Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice solidarnost za žrtve cunamija

solidarnost za žrtve cunamija

spremenit ni kaj , predlagam da bi vsak član stalnega omizja travel.over.net
prispeval 500 sit , ki bi se jih nakazalo karitasu.nakaže naj jih svak sam.
uprava pa naj da obvestilo z trr karitasa , in mislim da 2 kavi , ki se jim odpovemo za lepše življenje
preživelih ob največji naravni katastrofi 20 stoletja ni preveč !

ideja :

lordwales

ŽELITE POMAGATI Z DENARNIMI SREDSTVI

Plačila v dobrodelne namene lahko uveljavljate kot davčno olajšavo!
Pred vami so tri možnosti.

1. Lahko pokličite na telefonsko številko Slovenske karitas 01/300 59 60 vsak delovnik med 8.00 in 15.00 in poslali Vam bomo položnico za program pomoči, ki ga boste izbrali.

2. Svoj dar lahko prispevate tudi v sistemu . V rubriki plačila poiščite alinejo “Nakazilo v humanitarne namene” in tam izberite ustrezno akcijo.

3.Lahko izpolnite prijavo in domov boste prejeli položnico. Polja, označena z zvezdico so obvezna!
(Opozorilo: Podatki bodo uporabljeni izključno v interne namene Sloveske karitas.)

http://www.karitas.si

izberite na on -line prijavi : potres azija
najmnajše nakazilo na on – line prijavi je 1000 sit , če pa kličete po telefonu , lahko tudi 500 sit!

AZIJA VAM BO HVALEŽNA !

>spremenit ni kaj , predlagam da bi vsak član stalnega omizja travel.over.net
>prispeval 500 sit , ki bi se jih nakazalo karitasu.nakaže naj jih svak sam.
>uprava pa naj da obvestilo z trr karitasa , in mislim da 2 kavi , ki se jim odpovemo za lepše >življenje preživelih ob največji naravni katastrofi 20 stoletja ni preveč !

Lordwales: ze kar nekaj casa zivimo v 21. stoletju 🙂

Lp

Andrej

20 in 21 stojetja, sveeno pa mislim da bi lahko vsak član stalnega omizja lahko prispeval 500 sit , ali dve kavi !
jaz bom jurja !

ne glej oblike, GLEJ VSEBINO!!
važna je pomoč, ne malenkosti

jst sem dal jurja karitasu pa jurja unicefu….jebi ga…neki pa je…

full lepo od vas….tudi sama bom prispeva…
sicer bi pa najraje odšla dol pomagat!

lp

urska

ps: vse naj naj v letu 2005 :O)

Pri kliku NLB imajo ze kar pripravljene placilne naloge za RK, karitas in pa unicef slovenija. Pa se provizije na zaracunajo…
Ker sem vceraj “prisparal” pri cenejsji smucarski karti, sem 2 jurja nakazal na Unicef Slovenija za otroke zrtve cinamija.

Lp

Andrej

Lahko pomagate tudi tako da posljete SMS na številko 1919 in napišete tekst: CUNAMI.
230 sit gre (vsaj upam da vse) za pomoč v AZIJO.
Ni veliko, vendar če nas je nekaj tisoč, pa se nabere…
Pomagajmo vsak po svojih močeh!

Ne zaupam tem “humanitarnim” zadevam, ker kradejo. Spomnite se afere RK, pri Karitas pa tudi ni nič drugače-župniki vse poberejo. Da jih ni sram!!! Pod pretvezo dobrodelnosti nabirajo denar in si potem nakazujejo in izplačujejo razne vsote. Od mene ne dobijo nič, čeprav se mi srce trga ob takih nesrečah.
Ne bit naivni, ker igrajo na človeška čustva! Treba je najti kak drug način pomoči-najraje bi kar šla tja in jim sama odnesla stvari.

Delno se strinjam s tabo, vendar če bomo tako razmišljali…
Nepošteni ljudje so vsepovsod, ampak verjamem da je še zmeraj več poštenih…
Torej dokler ne boš (bomo) našla (i) boljše rešitve, je to ena izmed redkih možnosti da pomagamo na daljavo.
P. S.
Samo še to! A si kdaj razmišljala kolikor denarja dobijo multinacinalke in njihovi managerji ter lastniki, kot ti uporabljaš mobilca, kupiš in uporabljaš računalnik, kupuješ nepotrebna božična darila v velikih shopping centih, greš v McDonalds, kadiš cigarete, greš na drink ali kavo …

Sorry ampak meni se to zdi bolj opravičevanje pred samim sabo in svojo vestjo.

