Ah…ta Djerba
Hay….vsem skupaj!
ja takole no….odločitev je padla in spet gremo na Djerbo…fajn se mi zdi, cenovno ugodno, pelješ se z frčoplanom, ljudje enkratno prijazni….pa hm…kava je pocen…pa druge stvari tudi …no…če se cenkaš…ampak letos nevem če se mi bo ljubilo, ker bobne mam, lampo tudi, keramike od lani tudi še nismo razbili…..in ja…. ne boste vejeli, kartice z lanskega dopusta so prispele šele ta mesec, točno ampak v dan točno 7 mesecev pozneje ko smo Djerbo zapustili…ha ha ….ljudje ki so jih dobili so mislili da sva kar sred zime kidnala dol…verjetno so njihovi poštarji kar “kanarčki”….
Ampak pišem zaradi nečesa drugega…lani smo bili v hotelu Abir – svoje izkušnje sem tu na tabli že opisal …ampak na kratko: super hotel….Letos pa , da bomo imeli občutek da smo nekje drugje gremo v hotel SIDI MANSOUR, pa me zanima ali je že kdo bil, kako se je imel , kakšen je hotel, hrana, plaža, osebje…in NE zanima me kakšne so ploščice v kopalnici, če so v omarah obešalniki rjave, modre,bele…barve in če imajo pipe znak za toplo in hladno vodo….Če je pa receptorka lušna…pa kar z besedo na dan…..žena je lani občudovala animatorje….pa bi ji vrnil milo za drago z visenjem na recepciji…no če ima pa kdo še kakšno sliko…pa toliko bolje….hotela , sob, notranjosti in zunanjosti mislim…ne receptorke, tisto bom že sam slikal, saj bo časa na pretek!!!
lepo se imejte….in začnite razmišljati o dopustu, verjemite, da vam bo koj toplo, glede na temparaturo zunaj pri nas…
sašo
V hotelu Sidi Mansour sem bila za jesenske počitnice. Hotel je in the middle of nowhere, čez cesto imaš sicer eno trgovino in malo naprej še eno pizzerijo,to je pa tudi vse.
Na obisk sem šla tudi v Abir tako da lahko primerjam. Sidi Mansour je zelo hladen, nobene domačnosti kot v Abirju ali sosednjem Isisu. Bazen je ogromen in res veliko ležalnikov in čez to se ni za pritožit. Do plaže pelje kočija, ampak obala je bila meni nagravžna – svinjarija,v vodi polno trave…
V recepciji so sami lušni moški.:))))) Animacija je bila bolj tako , mogoče zato, ker je bilo konec sezone in se jim ni več dalo. Hrana je bila pri večerji zelo dobra, pri zajtrku malo manj izbire.
Problem je bil s sadjem, saj je bilo bolj švoh – granatna jabolka,melone in datlji. V bifeju pri bazenu neprijazni, v hotelski restavraciji prijazni in ustrežljivi.
Slike ti lahko pošljem na mail, če ga napišeš. Če te še kaj zanima,kar vprašaj.
Kaja , najlepša hvala…seveda bom slik zelo zelo vesel…..moj mail: saso.rednak@siol.net
nekako razmišljam po tem kar sem prebral, da bi mogoče šel nazaj v preizkušeni “abir”….
meni so reklli da je hotel pri svetilniku v plavi laguni……in da je full lep in hrana dobra….
Hvala za slike
Hotel je res lep, saj je dokaj nov (2 leti), vendar za moje pojme tako neoseben in hladen. Mogoče tebe to ne bi motilo, to je le moje osebno mnenje. V kopalnici je bila plesen okoli banje, tako da meni ni blo glih , no …. Drugače so sobe res prostorne,tudi balkon je luškan…
Kar se hrane tiče – pri večerji je res velika izbira, zelo okusno,veliko sladic.. pri zajtrku pa rogljički, palačinke, kruha zmanjka zelo hitro, ostanejo suhe francoske štruce. Restavracija je bistveno premajhna za tako maso ljudi, tako da smo na večerji čakali na prazno mizo. Ne predstavljam si, kako je tam v sezoni. Še ena zoprna zadeva – pri rampi sta 2 stražarja in če te slučajno zalotita, da imaš v vrečki hrano ali pijačo, moraš na zaslišanje in vse tam pustit…
Meni je bilo blazno žal, da nisem šla v Abir ali Isis, ker sta imela 1 zvezdico manj, cena je bila nižja, ko pa sem prišla tja na obisk k prijateljem, se nisem mogla načudit , da je taka razlika…pa še tam imaš lokale, trgovine… pri Sidi Mansourju je pa res tuga….
