Najdi forum

Ponovno Djerba!

Prebrala sem kar nekaj postov o Djerbi in sem v veliki dilemi – odpovedati vse skupaj ali ne?
Gre za poletne pocitnice z ZELO majhnimi otroci (2 leti)
Da se razumemo, vročina (skoraj da?) ni problem, saj smo že bili v Grčiji, zelo južno z enoletnim dojenčkom in smo se imeli enkratno – senčnikina plaži so zakon (ne potrebujemo druge sence). Bolj me skrbijo kakšne črevesne okužbe (umazana hrana), vendar domnevam, da v hotelu s 4 ali 5 zvezdicami to ni problem?!
Ali je Tunizija zares veliko bolj vroča kot južna Grčija?
Alge me ne motijo, če seveda lahko prideš v vodo in če je voda bistra…(veliko bolj me motijo ježi in ostre skale v hrvaškem morju) Tudi mi ni jasno kaj pravzaprav pomeni to veliko alg – v vodi, na mivki ali kje?
Skrbi me, ker nisem uspela najti nobene slike plaže (ne pa bazena!) na netu…Vse slike kažejo hotelski komplex…
Imamo pa radi drobno mivko, ki je predvsem varna za majhne otroke in ne preveč globoko vodo v morju, globino prijazno majhnim otrokom…
Torej, kaj narediti? Ali naj odpovemo Tunizijo?
vse informacije mi bodo v veliko korist!!!

Umazana hrana??? Svašta…

Oprosti, mislila sem na mikroorganizme v hrani…Dol sem pebrala, da so eni razkuževali usta in želodec z alkoholom pri vsakem obroku?!! Celo otroku z borovničkami…Torej upravičeno sprašujem kako je s tem. Če si bil na Djerbi prosim, da mi raje poveš kaj konkretnega kot da se zgražaš…

Lepa hvala za slike! Kot vidim, plaža je zelo lepa, edino druga slika ima ogromno alg…Ne vem pa, ali je taka situacija z algami bolj ne kot ja, ali obratno…

Mene pa zanima, ali na djerbi pogosto piha mocan veter? Na vec slikah sem namrec opazil mocan veter.

Pozdravljeni, tudi jaz sem se zanimala za djerbo pa so mi na turistični agenciji to odsvetovali, ker naj bi bilo ob obali veliko alg zato se gosti kopajo ob bazenu pa tudi veter piha skoraj vsak dan, tako da je bolj neprijetno, ker imam majhnega otroka starega 2 leti so mi zato ta otok odsvetovali, pa še razne prebavne motne itd. Lep pozdrav Julija.

Katera turisticna agencija vam je to povedala?

