Najdi forum

Dominikanska

Februarja se odpravljamo na Dominikansko, v Puerto Plato!
Potrebujemo čim več informacij – nastanitev, hrana, cene, kje se splača jest, kje je za žurat??
kaj se splača na otoku videt? Se da iti v Haiti??
LP in hvala,
Barbara

jest sem bila tam marca letos..sicer v ai varianti,ampak se ti bolj splača it na lastno pest,ker je vse zelo poceni…bila sem v bližini puerto plate,cca 60km stran v mestecu cabarette,ki je bolj za turiste,malce dražje.čim se odpraviš malo ven,je vse veliko ceneje..itak spoznaš veliko domačinov,ki so ti pripravljeni pomagat na vsakem koraku,seveda za denarno nagrado..nujno obišči santo domingo,santiago,slapove jarabacoa in pa seveda puerto plato,zanimiva tudi samoa,kjer lahko opazuješ kite..
javni prevozi zelo poceni,njihovi avtobusi(guagua),sicer zelo neudobni,prostora za 15 ljudi,noter se jih vozi kolikor jih pač natlačijo,ustavijo kjer hočeš…možna varianta tudi motokončo,motorček s šoferjem,primeren za kratke razdalje..
hrana ZELOOO dobra,posebno sadje in pa sladice ter vse morske variante..zanimive so pice,zelo drugačne…
vsak večer se nekaj dogaja..dominikanci živijo za glasbo in pa ples..merenge,bacata.. tipična latino muzika..disko klubi na odprtem….
za haiti nisem prepričana.sama niti nisem poskušala it tja,ker je takrat bilo zelo nevarno,bilo je obdobje pravih nemirov,če si kaj spremljala.že ko smo se vozili proti tja,je na vsakih par km stala vojska..
drugače pa res nepozabno…

Bil od 16.11. do 1.12. letos. Nimam časa za pisati. Piši mi na k10k20@volja.net, kjer dobiš mojo telefonsko, pa ti povem veliko, tudi o Haitiju, kjer sem bil.
LP

midva z možem sva bila pred 4 leti februarja v Punta Cani (so mi jo bolj priporočili od P. Plate). Imela sva se fantastično, vse je bilo S U P E R, tako kot pravi Leja. Naju so očarali in zdaj možu vsako leto težim, kdaj greva spet, ampak on pravi, da je bilo preveč super, zato se ne upa tvegati iti v isti kraj, da se ne bi slučajno kak vtis pokvaril. Kupila sva si CDje z njihovo glasbo (merengue), vse je bilo all inclusive, brisače dobiš za na plažo vsak dan nove, na plaži ples vsak dan in telovadba z animatorji. Ljudje so lepi in prijazni, hrana dobra. Šla sva s skuterji na koralne otoke se potapljat (v bistvu sem samo glavo držala pod vodo in gledala živobarvne ribe), šli smo se peljat s 4 kolesnimi traktorčki ob obali in raziskovali okolico, jahat, mož se je potapljal z opremo, šla sva v mesto z razmajanimi, a strašno prisrčnimi avtobusi, na plažo vozijo pisani odprti avtobusi, šla sva v živalski vrt in gledat shove z delfini…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close