Poglej si slike, pa potem še kakšno rečeva…Saj pravim, vsake oči imajo svojega malarja… mogoče tebe take stvari ne bi motile…
LP,Kaja
oj!
tud jst grem letos verjetno spet na džerbo! :-))
lani sem bila v hotelu sidi slim (bolj švoh), letos ga pa ni v ponudbi pri intelekti. zato grem verjetno v abir. a tam pravte, da je fajn??? je, super! zdej sem pa še bolj navdušena.
letos grem za dva tedna. pa je tam kaj za delat dva tedna? ne mislim na izlete, ampak če je tam kakšna trgovina, restavracija, stojnica… ker pri h. sidi slim je bla semo čez cesto ena ful mala pa draga trgovina…
ajd, mogoč se pa še vidmo na džerbi! kdaj odpotuješ, Sašo???
5ra
Hay
V Abirju sem bil lani….in letos grem spet, sva se z ženo tako odločila (so prišle druge zadeve vmes, grejo še eni kolegi, pa bomo skupi) tako da sva Sidi Masour črtala ( mogoče škoda …ampak, Abir poznava in veva kaj bova za svoj denar dobila, …u glavnem lepo in fajn je….greva pa 16.6. za 14 dni!!!
kaj???? a je to napaka pri ceni za ta hotel??? men ni nč jasno. kaj tolk denarja za dve osebi, al kaj???
midva s fantom greva verjetno 26.5. ali 2.6. za dva tedna (torej do 9.6. oz. 16.6.). za dva tedna skupaj bova plačala od 73-85000 sit. odvisno, kater termin (polpenzion).
lepo se imejte vsi tam dol! 😉
…in drugje… kakorkoli že greste…
hej
vidva bosta pa lepe dnarce odstela za to porocno potovanje. Kompas je itak zelo drag. Kolegica gre preko Intelekte v njihov najdrazji hotel, ki ga imajo v katalogu (mislim, da je Penelope in ma tut 4 zvezdice tak kot ta vajin) pa ima tudi ALL pa s fantom placata s popusti vred nekje okoli 190.000 SIT (oba skupi in letalisko takso ze imata vsteto – torej za enega nekje okoli 95.000 SIT)! Gresta pa termin 26.5. Zakaj se ne pozanimas pri Intelekti, ker imajo dosti ugodnejse ponudbe kot Kompas. Tudi kolegica je hotla najprej z njimi pa si je hitro premislila, ko je vidla razliko v ceni. Pa se Intelekta ima na Djerbi vse ful dober poslihtan…od vodick do izletov,… Pozanimaj se…
Ja, mogoce res, ampak saj veste – malo denarja – malo muzike. Bolje je, da das malo vec denarja, kot pa da imas pokvarjen dopust. Jaz sem bila v Vincciju s petimi zvezdicami in povem vam, da je bil hotel absolutno za dol past – tudi kar se tiče tega, da imajo v arabskem svetu drugačne (manj stroge) higienske standarde. WC-ji v hotelu (“javni”, ne tisti v sobi) so bili tako čisti, da bi lahko jedel z njih. Take urejenosti še nisem zasledila niti v Slo. Jedilnica hotela je ogromna, tako da ni bilo nikomur treba čakati na prosto mizo. Hrane je bilo pa toliko, da sploh nisi mogel vsega probati, ker je bila taka izbira in tudi ni biilo bojazni, da bo česa zmanjkalo. Edini minus morda je bil ta, da je bil hotel na koncu cone Aghir, tako da je bil na samem. Ampak meni je to ustrezalo.
Če si želita na Djerbo vama svetujem, da izbereta res najboljši hotel. Na porocno potovanje greš le enkrat in mislim, da si takrat moraš privoščiti malo več luksuza.
Lep pozdrav
Hay
v Penelop bech all inkl. vaju pride z letališkimi taksami, elvio in riziko odpovedi na Djerbi za 14 dni
357.500 sit…in verjemita, hotel je špica …..( popust 30.000 sit je že vključen)
No…dovolil sem si vama izračunati glede na njihove cene v katalogu ali pa že na njihovi spletni strani, ki je obnovljena!!
Ja takole je pri Intelekti…če se prijaviš do prvega marca , ti priznajo popust v višini 30.000 sit na aranžma( ne na osebo ) če je vplačano 14 dni….pojdi na njihovo spletno stran pa boš videla….
http://www.intelekta.si
Joj moj mail : student1983@email.si
Cau
Forum je zaprt za komentiranje.