Pozdravljena
takole bom rekla – Tunizija ni tisto kar slisis, moras sam videti, ker te potem res preseneti, vendar v dobrem smislu in ne slabem. Plaza je super. Imate mivko povsod, tudi v vodi kar je za male otroke res primerno in tudi globina je primerna. Ni nobenih jezev, skal,… Kar se pa tice morske trave je del ekosistema ampak te info, da je trave ogromno, pa niso cist resnicne. Hoteli se res trudijo in cistijo plazo skoraj vsako noc, tako da je naslednji dan kar se da cisto in zelo malo trave, tudi v morju je je malo (ampak nic motecega).
Kar se tice “umazane hrane” res ne vem kje si to pobrala. Tam je hrana izredno dobra in je je ogromno (vse je namrec samopostrezno). Verjetno si cula nekaj stvari o prebavnih motnjah pa te je sedaj strah. Takole ti bom rekla – ponavadi te motnje nastopijo ce pijete prevec mrzlo (ledeno) vodo iz hladnilnika ali pa ce pojeste prevec sveze zelenjave in sadja. Vse je dovoljeno v normalnih kolicinah brez pretiravnja. Kar se pa tice razkuzevanja – nekateri so to res poceli, nisem pa videla (pa je bilo takrat veliko majhnih otrok tam), da bi tudi otroci razkuzevali… poleg tega je velikokrat tako da starsi dobijo kaksne prebavne motnje, otroci zelo zelo redko. Ampak tudi, ce bi ze imela probleme s prebavnimi motnjami (kar pa sedaj se ne ves, a ne, lahko da ne bo nic) ni straha, pa da bi zato kar odpovedala potovanje, to pa ze ne. Raje premisli. Ce te je strah teh problemov potem vzemi s sabo zravilo Linex, ki ga dobis pri nas v lekarni in pomaga pri lazjih oblikah, ce pa bi bilo kaj hujsega slucajno pa imas tam tudi vodicke na katere se obrnes in so zelo prijazne pa ti pomagajo, ker domacini imajo posebne tablete za te probleme, ki jih dobis pri njih v lekarni in vzames 1 ter si v 2 urah ze cist ok. Vsaj meni so pomagale in se veliko drugim pred mano tudi.
Kar se tice vrocine, odvisno kateri termin gres. Julij, avgust in september zna biti precej vroce, stopinje sezejo tudi nekje do 45 stopinj ampak ne se ustrasit, kajti tam se da te temparature dosti lazje prenasati kot pa pri nas 30 stopinj.
Ce ti kaj pomaga, kolegica je bila lansko poletje na Djerbi z 2 majhnima otrokoma (1 in 3 leta) in to celih 14 dni pa je bila izredno navdusena, prav tako pa njena malcka.
Upam, da sem ti vsaj malo pomagala. Premisli in ne se kar zaleteti in odpovedati potovanja, ker si nekaj nekje prebrala ali slisala. Dezelo moras videti, ker te bo res prevzela, ker je izredno lepa in domacini zelo zelo prijazni. Bos videla na koncu bote imeli problem iti domov, ker bote hoteli se ostati.

Haj
glede vetra je tako, da rado piha nekje spomladi – se pravi april, maj in prva polovica junija, potem pa kot nalasc veter poneha in piha samo tu in tam kaksen dan, pa se to slabo. Potem pa malo vec vetra mogoce v jeseni – tam nekje oktober, november,…

hej
ne vem kje so vam to svetovali. Kot sem ze odgovorila Xari sploh ni velikega problema z algami oz. morsko travo, ker se zelo trudijo in vcasih sploh ni nic trave na plazi!!. Pa tudi to ne vem kje so pobrali (tisti, ki so vam to povedali), da se vecina gostov kopa na bazenu. To sploh ni res. Gostje se kopajo in na bazenu in na plazi, kjer je vedno ful ljudi (nekaterih pac malo travice ne moti). Sej ce se ne obremenjujes s travico je itak sploh ne opazis. Glede prebavnih motenj pa sem tako ze napisala. Ne vem, ampak veliko jih poznam, ki so bili z majhnimi otroci na Djerbi, tudi mlajsimi kot 2 leti, pa so bili vsi izredno zadovoljni in navduseni. Mogoce pa tisti, ki ti je to svetoval (na agenciji) se sploh ni bil tam in nima pojma kako je lepo na tem majhnem otocku.

Meni so tako povedali na agenciji Odisej. Spraševala sem jih, kaj bi mi priporočali glede na to da imam 2 leti starega otroka Derbo, Grčijo ali Egipt. LP Julija

in kaj od tega so ti priporočili?

mi namreč tudi zelo razmišljamo da bi šli maja na djerbo … otroka bosta takrat stara 6 in pol ter 10 mesecev.

B.

Ljudje moji….saj vas čisto razumem, ker sem se lani tudi sam spraševal podobne neumnosti ( kar so …roko na srce) ampak….Djerba oz. Tunizija ni smetišče kot si nekateri predstavljate….je HR veliko bolj…..je pa Djerba oz. Tunizija specifična….za videti in v njo se zaljubiš ali pa ne…tako kot je v življenju nasploh.
Alg v morju ni bilo lani….bila je morska TRAVA, veter je lani pihal…od začetka gre na živce, potem se navadiš in dan brez vetra je že malo čuden in paše v vročini, da bi bilo pa tako neznosno vroče….kje pa… Sicer pa ….JA RES je bilo na temo DJERBA že ogromno napisanega….uporabljajte iskanje in odgovori bodo na dlani….tako o plaži, ljudeh, mestu in hotelih…

Lani oktobra smo na Djerbi z 2letnim otrokom zelo uživali, plaža je točno taka, kot si jo želiš, drisko pa lahko dobiš tudi kje bliže…
če te še kaj zanima, lahko vprašaš.

