Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kaj pa Islandija

Kaj pa Islandija

Oj,

ni dolgo tega, ko sem na naši TV gledala oddajo Mojce Mavec o Islandiji…sedaj pa me kr vleče tja gor…
Zanima me kdaj je najprimernejše obiskati to deželo; ugodne letalske vozovnice? Destinacije?
Karkoli o deželi….

Lp,
E

Obisk zelo priporočam. Poleti, ko bo svetlo (celo noč) in se da spati v šotoru. Sam sem okusil v avgustu vse od hoje v bundi do kratkih rokavov, torej je potrebna ustrezna oprema. Glede na proračun svetujem tudi kuhalne pripomočke (hrana je hudo draga). Pot v notranjost je nujna. Vselej pa obstaja tudi uživanje v termalnih bazenih!
Okrog otoka vodi cesta, po kateri je tudi občasni javni promet (=avtobus). Sicer se je večinoma treba zanašati na lastne, najete (rent a car – drago) ali izposojene (štopanje) prevoze.

Kako si to mislil občasni javni promet? Iz mesta v mesto tudi; al mišljeno po samem mestu? Kampiranje ponoči; te ni nič zeblo ponoči? Kakšna je okvirna cena povratne letalske karte?

Občasni – enkrat dnevno. Po Reykjaviku je zgodba seveda druga, zunaj, na deželi, pa je prometa manj. Mesti sta samo dve, Reykjavik z več kot pol prebivalstva (ca. 150.000) in Akureyri, vse ostalo je majhno.
Kampiranje ponoči: dobra spalka nekaj zaleže. Sam sem imel še šotor za Himalajo in mi ni bilo nič žal. Pride prav, za razliko od baterijske svetilke, ki je avgusta definitivno ne rabiš.
Jaz sem letel iz Amsterdama za ca. 400 evrov povratna, ampak to je bilo že pred časom.

http://www.icelandexpress.com/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close