Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice s kolesom prek obeh amerik

s kolesom prek obeh amerik

Julija načrtujem potovanje s kolesom iz Kanade prek ZDA, Mehike, in v kolikor mi bodo dopuščala sredstva prek Južne Amerike do Buenos Airesa. No, za začetek me zanima, ali kdo ve kakšne so cene koles in opreme na drugi strani luže, ali se mogoče bolj splača vzeti kolo na letalo?

Enako vprašanje glede fotografske opreme. Je bolj ugodna v Kanadi oz. ZDA? Rad bi slikal z dokaj sposobnim digitalcem, vendar nimam izkušenj na tem področju – mi lahko kdo svetuje kaj se najbolj splača kupit za približno 80.000SIT?

Lep pozdrav

Vsekakor bi ti priporocal nakup kolesa v ZDA. Vzeti svoje kolo na letalo vsekakor ni trivijalno. Ker pa je USD relativno poceni lahko racunas s tem, da bos za svoj denar dobil vec kot v Sloveniji. Se pa bo treba malo potruditi. Ce pa bos slucajno v Kaliforniji iskal mtb kolo, ti lahko prodam tudi katero od svojih koles:-)

Fotoaparat? Se enkrat ista zgodba. Poceni USD… Kaj konkretno kupiti ti bodo ze drugi svetovali, ti pa predlagam, da ne pozabis na OGROMNO pomnilno kartico…

No ja… glede kolesa ti ne bom nic priporocal, po moje velja pa isto kot pri novih cevljih… Fajn je zadevo prej preizkusit in se navadit na njo, ne pa takoj iti na tako dolgo pot. Osebno bi vzel kolo na katerega sem navajen, ga znam popravljat in mu zaupam.

Glede fotoaparata velja podobno kot zgoraj napisano. Sam sem si pred prvim potovanjem kupil SLR, prej poslikal 30 fotk… Na potovanju sem poslikal 30 filmov in na koncu bil totalno razocaran, saj je malo uporabnih fotk. Zakaj? Ker se v veliki meri nisem spoznal na fotoaparat, kaj ta omogoca, kaksne so nastavitve… Na naslednjem potovanju je bilo ze mnogo bolje, saj sem se precej naucil na napakah iz prvega potovanja… Pri digitalcih je lazje, saj hitro vidis rezultat, vseeno pa moras za res dober vtis preveriti fotko na ekranu, ne samo na tistem malem LCDju.

Ker gres na tako pot (verjetno) samo enkrat, ti priporocam, da se vseeno malo bolj spoznas s “fotoaparatom” ze pred odhodom. Ce zelis foto v vsakem primeru kupiti v USA (kar je res v vecini primerov precej ceneje), potem se za model odloci ze v sloveniji in ga dodobra preizkusi. Pri tem igra pomembno vlogo tudi napajanje (kaksne baterije??), katere kartice uporablja (od tega je odvisna velikost in cena spomina!!!), fizincna velikost fotoaparata in nenazadnje tudi kvaliteta…

Se glede kolicine fotk. Definitivno moras imeti s sabo dovolj veliko kolicino placa na karticah, zato priporocam kar kaksen 1Gb. Po kanadi in USA verjetno res ne bo problem snemati na CDje, vendar vprasanje kaksno stanje je v Mehiki, ali pa v juzni ameriki… Osebno vedno zraven nosim Image Tank…

Se o fotoaparatu… osebno bi na tvojem primeru vzel zraven kaksen dSLR (kot sem ze omenil prej, na pot gres samo enkrat), vendar je ta verjetno izven tvojega dometa glede cene, pa se tezak je (cirka 1kg skupaj z dodatnim objektivom da pokrijes celotni rang). Druga stvar ki bi ti jo mogoce priporocal bi bil kaksen foto v razredu Canon PRO powershot (lahko tudi kaksen Nikon ali podobno). Ki pa je spet cenovno izven tvojega dometa. S takim aparatom imas pokrit siroki kot in nekaj zooma, pa se ekstremno tezak ni. Za manj denarja imas npr. rang Canona G6 al pa Sonyja V3, ki pa imata manjsi razpon zooma… Potem imas pa seveda en kup poceni fotoaparatom, ki so cisto OK ce nisi prevec zahteven… Vec info na http://www.dpreview.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close