pozdrav iz kube
no, lepo pozdravljeni v mrzli sloveniji.
v havani vse ok, diskotetke so odprte, izklopov elektrike ni veliko, danees je prvi dan da so izklopilli elektriko v centru havane v sestih dnevih odkar sem tukej
cene so se dosti podrazile, pivo je po dolar, prej je bil 0,8, kava je tudi dolar, prej je bila pol dolarja itd.
nocno zivljenje je boljse kot je bilo marca, ko sem bil zadnjic v havani, vendar se vedno dosti slabse kot lprejsnjih let.
ce kdo pride v havano naj se oglasi na drink, moj mail je cubaslovenia@yahoo.com
lp alan
Ja sej meni tudi ni jasno zakaj ni delal, ampak vem pa da nisem nicesar narobe naredila, ker potem najbrz tudi polnilec za tel ne bi delal. Adapter sem pa zal kupila v USA, ker imajo v ZDA iste vticnice.Se mi pa zdi, da jih imajo tudi nekje v BTC-ju, v hali D v kleti, ce se ne motim. Drugace pa jih imajo vedno ogromno tudi na vseh letaliscih, npr. Munchen, Frankfurt…LP
Lepa hvala še enkrat za ta podatek.Tudi jaz sem ravno včeraj od enega znanca izvedel,da se ta adapter dobi v BTC-ju, v kleti pod Emporijumom.Tam je ena specialna trgovina z elektičnimi proizvodi.
Sedaj,ki si me opozorila za tisto tvojo nevšečnost, bom jaz te zadeve najprej preizkusil tukaj(mogoče je tistih kubanskih 110 voltov “krivih”, da zadeva z baterijami za digitalca ni funkcionirala), da po nepotrebnem ne vlačim vse te krame s seboj!
Ko se vrnem, bom kaj več napisal, do takrat pa lep pozdrav
Milan
Še nekaj:Na forumu Nasveti za popotnike sem zasledil tvoj prispevek z dne 7/11/04, v kateren navajaš,da je na http://www.cubateamo.com napisan naslov Eliane. Jaz ga ne najdem, verjetno ne iščem prav, poleg tega pa bi bil vesel, če mi ga pošlješ in z njim še kakšne ostale, če jih imaš, iz Havane ali okolice, n.pr.Guanaba i.pd.Predvsem pa bi rabil njihove e-maile ker se po telefonu teško zmeniš, sploh pa glede na časovno razliko to še otežuje vso zadevo.Po e-mailu se pa da to drugače urediti ker jim lepo napišeš kaj želiš in tako težje pride do nesporazuma.
Če ti ni odveč, mi pošlji te naslove na mail nalim3105@yahoo.com
Mi namreč potujemo v februarju na Kubo za cca tri tedne, vse je še odvisno od let.kart in razpoložljivega termina, ki ga objavijo (14,21,28 dni), najvažnejša pa je seveda cena same karte.
LP
naslov od Eliane:
ELIANA Y HERBERT LOPEZ
NEPTUNO 919 ENTRE SOLEDAD Y ARAMBURU
HABANA
glej če rabiš rezervacijo mi piši na moj e mail cubaslovenia@yahoo.com
kar se tiče polnilcev ne glede na to ali so od kamere, za baterije, od mobitela ali od notebooka, odgovorno trdim (večkrat preverjeno) DA VSE DELA TUDI NA 110 VOLTOV. EDINA RAZLIKA MED NAMI IN NJIMI JE V ŠTEKERJU (VTIČNICI) TOREJ RABIŠ LE ADAPETER (PLASTIČNA MAJHNA ZADEVICA) ZA NJIHOV ŠTEKER. LE-TEGA IMAJO TUDI VEČKRAT V CASAH PARTICULAR IN TI GA POSODIJO.
verjetno zelo pravilno ugibaš, da kolegici zadeva ni delala, ker morda na samem polnilcu ni naštimala na 110 voltov (če obstaja takšno stikalo na polnilcu, ga je treba ročno naštimati)
Kaj naj še rečem, lepo se imej na Kubi, jaz bom tudi tam v februarju in marcu, nisem še kupil karte vendar grem sigurno, ti se mi kar oglasi na kakšen drink na Kubi.
lp Alan
Živjo Alen,
A maš ti mogoče kej s to Elian, da ti tako ugodno nudi sobo in še kaj verjetno. Seveda izgubo pokrije z blesavimi turisti, ki ti verjame na besedo ko jim kao želiš pomagati in svetovati za “poceni” sobo v Havani.
