Najdi forum

indija – viza

Mi lahko kdo pomaga z informacijo, kako do indijske vize!?

Konzulat je sicer tudi v LJ (ne vem ali izdaja tudi vize?), pristojno veleposlaništvo pa kao v Budimpešti!

In še, kako je s pošiljanjem pasporta in denarja na neko veleposlaništvo v tujini!

Hvala!

V Indiji sem bila pred 2 leti….
….veleposlaništvo na Dunaju…
……Kompas Holidays ti uredi vizo…za minimalne stroške…..

Om shanti

Jaz sem si vizo za Indijo rihtala sama preko pošte (eno leto nazaj). Vse skupaj od datuma ko sem vse poslala na Dunaj (potni list+obrazec+ovojnico z znamko), do takrat ko sem dobila vse nazaj je trajalo 14 dni. Postopek, kako do vize (tudi preko pošte) je opisan na :
http://www.indianembassy.at/US/ConsularServices/ConsularIServPage.html

Vizo ti tudi lahko zrihta katera od turističnih agencij, vendar plačaš za posredovanje (ko sem se jaz zanimala, bi me samo posredovanje stalo 8.000 sit+ viza, kar je pa malo preveč :))

Glede na to, da je za Slovenijo sedaj pristojno veleposlaništvo v Budimpešti (vsaj tako je navedeno na strani MZZ), je morda postopek drugačen, pozanimaj se, morda pa se da še vedno na Dunaju vse uredit. Denarja za vizo ne smeš pošiljat preko pošte ampak nakažeš na bančni račun veleposlaništva.

LP

Vizo še vedno dobiš na Dunaju. V linku na burjinem postu boš našel telefonsko številko, pokliči jih, da ti povedo, katere papirje potrebuješ konkretno za slovenski potni list in če ga vrnejo po pošti v drugo državo, ker se to od časa od časa spremeni.
Potem si izračunaj stroške bančnega nakazila in poštnine v tujino – priporoka ( to bo približno polovico zneska, ki ga Kompas zaračuna za posredovanje ), pa boš videl, kaj se ti bolj izplača.
V vsakem primeru si brez potnega lista 2-3 tedne.

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close