ali pa na bolu.
Vžnja do Splita je sedaj ko je avtoceta zelo hitra, če ni kakšnega zastoja se lahko pripelješ do Splita v šestih urah, trajekt pa vozi iz Splita do Supetara vsako uro, vožnja pa traja cca. 45minut.
Pozdravljena,
upam, da ne odgovarjam prepozno. Naselje Postira na Braču je čudovito, malo ribiško mestece. Pravo mesto za dopust, seveda če iščeš mesto kjer se lahko spočiješ. Je bolj destinacija za familije z malimi in malo večjimi otroci, ter tiste, ki res potrebujejo umirjen dopust.
V Postirah “imajo vse kar imajo veliki “- zdravstveni dom (bolnišnica je v 7 km odaljenem Supetru), pošto, trgovine, celo dva hotela, konobe, kafiče, lepe plaže, zelo čisto morje in na koncu kar je zelo važno, zelo gostoljubne domačine.
Sedež tovarne Sardina je v Postirah in vsak teden organizirajo ribarsko noč, pečejo sveže ulovljene sardele, toče domače vino – seveda brezplačno, na račun turistične skupnosti, vse prisotne dolgo v noč pa razveseljuje klapa z dalmatinsko glazbo. Vsaj tako je bilo nekaj let zaporedoma – zadnjič smo tam dopustovali lansko poletje 🙂
Če te kaj več zanima sem ti na razpolago in bom probala odgovoriti.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.