Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Smučanje en dan

Smučanje en dan

Za vikend se z družino odpravljamo na celodnevno smuko. Smo kar dobri smučarji in nameravamo v Avstrijo ali Italijo. Všeč so nam Višarje, vendar sem že nekajkrat slišala, da je bila gužva, ravno temu pa bi se radi izognili. Razmišljamo tudi o Nassfeldu, Gerlitzenu… Kaj predlagate, kakšne so vaše izkušnje?Prijeten dan vsem želim! Hana

Nassfeld definitivno precej boljša varianta kot Gerlitzen. Ali pa Obertauern pa mogoče Badklein….
Do Kronplatza je pa za en dan že kar malo daleč.

LP

Zdravo viv!

Ali lahko malo več poveš o Nassfeldu. Pot- časovno, proge,
sončen pozdrav,

Do Nassfelda imaš dve variante
1)Lj-Kran gora-Rateče-Trbiž-Pontebba (desno za Hermagor od tu pa imaš 13 km ovinkov in se pripelješ do Nassfelda) tukaj se voziš slabe 2 ure

2)LJ- Karavanke-izvoz Hermagor potem se voziš še prbl 30km in si na začetku godole milenium 2000 – tukaj se voziš malo manj a stvar podraži tunel Karavanke in vinjeta ki jo moraš kupiti

Karte za smučanje je najboljše da kupiš na bencinski črpalki na Jesenicah so 2EUR cenejše kot na samem smučišču.

Same proge v Nassfeldu pa so odlične-jaz ga zelo priporočam za en dan.

Zivjo!

No, malo sem se morala oglasiti, ker imam eno slabo izkusnjo z Nassfeldom. Pribl. 3 tedne nazaj smo se s kolegi odpravili v Nassfeld in bili zeloooo razocarani. Ker vsi kar precej obro smucamo, bi verjetno morali bit preseneceni nad nesteto progami, ki jih nudi ampak nismo bili…zakaj?!?…

No, pidemo v nassfeld ok. 11h in najprej zelimo kupit karte. 30 eur/osebo za studentske se nikdar niso slisali. okey to potrpis, se peljemo z jajcko navrh in nas skoraj kap po prvi progi, ki jo prezivimo. Taki “kuclni” po domacepovedano, da se smucat skoraj da ni dalo…pa se odlocimo, da gremo drugam. Tam je blo se huje. Najmanj 10-15 prog smo dali skozi ampak povsod je blo za znoret. ob. pol 3h smo se razocarani spravili v jajcke in odsli v dolino.

Da ne povem se tega, da smo bli zelo razocarani, ko smo zeleli kupit karto, na kateri bi si lahko ogledali kako potekajo smucisca (kot mapa smucisc) ampak je zal nismo dobili:P

OKey, zdej bom jih verjetno dobila po grbi. ampak sama vem, da grem velik raj v Gerlitzen ali na Visarje kot pa se kdajkoli sem:)

Lp, Chila

Avstrijo predlagam Nasfeld – dalečnajbolše.
Italija nimam tok izkušenj.
Slovenija – Cerkno

Glede smucanja v Sloveniji:

Jst ravno Cerkno odsvetujem.
Njihov problem je da imajo premago prog in smucarskih povrsin glede na kapacitete naprav. Tako se na zicnice nikoli na caka in prepeljejo veliko smucarjev na uro, samo na smuciscu pa je nemogoca guzva in se moras ostalim umikat in prekleto pazit da koga ne zgazis.
Moderne naprave pac niso vse, treba je imeti tudi dovolj prog.

