Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice TEČAJ ITALIJANŠČINE

TEČAJ ITALIJANŠČINE

Hojla,

zanima me, če je bil kdo že na kakšnem tečaju italijanskega jezika v Italiji, in kakšne ima izkušnje.

Kolegičina hči je bila v Veroni – zelo drago in z ostalimi tečajniki so se pogovarjali v AN.

Ojla!

Pred petimi leti sem sla poleti za en mesec na tecaj v Perugio. Po mojih informacijah naj bi bili najboljsi tecaji v Perugii in Sieni (isci npr. pod Università per gli stranieri), ker je v tem delu Italije se najmanj vplivov narecja. Sla sem v lastni reziji, sobo sem nasla tam (dvosobno stanovanje sem delila s tremi Grki), tecaj pa je bil izjemno poceni, 35.000 SIT za stiri tedne, mi je bilo potem zal, da nisem vzela intenzivnega, ker je bil se vedno zelo poceni. Soba tudi ni bila predraga pa vecinoma sem si kuhala sama ali pa sem sla v studentsko menzo, tako da sem za vse skupaj (resda pred petimi leti), vkljucno z vlakom in par izleti dala okrog 150.000 tolarjev.
Tecaji so univerzitetnega tipa, ceprav se to razlikuje glede na stopnjo. Stopenj je pet, na zacetnih so predvsem splosne vaje, na cetrti stopnji pa imas npr. tudi fonetiko ali prevajanje, knjizevnost, zgodovino (zadnje dvoje smo skoraj vsi skenslali) in veliko izbiro precej zanimivih predmetov, npr. italijanski filmi, italijanska glasba, zgodovina Cerkve … Vsaj tako je bilo takrat. Je pa tako, da na vsem, kar niso vaje, ne preverjajo prisotnosti, tako da lahko hodis, kolikor ti pase. Cez vikend organizirajo ne predrage ekskurzije.
Ker sem sla sama, sem se tudi ogromno naucila. Nato sem sicer ugotovila, da smo bile hkrati v Perugii stiri Slovenke, ampak takrat sem itak imela druzbo iz svoje skupine. Pri nas nas je bilo v skupini okrog 12, nekatera predavanja pa so mnozicna, in ker sem bila na cetrti stopnji, smo se tudi ves cas pogovarjali v italijanscini. Perugia je simpaticno mestece, veliko priblizno kot Ljubljana (morda se manjse, se ne mores izgubit), julija pa je tam jazz festival, sicer pa bi bila moja najvecja pripomba prav to, da se ni dovolj dogajalo. Ce te se kaj zanima, pa vprasaj.

Jaz sem pa bil februarja na tečaju v Bologni. Cene so ok, šola tudi, priporočam enotedenski intenzivni tečaj. Poglej si tu: http://www.italianoit.it.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close