berlin
Midva greva čez božične praznike.
Spala bova v Slovenskem domu. Imava tudi seznam kaj si je za ogledat (pobrano na tej strani in iz vodnika), vaju dve bi pa vprašala za kakšno dobro (in poceni) gostilno, restavracijo v Berlinu, ter če sta kaj prakticirali shopping – predvsem oblačila. Pa še kaj drugega, če posebej priporočata.
Hvala in pozdrav.
Oj!
Jaz sem letela 29.11 tja, tako da verjetno nisva bili skupaj:)
kar se pa tice restavracije, glede na to da je to oooooogromno mesto in sem se bolj ali manj potikala samo po “mojem” viertlu…tezko rect glede tega…lahko je za vsakim vogalom,moja kolegica ki je se ostala dva dni dlje gor je celo nasla dalmatinsko restavracijo ….
glede shoppinga pa je menda kr najboljsa moznost na Kurfurstendammu, ena cela ogromna cesta, drugac pa je priporocljiv nakupovalni center na Potsdamer Platzu, zraven Sony centra (Arkaden se imenuje), pa zravn je se bozicni sejem….ne mors zgresit ker se vse sveti sto na uro:)
lp,
Nina
Tudi jaz sem bila ta vikend v Berlinu – in seveda noro navdušena, čeprav se je v štirih letih, odkar so me tam nazadnje videli, res močno spremenil. Postal je veliko lepše urejen, a izgubil nekaj ‘alter’-kulturnega pridiha. Kljub temu pa še vedno ponuja ogromno.
S fantom sva preizkusila nekaj restavracij (zlasti takih, ki jih pri nas ne najdeš – etiopska, tajska ipd.) in lahko rečem, da so cene v glavnem OK. Za glavno jed in pijačo sva skupaj odštela okrog 20 EUR, kar je primerljivo s Slovenijo. Ceneje lahko ješ v kioskih, ki imajo zelo raznoliko ponudbo (od azijske hrane do tradicionalnega Bratwursta), tako da ti ni dolgčas. Posejani so po vsem mestu. Če te zanimajo različne svetovne kuhinje, je dobra izbira Prenzlauer Berg (predel severno od centra), kjer najdeš restavracijo praktično v vsaki drugi stavbi. Ceniki so izobešeni zunaj, tako da lahko že vnaprej preračunaš, koliko te bo stalo.
Želim ti razburljivo bivanje in čimmanj mraza – ta zna biti prav ubijalski.
Oprosti, zaradi pomanjkanja časa nisem nič brala na tem forumu!
Mi smo bili v Berlinu malo časa, tako da smo jedli samo v Cafe Mireill, ki nam ga je priporočila Sonja iz Slovenskega doma, kakih 5 minut peš. Pestra ponudba, predvsem italijanske in arabske jedi, plačali smo okoli 10 evrov na osebo s pijačo vred. Po mojem lahko ješ zelo poceni na raznih štantih ali fast foodih. Nakupovali nismo, samo spominke, sem pa z enim očesom opazila zelo vabljive trgovine na Ku¸ dum Strasse. Od tistega, kar smo si mi ogledali, nas je najbolj navdušil muzej pri Checkpoint Charlie (vstopnina 10 evrov, a se res splača), najmanj pa Reichstag (brez vstopnine), kjer so nas pregledali kot potencialne teroriste, videli pa nismo nič (OK; pregledna razstava o zgodovini stavbe je bila zanimiva).
Upam, da sta se v domu dogovorila tudi za prevoz z in na letališče (mi smo v obe strani plačali okoli 6 evrov).
Na letališče oz. kasneje na vkrcanje res pridita pravočasno, mi smo imeli polet predviden ob 11.15 , pa smo ob 11.05 že veselo krožili po pisti.
Lepo se imejta!
Živijo.
Hvala za vse info.
Midva bova v Berlinu 3 dni, tako da tudi že delam seznamčič kaj si ogledat in kaj izpustit. Nisva ravno ljubitelja muzejev, ampak kakšnega zanimivega bi si pa že šla pogledat.
Veliko informacij sem našla na strani http://www.berlin.de oz. na povezavah s te strani.
Prevoz z letališča imava zrihtan preko ga. Sonje, za 15 eurov oba skupaj.
Lep pozdrav.
Ojla. O kitajskih vrtovih žal nimam pojma, pravzaprav ne vem niti, kje so. Muzej na Checkpoint Charlie pa divje priporočam – vse zgodbe o tem, kako so ljudje skušali ubežati totalitarizmu, te naravnost začarajo. Dober je tudi Judovski muzej v Kreuzbergu, predvsem zaradi izjemne arhitekture. TV stolp na Alexanderplatzu pa lahko mirno izpustiš, zlasti, če je slaba vidljivost, ker potem od razgleda tako nimaš nič.
Uživaj – bi šla takoj spet!
Evo, tudi jaz sem nazaj iz Berlina.
Imela sva se super.
Pohvalila in priporocila bi bivanje v Slovenskem domu, ki ga ima mlad par slovenskih prednikov, oba govorita lepo slovensko in sta ful prijazna. Hostel je na notranji strani dvorisca, tako dani slisati nobenega hrupa z ulic. Sobe so nove, urejene, ciste. Zajtrk samopostrezen in obilen.
Same znamenitosti Berlina so bile na teh straneh ze veckrat opisane…
dopolnjujem:
ja, cena zajtrka je 3 eure, ampak če imaš 3 nočitve, potem je že vključen v ceno nočitve! se pa res lahko naješ in nisi omejen…
prevoz preko njih: pridejo te iskat z njihovim kombijem (za 8 oseb) in pride enih 7 eurov na osebo (so dvignili ceno v decembru). se bolj splača it preko njih, ker te pripeljejo v eni uri, medtem ko bi z busom rabila najmanj eno uro, pa še se orientirat itd.
Mi smo bili decembra in je bila nižja cena prevoza, kot sem napisala, morda tudi zato, ker nas je takrat prišlo za en bus plus kombi, ki smo v Berlinu spali v slovenskem domu. Je pa vseeno, tudi če je prevoz dražji, to dobra izbira, saj prideš z letala naravnost v Sonjino naročje in se nič ne iščeš, prideš praktično v center brez težav, pa še kaj uporabnega pove med vožnjo.
AVtobusno postajališče je bliže, kakih pet minut peš, mislim, da na Kaiser Wilhelm Platz. Karta pa velja za vse vrste javnega prevoza (nadzemno in podzemno železnico, avtobus in tramvaj). Mi smo jo vestno hoteli kupiti na prvi vožnji z avtobusom, pa se vozniku ni dalo izvajat procedure, niti naslednjemu ne, zato smo jo kupili kar na avtomatu v podzemni.
Forum je zaprt za komentiranje.