Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice dojenček na letalu

dojenček na letalu

Ima že kdo izkušne z 8mesecev starim dojenčkom na letalo.
Kako je pa z prtljago mislim z vozičkom itd.?

LP

Pika to tudi mene zanima. Se odpravljamo v Grčijo in bo malček ravno takrat star 8 mesecev.

Z vozičkom greš lahko do letala, potem pa ga pospravi stevardesa. To vem glede vozička marela, glede ostalih pa ne. Najbolj da pokličete na adrio. oz. tistega letalskega prevoznika s katerim letite.

lp

ja voziček pustiš pred letalom in ga potem tam tudi dobiš nazaj! kar se pa tiče potem v letalu, ga imaš v naročju, dobiš lahko tudi poseben pas za njega, če tako želiš in to je to-največji problemi so seveda s pritiskom, kjer mu pa veliko verjetno ne moreš pomagati-eni to pač zelo dobro prenesejo, drugi pa pač ne

Res ne vem, zakaj sploh vlačite takega dojenčka s seboj na letalo, saj povzroča mnogo težav vam, še posebno pa je to zelo neprijetno za okolico na letalu.
Sam se že doživel to, da se mi je ves 2-urni polet za vratom jokal dojenček. Saj vem, da tam ne morete kaj dosti pomagati, lahko pa pomagate že pred tem, tako da ga ne vzamete s sabo. Mislim da boste tistih nakaj dni pa že lahko zdržali brez njega.

Pa kaj dve urni polet! Huje je na daljših destinacijah! Sama sicer nimam izkušenj s tem, vendar sem govorila z eno mamico. Je rekla, da je dala otroku pomirjevalo (ki je primerno posebej za otroke). Šlo je za potovanje iz Japonske do Avstralije (ok 10ur). Mogoče bi bilo pametno se pred tem posvetovati z zdravnikom, sploh če se odločite vzeti s sabo kakšno pomirjevalo za otroka.

dojenčku med vzletom in pristankom pritisk uravnavaš z dojenjem … ali s flaško .,.. v glavnem nekaj mora ‘cuzati’ da ga ušesa ne bolijo … mi smo sicer prvič šli pri njegovem letu in pol (5ur) … drugič pri dveh letih in pol … 20 ur … nikdar ni jokal in nikdar n i bilo nobenga problema … če imaš filing da ga je strah itak narediš tako kot doma … lepo ga gledaš direkt v učke in mu kej lepega govoriš ali poješ … da bi pa otročka pustila doma pa meni še na misel nikdar ni prišlo …

z vozičkom je tako kot je napisala Liana … stevardese so zelo prijazne in ti pomagajo. … glej le da boš imela sabo še kaj za pojest in za popit … pa kakšno zanimivo igračko da čas hitreje mine … drugače pa itak letalo otročke uspava.

srečno pot!

B.

Urban sklepam da nimaš otrok, k take pišš. Pač so se odločil met otročka sabo, kar jst čist podpiram…zakaj bi ga doma puščal…zarad takih tečnežev k si ti? mislm da ne=)

Huda debata na to temo, vključno z opisom podobnih hudih krivic, kot so se zgodile Urbanu, je pribeležena na
http://travel.over.net/forum/read.php?f=3&i=23316&t=23271
Mislim, da se najde kaj koristnega tudi za Piko.

Glede vozička ti priporčam marelo, ker nam so prvič ko smo še imeli voziček z velikimi kolesi zlomili zavoro, tako da smo takoj po tem nabavili marelo ki je tudi lažja za transport.
Glede samega leta pa je čisto odvisno od otroka. Naša je prvič letela pri 6 mesecih (5.30 ur) pa nismo imeli nikakršnih problemov z jokanjem ali čem podobnim. Danes pri 2,5 letih imamo večji problem, ker noče sedeti 5 ur na istem mestu in so potrebno dosti več animacij, kot pa pri dojenčku starem 8 mesecev.

Uživajte na počitnicah.

Pri nas razna potovanja otroka fantastično prenašata in se jih zelo veselita. Problem imam pa z hrano. Na žalost pač ne jesta vsega in tovorim vedno rucak živil s seboj.

Mi smo šli lanskega septembra, stara je bila 10 mesecev. Let je trajal dobre tri ure, nobenih problemov, je več ali maj spala. S sabo lahko vzameš manjši voziček , ki ga lahko daš med prtljago, lahko pa se odločiš, da ga oddaš tik pred vstopom na letalo in ne že s prtljago. Najbolje je imel kakšno marelo, ki ji lahko naklon naslona spremeniš, da lahko otrok notri tudi spi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close