Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice potovanje v Grčijo

potovanje v Grčijo

V Prevezi v Grčiji imam 22.aprila rezervirano jadrnico. Po dosedaj izbranih informacijah pridem do tja s trajektom iz Benetk do Igumenitse, ki je od cilja oddaljena kakšnih 60 km. Ali kdo pozna še kakšno drugo trajektno ali letalsko povezavo

Jasno da poznamo tudi druge povezave, le da je 60 km od cilja tako natančni približek, da bi težko kdo svetoval bolšo povezavo, ali pač.

mogoče sem s svojim vprašanjem res malo zakompliciral. Rad bi poznal čim več variant kako na najoptimalnejši nači priti iz Slovenije v Igumenitso (luka v Grčiji) – tajektne variante, letalske variante itd

Izvoli trajekta:

http://www.anek.gr/
http://www.minoan.gr/en/main.asp

lp

Seveda z Minoan lines iz Benetk je najboljša varianta. Njihove ladje so vedno točne, kar se pri Aneku ne dogaja. Anek sicer vozi iz Trsta (molo 7), vendar konstantno zamuja. Večurna zamuda je pri Aneku nekaj običajnega. Minoan pa ima tudi lepše ladje (razen ladje po imenu Ariadne, katera je tolalno zgrešena, saj povzroča depresijo). Pa še lepo se vidijo Benetke z ladje.

Anek od letos ne vozi več iz Trsta, ampak iz Benetk, tako kot Minoan.

Lp

Hvala Minka za informacijo……nisem vedela. Itak pa je bilo tisto Anekovo pristanišče v Trsto totalno neprimerno za ljudi – brez čakalnice – Hallo.

Kakšno imaš kaj jadralsko ruto. Zelo priporočam otok Paxos in Anti paxos. V grčiji se v mestih vežeš zastonj.

lp

oz

jst bi sel pa tud jadrat

Ne vem čisto dobro – ampak a ni v Prevezi letališče. Ker tudi jaz brskam po katalogih za letošnji dopust, sem naletela na to – če greš na dopust v Pargo ali na Lefkado pristaneš na letališču v Prevezi. žta dva programa tržita agenciji Intelekta in Avantura. Mogoče bi vam prodali tudi samo letalsko karto na čarterju, če ne bodo imeli polno.
Obstaja tudi več trajektnih prevoznikov ki vozijo v Grčijo iz Ancone (bistveno hitreje kot iz Benetk, da o ceni ne govorimo) – vrzi v iskalnik – Google bo kr u redu recimo “ferry to Greece- pa ni hudič da ne bi kaj ven padlo.

lp tinca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close