Grčija ali kaj podobnega maja
Razmišljam, da bi se 1 teden pred 1.majem spakirali nekam na jug za en teden. A je v bil kdo maja v Grčiji? A se takrat že da kopat? Imava 20 mesečnega otroka, pa bi se radi malo sončili, malo bi pa s kakšnim rent a carom udarili naokrog. A ima kdo kako idejo za maj? Mogoče Turčija ali Tunizija? Prosim izkušnje-predvsem me zanimajo klimatske razmere maja.
lp
Jaz sem bila maja v Grčiji in sicer sem si jo ogledovala z biciklom, tako, da mi je bilo še bolj vroče :))). Ja, maja je morje že toplo in se da fajn kopat, pa tudi sončko že skoraj preveč greje. In glede na to, da sem jaz bila bolj v severno/osrednjem delu, predvidevam, da je nižje, na jugu še topleje. Dol sem šla pa z ladjo (Anek).
Če te še kaj zanima, vprašaj, meni je bilo maja super, ker ni bilo množice turistov in sem tako imela svoj mir povsod kamor sem prišla.
lp
Hej,
sama sem bila pred 2 leti na Krfu za prvomajske počitnice. Sicer je res že bilo toplo ampak morje je pa še kar precej hladno, tako da skoraj ni za kopat. Tudi jaz ti predlagam, da greš raje v Tunizijo – Djerbo. Tudi tam sem bila meseca maja pa je bilo že kar precej vroče in morje super, toplo in primerno za kopanje. Pozanimaj se pri agencijah, priporočam Intelekto, ker so zelo ugodni, Kompas pa je malenkost dražji.
Če te še kaj zanima, vprašaj.
LP
oj
priporočam džerbo midva s fantom sva bila tam lani sicer konec maja, ampak mislim, da je tudi mesec prej prav prijetno. midva sva imela okol 30°C vsak dan, na izletu v notranjost (proti Sahari) je blo pa še dost več stopinj. priporočam!
tam potuje zelo veliko parov z majhnim(i) otrokom. pa še poceni je! dost cenej kot Grčija.
lepo se mej!
Hojla predlagam ti Djerbo, midva z mojim sva bila lansko leto od 1-14 maja in bilo je super, imeli smo 27 stopin, morje je bilo že toplo, skratka norooo:)…Jaz bi šla prec še enkrat in točno ta termin, kajti ni nobene gužve, temperature lih prav,skratka vse super, potovala pa sva z agencijo Intelekta.
Na grških otokih smo bili 3x v drugi polovici junija, voda ni bila topla in ozračne ne pretirano pregreto, prav prijetno. Turistov konec junija ni bilo pretirano in od dveh vodičk sem izvedela, da je začetek junija še bolj turobno kar se tiče turistov, … Vedno smo tudi leteli iz Brnika tako, da je letalo peljalo potnike za dva otoka, šele julija je bilo več turistov. Tako, da vprašanje kam iz Brnika sploh lahko letiš.
Na Djerbi smo bilil tudi konec junija in je bilo že noro vroče, morje pa zelo zelo toplo. Maja greš lahko v zelo zelo dober hotel za dosti manj denarja. Hoteli 4*-5* nudijo savne, masaže, …. Ker turistov ni veliko bodo tudi domačini zelo ustrežljivi,…
Hoj,
verjemi mi, da je na Djerbi v tem času že dosti bolj toplo in se da fino namakat v prijetno toplem morju. Kar se tiče renta car – seveda se da rentat ampak je kar precej drago in se ne splača. Po samem otoku vozi ogromno taksijev, ki so skoraj smešno poceni in vas zapeljejo kamor želite, cene pa so za taksije fiksne in ni treba barantati. Priporočam tudi kakšen izlet z agencijo, ker izveš ogromno novih informacij in vidiš tudi kar je zanimivega videti, pri Intelekti imajo na Djerbi tudi vredu vodičke. Midva sva potovala s to agencijo in bila zelo zadovoljna.
Forum je zaprt za komentiranje.