Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Novoletni Krakow

Novoletni Krakow

Kako je tam za novo leto? Katero denarno valuto je bolje vzet s sabo in kakšne so cene kaj?
Hvala za odgovore!

Krakow je za novo leto res lepa izbira, po lepoti se lahko primerja s Prago, s tem da tu ni tolikih hord turistov, da se ne bi mogel premakniti. Je pa silvestrovanje na prostem loterija, saj se poljakom cist strga in mecejo petarde in rakete vsepovprek.
Hrana je v najdrazjih restavracijah enakih cen kot pri nas, drugje pa za cca tretjino ceneje, enako velja za lokale in pivnice (ki so btw odlicne).
s sabo vzemi eure, lahko pa pri nas narocis Zlote. nima veze

LP L

Oj!

Krakow je bil men full zakon – se splph poleti, ko na tistmu glavnem trgu lepo lohk pivo pijes v nedogled, pol gres pa v en podzemni lokal do juta ga festat…..
.,………eden od teh lokalov je Green vay……….superrrrr…..

……….najbols golas s krompirjevimi palacinkami pa je na Rinek Golovni v Stare Muri……Res Zakon……..ne smete zamudit…..

….novo leto ……..ZAKON…….
………samo poleti je se bols, ko ni tolk mraz…..

…drgac pa evre, al pa dolarse….. ni problem………..
….menjajo pa se mi zdi d bols evre

LP”M

najbolši dunajc u lajfu…
evri zakon…
obvezno ogled aschwitza!

za NL pa ne vem kaj je sam bi šu probat:-)

lp j

Krasno je tam! Toplo priporocam!

Krakow je zakon. Razvito mesto – kot Ljubljana ali pa še bolj. Zgodovinsko zelo zanimivo (prestolnica Polske do 15. st al tako nekako) Cene so nekoliko nižje kot pri nas. Tako za pivo kot za hrano. Tut za tehniko – samo pol pa škart robo dobiš. V Krakovu sem silvestroval lansko leto. Ceste so na območju Krakova boljše kot po Češkem (vidim, da Polske ceste povsod kritizirajo- tam je bla avtocesta skoraj povsod od meje s Češko).
Vreden ogleda je Wavel (graščina pri Krakowu) – povejo kar neki zgodovine o Polski – mi smo imeli celo hrvaško vodičko.
Rudnik soli v Vilnicki me je impresioniral – zelo lepo samo malo premalo časa za kaj pojesti v jami ( ogled jame traja okoli 2 uri- čas za malico v restavraciji v jami pa je samo 15min)
Auschwitch oziroma Owsvieicin (kdo ve kako se te polske reči pišejo) je v redu samo človeka precej zamori in privede v melanhlijoo.
Židovska večerja je tako tako (hrana je precej specialna za naš okus) – ogled sinagoge se vsekakor splača.
V centru se da žurat marsikje – za silvestrovo je kakšen disko v redu varianta in pričakovanje novega leta na glavnem trgu- vsi se poznajo poljubljajo in voščijo novo leto ne glede od kod so.
Poljaki so prijazni ljudje- koliko sem jih spoznal v tistem tednu.

Denarna valuta – euri vzameš seveda s sabo haha. Mislim pa da dobiš zlote tut po nekaterih slo menjalnicah- to pa je še bolš.
Sicer pa tako za minimalno provizijo denar dviguješ tut na bankomatih.

Zadnja sprememba (22-12-04 10:13)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close