Eliane kuha zanič, v bistvu nima najmanjšega pojma. Za večerjo je računala 13 Cucev in za sobo 25 cucev. Ker ne vprašaš koliko stane soba, ker si prišel s priporočilom od vsemogočnega Alana iz Slovenije te potem kratkomalo nategne.
In ta slavna večerja vključuje:
2 slana na pol prerezana krompirja
2 kosa penastega kruha
1 kozarec vode
2 po čez prerezani hrenavki. Zmrznjene hrenovke je vrgla v mikrovalovko in jih kao segrela. Fora je v tem,da se bile tako zanič, da sem jih vrgel njenemu renčečemu psu Chow Chow-u, ki pa jih tudi ni maral. Pes ki ne mara hrenovke??????? Matr je bla zanič.
Pes je privezan pri hladilniku,da ne bi turisti kaj ukradli. Si ji ti Alan mogoče kaj ukradel da tako misli za vse Slovence???
In to ti je večerja in to je to priporočilo.
NASVET VSEM NA PORTALU: NE JEMLJITE RESNO ALAN-a SAJ JE BILO NJEGOVO PRIPOROČILO PREVERJENO V PRAKSI PRED 14 DNEVI IN SUCKS MUCHO MUCHO.
LP
CASTRO MA VAS RAD
Evo mene (Alan) da malce pokomentiram
Dragi moj neznani neprijatelj:
1. kar se tiče cene: če bo kdo v Havani od leta 2003 naprej (ko so se na celi kubi povišali davki) spal za 20usd potem mu svaka čast. Trdim da ne bo. Niti v Alamarju, Boyeros, Mariano itd, kaj šele v centru havane, kot pri Eliani. Če ti je za sobo računala 25 usd, je to le in izključno zaradi tega ker si bil v visoki sezoni, ko je na Kubi vse dražje (od hotelov do rent a cara pa tudi privatnih sob). visoka sezona so meseci december, januar, julij in avgust.
Drugače pa za isto to sobo, ki jo Slovenci plačujejo 20 usd Eliana ostalim (npr Švedom, Talijanom itd) računa 25usd. Govorim, ponavljam, o nizki sezoni.
2. jaz z Eliano nič nimam, razen to, da živim pri njej zastonj, ko pridem na Kubo. To mi je zahvala za stotine strank, ki sem ji poslal v zadnjih 3 letih.
3. Splošno je znano da Eliana, tako kot velika večina havanskih gazdaric, NE KUHA ZA STRANKE, niti kosila, niti večerje, niti zajtrka. Nisem še slišal da bi kuhala za kakšnega turista, tako da resnično ne vem zakaj je tebi “kuhala” in kakšna je bila dejanska situacija.
4. Pes (imenuje se Yuro) ni privezan za hladilnik zato da turisti kaj ne vkradejo, saj v pritličju, kjer se zadržuje pes, hladilnika sploh ni (vsaj ni ga bilo do 15 decembra, ko sem se jaz vrnil iz kube).
Takšna interpretacija da je pes zvezan za hladilnik zaradi turistov je resnično zlonamerna in zlobna. Pa lažna, seveda.
Tvoje poročilo mi zelo diši na poročilo nekoga, ki se je na Kubi z nekaterimi lastniki zmenil za provizijo ter bo z dezinformacijami poskušal usmeriti tokove Slovencev stran od Eliane. Seveda, tega ne morem trditi, vendar v ozadju takšne zlobe prav gotovo mora biti kakšen drug interes. Ne bi me presenetilo da kmalu na tem forumu zagledam tvoje priporočilo o kakšni drugi casa particular v Havani ali kje drugje na Kubi. In še manj bi me presenetilo, če bi takšne sobe bile dražje kot 20 usd, kolikor računa Eliana.
Joj Alen,
baje me vabiš na osebni dvoboj? Ni problema, sam povej kje pa kdaj.
Očitno si v svojem mailu priznal, da zavajaš Slovence,da grejo k Eliane, da imaš ti zastonj fukec in stanovanje.
6 krat si šel že na Kubo? Človek si ti zmešan al kako? Očitno je v tvoji geografiji samo 1 otok na svetu. Samo izbira ti ni glih dobra.
Pa še to!!
Nihče ni rekel, da je Slovenija zakon in je noben ni primerjal s tem usranim otokom. Tko, da ne mi primerjat plaže v Portorožu in na Kubi.
Nimam časa za nadaljne pisanje in dopisovanje z luzerji kot si ti. Očitno se ti nič drugega ne dogaja v življenju kot samo ta k…. Kuba.
Ajde pa mej se, pa upam da boš kej staknu, da te bo mal srbel in da boš mal odmislul Kubo za neki časa.
CASTRO MA TE RAD
Forum je zaprt za komentiranje.