Če boš pa našla način da greš tja in lahko kako pomagaš, kot praviš – pa mi javi. Sem prvi, ki gre takoj s tabo!

Popolnoma se strinjam s teboj!
Tudi jaz menim, da vse te organizacije zivijo in se okoriscajo na racun prizadetih ljudi. Od ljudi jemljejo denar in sredstva, na zalost to skoraj nikoli (oz. ne v celoti) ne pride do ljudi, ki rabijo pomoc. Sama bi raje osebno odsla tja in pomagala ljudem.

Tudi sama se strinjam, da je treba pomagat po najboljših močeh. Nekaj let sem dajala Unicefu po par jurjev na leto, pol sem pa zvedla, da gre 70% keša v žep organizaciji oz. njihovim “članom”. Najboljša bi bila neposredna pomoč, ljudje bi imeli verjetno še največ od tega, če bi obleke in podobno dobili iz rok darovalca… Verjetno pa bo tudi kakšna volu varjanta pršla za ta del sveta, tko da pomagat po moje ne bo problem…. Mi je pa totalno grdo, da nekateri rajš obleko, ki je ne potrebujejo več, vržejo stran, kot pa da bi jo nekomu podarili. Tut v Sloveniji obstajajo ljudje, ki bi jo z veseljem nosili.
PS: Lahko se kdo res samo opravičuje samemu sebi… Meni se zdi boljša varjanta prostovoljno delo ali materialna pomoč neposredno v roke tistemu, ki jo zares potrebuje. Če nimaš časa za take stvari, pa seveda pride v poštev tudi organizacija.
Kar se pa nepotrebnih božičnih daril in evforije po šoping centrih tiče, pa sploh ni, da bi človek govoril…

Lepo se mejte, zdej grem pa pisat tist SMS.
papa, pa nasmejano novo leto vam želim!

No, tole je pa popolnoma izven konteksta.

vesel sem vašega odziva.da humanitarne organizacije kradejo , drži le deloma.bolje rečeno : obračajo denar ! rdečemu križu se zaradi prevelikih apetitov sreča kirna / kateri je bil leta 90 poleti na ravnem žakanu v ribiški hiši in jedel jastoga – jaz pa juhe iz vrečk in senviče spal pa v šotoru /

večji del dennarja pride do pomoči potrebnim , mislim DA JE KARITAS ŽE POSLAL PRVO POMOČ V AZIJO , ENAKO RDEČI KRIŽ IN UNICEF.

ZAVEDATIS E JE TREBA , DA ŽE 1000 TOLARJEV REŠI ENO ČLOVEŠKO ŽIVLJENJE.SAJ NI TREBA VELIKOI.ČLOVEKA STRAVITI NA NOSILA IN PREPELJATI DO PRVE BOLNICE.V TEM TRENUTKU , KO TO PIŠEM , tisoči čakajo v blatu na pomoč.človek zdrži dolgo v najbolj nemogočih raznerah.vrhunka manekenka 8 ur , aje imela srečo !

kdor je ujet pod ruševinami , lahko čaka tedne.mnogi so ujeti v t.i.hotelskih restavracijah ali imajo plastenke vode s sabo , tako da zrže bistveno več kot nekaj dni , kot lahko človek zdrži brez vode.

povprečen hotel v aziji je malo večja koliba , tako ko se je to zrušilo na turiste, tisti ki so imeli srečo , lahko kar nekaj mestrov sem in tja gibajo , izhodi so zablokirani , če pridejo ven , jih čakajo kilometri blata , kis e pogreza.scenarih holivudskih filmov , ki pa je resničen.

večina turistov in ne domačinov je sicer rešenih , a pod vodo so številne vasi.zato pomagajte.večji del vašega in mojega denarja bo prišel do pomoči potrebnim.

trenutna številka žrtev : čez 150000 !

na poštah je treba plačati provizijo , zato na nlb.

plačano : 1000 sit na pošti štanjel

lordwales

Meni se pa ne zdi, da bilo izven konteksta!!

Pa tudi tole pisanje o tem, da rdeči križ pa karitas, itd… vse pokradejo ni res!!! Ko smo se mi opravljali na tro mesečno humanitarno odpravo so nam pomagali! IN če malo bolj spremljate naredijo veliko dobrega!

