Najdi forum

AUSTRALIA

lp.prosim za odgovore vseh, ki so potovali po avstraliji. zanimajo cene, nakup rabljenih avtomobilov in ce potrebujem mednarodno voznisko dovoljenje za voznjo po australiji. potujem 1. decembra in cakam vase izkusnje.

Kar se tiče je vse dražje kot pri nas tako da lahko množiš X2.
O nakuph avtomobil ne vem nič ker se za to nisem zanimal!
Rabiš pa mednarodno vozniško dov. najbolje da greš na AMZS kjer ga dobiš takoj rabiš potni list , veljavno našo vozniško in eno sliko stane pa okoli 5000 SIT.

Pa prijetno potovanje – verjemi zelo boš navdušena nad to deželo!!!

Najprej en lep pozdrav

Prvi nasvet malo poglej starejše teme o Avstraliji in boš dobila že nekaj odgovorov, kar se tiče cen ne bo držalo da so dvakrat dražje, bil sem leto in pol nazaj tam ( neverjetno hudo ), cene so približno deset % drazje določene stvari pa so cenejše odvisno seveda kje kupuješ in seveda kaj kupuješ.
Glede vozila nisi dala podatka za koliko časa greš v Avstralijo ampak obvezno naj bo karavan, če se da kupiu znamke Ford model Falcon SW.
Mednarodno vozniško dovoljenje ni potrebno jest sm se vozil z slovenskim in nisem imel problem, če pa imaš čas in denar pa je zaželjeno nikoli se neve mogoče ti pa prav pride.

Za ostale informacije sem ti na volje na emailu : plesko24@email.si ali preko MSN na plesko24@hotmail.com

Prijetno potovanje

plesko

Za voznjo ni potrebe po mednarodnem vozniskem dovoljenju. V primeru najema pa je skoraj nujno, vsaj pri priznanih rent-a-carjih.

Uzivajte!!

lp

ja za mednarodno voznisko dovoljenje – specificno za avstralijo- so leta 99 zahtevali da mas vozniski izpit najmanj 5 let da ti naredijo mednarodnega…..pozanimaj se ce to se velja pa srecno!

Iz Avstralije sem se vrnila pred dvema tednoma…zadnje informacije so…

Drazje je, ne ravno 2x ampak ze za kavo si ob 3 AUD – torej 450 SIT. Za hrano ti svetujem, da kuhas sama in kupujes izdelke supermarketov. Ce nisi ljubiteljica hitre hrane bo dokaj normalno kosilo (vsaj v mestih) stalo od 10 do 15 AUD.

Rabljenih avtomobilov imas povsot ogromno. Samo v hostlih najdes deset novih listkov z opisi in cenami na dan. Cene se gibljejo med 1.000 in 3.000 AUD, odvisno seveda kaksen avto zelis.

lp

P.S. cist ti zavidam :))

Sam sem bil v Avstraliji lansko leto. Glede mednarodnega vozniškega dovoljenja sem se pozanimal pri svojih sorodnikih, ki jih imam dol in ga ni bilo treba imet. Tud pri njihovih kontrolah na cesti mi policija nikoli ni komplicirala – jim je naša roza knjižica povsem všeč.
Splača se ti kuhat sama, sicer je pa tako, da kamorkoli greš, je mikrovalovka obvezen del njihove opreme – na moje presenečenje tud v karavan parkih v t.i. ON-SITE kabinah.

Prijetno potovanje ti želim.

Pozdravljeni,

Kakšne možnosti so da dol dobiš delo. A se delo težko dobi dol ali pa hitro

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close