Khm, a tud tur. agencija Odisej obstaja?? No, jst sm bla s Kompasom in smo dobili (v LJ= same “normalne” informacije.

Aja, pa Sašo mi je vzel besede z jezika – pomojem se na tem forumu najpogosteje pojavlja … ja, djerba.

Se popolnoma strinjam s teboj, lumpi! Xara, ne dovoli, da te brez razloga prestrašijo tisti, za katere predvidevam, da na Djerbi niso nikoli bili oz. jim je zaradi drugih razlogov “trn v peti”!

Uživaj …. upam na Djerbi!

Barbara meni je turistična delavka svetovala da je za prvomajsek praznike najbolj priporočjiv Egipt seveda, če se želite kopati, ker Grčija in Djerba še nimata dovolj toplega morja. Za poletje pa mi je svetovala glede na dvoletnika otok Kos in Kefalonijo to je v Grčiji. Če te še kaj zanima vprašaj. Lep dan Julija.

Hvala vsem za informacije, predvsem Lumpiju!!! Si me popolnoma pomirila!
Trava mi, kot sem že rekla, ni problem…Ce bo pa kaj vetra, toliko bolje…V bistvu edine slabe izkušnje vezane na veter imamo s Krete, ko se zaradi rdeče zastave nismo smeli kopati v morju…(Bytheway ali je kdo doživel kaj podobnega na Djerbi?)
Torej, gremo na Djerbo!

julija … mi gremo sredi maja verjetno res kar na Djerbo … če se prov spomnim smo se za prvega maja pred dvema letoma kopali celo v Ankaranu … tko da po moje bo odvisno od vremenske letine :))) vseeno pa upamo na toplo pomlad in kopanje v morju.

grčija nas potem čaka naslednje leto … ker tam pa vem da je morje hladnejše.

hvala za vse info!

B.

meseca maja je ze na Djerbi prav prijetno toplo in se da tudi kopati. Cez dan je tudi do 30 stopinj ali lahko celo malo cez, voda pa je ze precej topla in ima nekje okoli 24 lahko tudi vec stopinj, tako da ze vsi veselo cofotajo. Ce ste izbrali Djerbo, vem da boste uzivali sto na uro!

Ojla,
sem opazila, da je neskončno veliko napisanega o Djerbi. Da mi ne bo treba prebrat kilometre postov, mi lahko kdo napiše, koliko stane 2 dnevni izlet v puščavo in koliko je vožnje, koliko stane in če se splača iti na otok flamingov in kaj je še takega za videti? Gremo namreč aprila, in čeprav bomo imeli s seboj 7 letnico, mislim da si bomo poležavanje na plaži privoščili samo kakšen dan ali dva, če se bo dalo ostale dneve koristneje izrabiti. Je še kaj takega, kar je za videti? Kakšne so cene izletov?

Hvala in lepe izlete

Dvodnevni izlet v Saharo je bil 150DT in polovička za otroke.
Z BUS-om v Saharo – 75 DT
Z Jeep-i v Tatouine itd – 50 DT
Izlet po otoku – 20 DT
Otok flamingov – 40 DT –
Potem je še krokodilja farma, kamor se splača iti s taksijem, vstopnina brez muzeja (se ga ne splača iti pogledat) je 6 TUN DIN (cca 4€) in taksi do 4 dinarjev ( cca 2,7 €).

Tudi midva sva se odločila da gremo na Djerbona poročno potovanje.Takrat bo najina pupa stara ravno 13 mesecev.Agencija Intelekta je resnično zelo ugodna.
Hvala vsem za infprmacije.
Aja,še to,koliko časa traja let na Djerbo iz LJ?

Let traja dve uri.

Aja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close