Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Mehika Carmen del Playa

Mehika Carmen del Playa

Helou,

Zanima me vse o tem kraju. Ali je v redu izhodišče za ogled mehiških znamnitosti, kaj pa nastanitev…na netu sem našel nekja hotelov in ti condo-tov, kaj mislite…
kdaj se splača iti….kaj ce bi sel jeseni…..Nameravam iti za 14 dni..sam tolk bo dopusta…..

skrtala se ostali napotki…nekaj sem pa ze nasel na forumu…

Lp,
a

O kraju samem ne vem velik smo se sam za kosilo vstavil. Je predvsem turistični kraj. Polno hotelov, barov. Plaža zgleda fajn. Jesen bo kar primeren čas za obisk. Ni prevroče, pa še izven sezone je; bo cenejš in manj gužve.
Znamenitosti: če misliš delati dnevne izlete si lahko ogledaš par bližnjih zadev: Tulum, Coba, Chichen Itza, Valladolid. Avtobusne povezave gredo preko Cancuna ali Tuluma.
Imajo pa tudi ogromno agencij, ki organizirajo izlete. Jest sem eno skupino iz Playe sreču v Yaxchilanu (Chiapas).

a je bolj turisticen kraj, ne?. No ja sej ce rentam avto in se okol vozim jih ne bom tolk vidu. 🙂
Sam za 14 dni se mi ne da tolk okol skakat in izgublat časa z iskanjem prenočišča…
Ok hvala za odgovor…

Se kdo…

LP

Bil sem v Playa del Carmen 10 dni. Vec o sami playi si lahko preberete tukaj :
http://playadelcarmeninfo.com/

Plaze so super, saj so v lasti verige hotelov, ki same urejajo plaze. Torej so izredno ciste pa palme so sajene, tako da izgledajo kot v filmu. Na tem portalu si lahko ogledate slike plaze pod mojim foto albumom Mehika. Bil sem vec ali manj po celem Yucatanskem polotoku in svetujem ogled :

Arheoloski ostanki ( Maya ) :
– Coba
– Tulum
– Chicken Itza
– Sayil
– Kabah
– Labna
– Uxmal
Mesta vredna ogleda :
– Valladolid
– Merida
– Ticul
– Izamal
Stare Haziende :
– Yaxcopil

Zena je bila tudi na plavanju z delfini v Akumal-u.
Odsvetujem X-caret in Xel-ha oboje je nek naravni park ( kot zivalski vrt ), kjer se gnete veliko turistov nimas pa kaj videti.

Refošk, kje se da plavati z delfini v Akumalu ?
Kolega potujeta tja na poročno potovanje in vem, da bi ju to zelo razveselilo.

Hvala za info,

LP
Minka

Refosk,

a si sel v lastni reziji al preko agencije. Če;preko katere in ali je bilo v redu, cena-ponudba itd…
Namreč preko neta se, da dobiti in rezervirati apartma ze za cca 500$ na teden direkt na obali…Hotel me ne privlači kaj preveč….

LP,
a

Playa del Carmen, ne Carmen del Playa… šlamparija na kvadrat

Ja sel sem preko agencije TUI ( preko Globtour-ja ), saj se ne spodobi v lastni reziji za porocno potovanje, ker nikoli ne ves kaj te pricakuje medtem ko ce rezerviras v tako veliki agenciji, ki z polno ceno jamci kar ponuja nimas nobenih presenecenj. Midva sva placala za vse skupaj okoli 3400 EUR ( Hotel ***** all-inclusive + 5 dni rent-a-car in hoteli ***** polni penzion po yucatanu + letalska karta ). Hoteli ob plazi so ce se najde kako fraj mesto zelo poceni videl sem da se da dobit prenocitev + all-inclusive ( drugega skoraj da ne ponujajo ) za okoli 40 EUR. Z delfini sva plavala tako da sva v hotelu 2 dni prej rezervirala karte, nato pa z avtobusom do lokacije. Zal morem povedati da sva najprej poizkusala v lastni reziji z rent-a-car-jem do tja pa je blo zmeraj vse zasedeno tako da nam ni preostalo drugega kot da sva v lokalni agenciji rezervirala, ker je drugace zmeraj vse razprodano.

Yo, kdo ve naugodnejšo povezavo oziroma let za Mehiko…iz kje preko katerih letalskih družb je let naugodnejši (za neštudente)?

Ja soriiii, …..:)

Midva sva bila tam približno en teden, pač nekaj dni počitka po prej tritedenskem potovanju od Mexico Citya do Cancuna od koder sva letela nazaj domov.

Sama Playa je predvsem turistično mesto, ampak vseeno ne na tak način kot Cancun. Midva sva bila v lastni režiji. V Playi sva spala imela sobo (velika soba, dve veliki postelji – nekako dve zakonski, kopalnica, super urihtano) za 150 p. oz. takrat 15 dolarjev (spomladi 2003). Vsekakor zelo poceni za Playo, ker hostel naju bi prišel več. Playa je kar draga v primerjavi z notranjostjo Mehike, ampak poceni v primerjavi s Cancunom.

Možnosti izletov so ti že ostali opisali.
Plaže so lepe, bel pesek, palme, morje v vseh odtenkih modre in zelene. Edino, kar me je motilo je bil veter, ki je pihal in nosil mivko (npr. jo je bila polna brisača, pa če si ležal si jo imel v ušesih, očeh…), ampak ni vsak dan pihalo.

Jaz bi še kdaj šla, ampak še rajši pa na Islo Mujeres :)))

Lp.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close