Sicer je pa tako, da je veliko ljudi potrebnih pomoči tudi v sloveniji!
Ste jim mogoce tudi tu pripravljena pomagati, se ni treba odpravljati v nakam oddaljene kraje!
Klea izkaži se!!!

lp

urška

Se izkažem na kakšen drug način.

Ne vem zakaj, ampak jest od teh treh humanitarnih organizacij najbolj zaupam Unicefu, kateremu sem tudi ze preko Klika nakazala denar. Bila sem ze na Sri Lanki, na Tajskem in tudi na Puketu, pa tudi v Indoneziji in srce me boli, ko gledam zdaj tole na CNN-nu in ne bi mogla, da jim ne bi pomagala. Ali pride denar v celoti ali ne, mislim, da nekaj mora priti in najmanj kar sem naredila je to, da imam dobro vest jaz, v upanju, da bojo imeli kaj od nas darovalcev tudi tisti, ki so prizadeti.

Najprej se pridružujem Klei. Po eni strani se mi res zdi neumnost prispevati, ko imamo pa vsako leto kakšno afero z ukradenim denarjem.

Potem se pa pridružujem še mojci. Tudi jaz sem bila na Phuketu in Koh Phi Phi-ju in me je kar groza, ko gledam tiste posnetke. Če dam jurja zanje, pa tja pride le polovica sem naredila dovolj. Pri nas namreč s 500 tolarji kupiš eno kavico pa žvečilne, tam pa lahko za 50 sit že poješ eno velikooooooo kosilo. Glejte z drugega vidika: za ta denar, se bo torej vsaj enkrat lahko najedlo 10 ljudi. In to, če do tja pride le polovica.

Grem nakazat!

Ja, saj res, tud na Phi-Phi-ju sem bila in kar ne predstavlam si, da je cez tisto ozino drla voda in kaj je ostalo od mesta?Nic! Kup lesa. Sem lih vceri rekla mojemu, da bi midva mogoce ostala neposkodovana, ce bi se to zgodilo takrat, saj sva stanovala desno od pristanisca v enih hiskah, ki jo malo v hribu. Edino, ce se ne bi ob potresnem sunku sesule. Joj, joj, joj.
Jest sem nakazala, in kar bo pa bo. Res je, da se za 500 sit tam najesta najmanj 2, saj ce primerjam, sva midva v najboljsem hotelu na Krabiju-Tajska, odstela za vecerjo za oba 800 sit, butelka vina pa je bila 5000 sit. In se sam sef hotela nama jo je prisel odpret. Tam so bolj navajeni piti pivo.
Sori, mal sem zasla.

Iščem kakršenkoli kontakt z modeli na plaži ŠL- k Bogu molim, da so preživeli in hočem direktno pomagat. Za enkrat še ni glasu. Telefoni so gluhi. Pošta prepočasna. Najraj bi skoču kar dol. Sem pa v kontaktu z Budističnin menihom in bom kar njemu nakazal.
Tisti, ki ste bili na območju poiskusite navezat stik s komerkoli ste imeli kontakt.
Pomagajte, to pomaga!
LP
Fidel

kje ste radiomateriji – kljub 15000 km oddaljenosti so na voljo satelski ojačevalniki – in javite kako se da direktno pomagat / poštna nakaznica /
z računi v tujini je tako , da ne gre preveč zaupat.

če najceneje je dati 5 ali 10 dolarjev v pismo in poslati priporočeno !
a to traja tedne.

še najhitrjeje gre preko humanitarnih organizacij – tudi če v azijo pošljejo samo pol denarja / zamenjanega za hrano in nujne potrebščine /

VAM BO AZIJA HVALEŽNA !

V SLOVENIJI ZA 500 SIT KAVICA IN ŽVEČILNI , V AZIJI KOSILO V NAJBOLJŠIH RESTAVRACIJAH !

tudi jaz bi rada prispevala ce ma kdo kaksen naslov mi pomagajtee

ni problem :

http://www.karitas.si
http://www.rdeci-kriz.si
http://www.unicef.si

drugih naslovov ne vem.
vse te humanitarne organizacije imajo on – line pristopnico za položnico, ki vam jo prinese poštar in je ne posebej zaračunajo.če ste imetniki klika , nimate provizije.drugače standardna provizija !

Tukaj so podatki za nakazilo preko RK:

racun stevilka 02922 – 0019831742, sklic: 4014, s pripisom

“Potres JV Azija”.

Jaz sem nakazal,upam da sem kako pomagal.

Matej

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close