Najdi forum

Hvar Sučuraj

Kakšne so vaše izkušnje z dopustovanjem v tem kraju?
Zanima me ali je plaža primerna za majhne otroke in splošen vtis?

Lp, Brina

Meni Sučuraj ni bil všeč. Hvar na splošno je super, prav to mesto oz. vas, pa nič posebnega. Bolj bi priporočila Jelso ali Vrbosko, če ne celo samo mesto Hvar.

Plaže v jelsi niso fajn – skale, mestoma prodnato, ampak bolj tako-tako. Maš tud zalivčke z mivko, ampak so kar natrpani. Mivka pa ni fajn zato, ker so v njej morski zmaji (pauk) – če stopiš nanj, ni fajn, še posebej če stopi gor otrok. Obuvalo je tako rekoč obvezno. Strup je baje smrten oz,. pusti posledice. Je pa termolabilen oz. moraš vbodeno mesto dat ali v vrelo vodo ali pa žgat z vžigalnikom. Ampak zdaj sem se že malo oddaljila od teme. Meni Hvar NI najlepši. So pa okusi različni.

Ojla!

Meni je bil Hvar zakon, eden najlepših otokov (mogoče za Korčulo in Bračem). Se pa strinjam, da je Sučuraj najmanj privlačno mesto na celem otoku. Nikakor it tja! Hvar al pa Jelsa! LP

Sučuraj je zelo miren kraj, razen občasnih prihodov trajektov, ga le malokaj zmoti. Meni je bil všeč, ker sem bil v njem po sezoni, majhen in prijeten, vsekakor pa se ne more meriti z večjimi mesti na Hvaru.

lp

oz

z ženo sva bila lansko leto 10 dni v apartmaju, bil je zelo poceni, čist, urejen, par minut do plaže. Plaža je mivkasta na enem delu, na drugem je pesek. Je odlična za otroke, ker se počasi spušča v globino. Na robu plaže je nekaj dreves, tako da če prideš dovolj zgodaj, imaš celo nekaj sence.

Turisti so predvsem čehi, slovaki, madjari, bosanci in hrvati, predvsem, ker se apartmaji v sučuraju dokaj poceni.

Na drugi strani otoka so kamnite plaže, par je tudi uval, kam pa moraš priti zgodaj, da si zaesedeš plac.

Kraj pa je zelo majhen, ima 4-5 restavraij, ki pa so kar v redu, le cene so za neke jedi kar zasoljene. Razen sprehoda po mestu ter ob obali ni nobenega žibvljenja, tudi izposojevalnice koles ali motorjev nimajo. V kraju sta 2-3 trgovonici, eni lahko plačaš z american, v drugi pa z diners kartico.

Tako da če nisi navdušen kopalec, se hitro začneš dolgočasiti. Lahko greš na izlete na Pelješac ali Korčulo z ladjicami, cene so cca. 9-12k SIT za dve osebi.

Midva sva vsak drugi-tretji dan šla z avtom na drugo stran otoka, v Hvar, Jelso, stari grad…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close