Meni osebno so proge najboljse na Kobli, strme (900m visinske razlike), dovolj jih je, pac pa so naprave izlet v zgodovino…

Andrej

Mi smo bili v torek v Nassfeldu in je bilo čudovito. Proge so lepo speglane, sneg je super, prog je menda okoli 130 km, pa ne me vzet za besedo, nisem prav sigurna. Kljub temu, da je bil praznik, ni bilo strašne gužve, vse gre tekoče, na večjih sedežnicah imajo delavce, ki skrbijo, da so sedežnice polne, v bistvu usmerjajo po 4 (ali 6) ljudi naenkrat.
Za en dan ali pa tudi za vikend- nimaš kaj falit.
Lepo se imejte

Iskra kdaj si pa ti bila nazadnje na Cerknem?
Cerkno ima ja ful prog, s tem da so naprave zakon in ni treba čakat kot naprimer na krvavcu ali pohorju kjer je tema.

Kar se mene tiče super, je pa res da je tud Kobla super!

Na Cerknem sem bil dvakrat. Enkrat lani med prazniki in enkrat med vikendom. Pa mi nikol ni blo posebej vsec. Pa roko na srce drago karto imajo…

Andrej

Oj, Nassfeld je sigurno dobra izbira. Chila je očitno naletela na res slab dan, ali je pa hudimano pikolovska. Tudi jaz sem bil namreč pred nekaj tedni tam, in so bile razmere res idealne. Šli smo na avtocesto ( 6 eur ena smer ): lj.- trst – udine – odcep trbiž – izvoz ponteba, potem pa so table Nassfeld.
Kar se tiče Cerkna je dostikrat res gužva na smučišču, je bolje med tednom, kajti proge, če so prazne so super.
fino smuko kjerkoli!

Kaj pa Višarje? Je bil kdo tam zadnje čase. meni je tudi tam zelo všeč, vendar sem večkrat slišala o gužvi. Tega pa imam že v Sloveniji dovolj. Kar se pa tiče Cerkna, se tudi jaz strinjam s tistimi, ki pravijo, da je gužva prevelika. Pa ne v vrsti za sedežnico, ampak na progi. Za otroke se mi zdi kar preveč nevarno (VSaj konec tedna, med tednom je verjetno boljše).

Predlagam Nassfeld.Bil sem tam v soboto in je bilo super .Malo drazje je kot Visarje vendar je dosti vec prog( cca 100km) in boljse urejeno.
lp Matej

Bili smo na Višarjih in smo zelo zadovoljni. Imeli smo sicer nekaj problemov z vremenom (ob 6h, ko sem nameravala vstati, je namreč še močno deževalo in nismo vedeli, kaj bi). Čakalai smo do 8h, nato pa se je začelo jasniti in smo na hitro spokali in odšli. S smuko smo pričeli ob 10.30. Vreme je bilo čudovito, jasno, sonce, toplo – zjutraj ne bi verjela, če bi mi kdo rekel, kako bo. Poleg tega ni bilo nobene gužve, tako da smo vstopali direktno v gondolo brez kakršnegakoli čakanja.

Hvala vsem za nasvete, naslednjič, ko bomo prej odšli od doma, pa v Nassfeld.

Nassfeld je eno najbolj groznih smučiš: umeten sneg, gužva, proge se prepletajo itd.

Če se hočeš res kvalitetno nasmučati, ti priporočam kakšen bližnji ledenik (Molltal ali Kaprun), kjer je sneg bolj kvalitetn in je manj ljudi. Res je, da porabiš malo več za karto in prevoz, ampak se res splača. Kr Ok je tudi v Katschbergu in na Turacher Hohe-ju.

V Turacher odhajamo naslednjo soboto na dopust, tako da si me zelo razveselila s svojim sporočilom. Torej je tam v redu? Letos gremo namreč tja prvič, pa smo še toliko bolj radovedni. Imamo pa hiške neposredno na smučišču. Prijeten dan vsem!

Nassfeld = Mokrine!

Turacher je zelo lepo smučišče: zaledenelo jezerce, čez katerega te vlečejo z avtom, v vseh lokalih dobiš ob naročilu pijače brezplačen paket robčkov, velikokrat na smučišču delijo brezplačeno penino.

Upam samo, da bo sneg OK.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close