GVATEMALA
ZANIMA ME PREDVSEM KAJ LAHKO V ENEM TEDNU OBISCEM V GVAT.,MANJ TURISTICNO.NA KAJ NAJ BOM PREDVSEM PREVIDNA .GREM PA CEZ EN MESEC. A MISLITE DA IZSPUSTIM GVATEMALO PA SEM DALJ CASA V MEHIKI .GREM PA VSE SKUPAJ EN MESEC.KAJTI MALCE SEM RAZMISLJALA O BELIZU PA SE ZDAJ NE VEM.PRVIC VIZA PA SE KAR DRAGO JE ZA PAR DNI.RAZMISLJALA SEM TUD V MEHIKI O BAJI CALIFORNIJI PA JE PREVELKA RAZDALJA.STARTAM PA IZ MEXICO CITIYA/MEX.CITY.LEPO PROSIM ZA INFO.HVALA
Midva sva bila lani tudi en teden v Guatemali, tri tedne pa v Mehiki.
Osebno mi je bila Guatemala precej bolj všeč kot Mehika. Le Guatemala City bi se mogoče izognila. Ne deljuje ravno prijazno mesto.
Ravno tako sva startala iz MC proti jugu.
V Guatemali je priporočljivo, če se držiš bolj tursitičnih točk. No, po občutku, saj veš. Midva sva glede na malo časa obiskala:
– Antiguo,
– v Guatemala City sva bila vsega skupaj pol ure, toliko da sva zamenjala avtobus, pa še to je bil pravi texsas. Sicer lahko greš tu na en vulkan – ampak le v spremstvu
– Panahacel – tu pa je res lepo. Jezero, vasice, lahko se nastališ v eni od vasic okoli jezera. Odbito ma prijetno.
– Chichicastenango – trg; zanimivo za videt ma ne za past dol, če si že tam se ti ga splača pogledat
– potem pa lahko greš pogledat še Tikal – ruševine
Belize pa ne vem, midva sva tudi hotla skozi, pa sva zaključla, da se nama ne splača za par dni plačati vizo, pa še cene so tam ful visoke.
Forum je zaprt za komentiranje.