Žusterna
Bi šla drug teden za štiri dni v Koper, poceni varianta, akcija, bivanje in pp v centru Kopra v enem hotelu, kopanje v Žusterni. Podobna akcija je tudi v Čateških toplicah, a mene bolj vleče na morje. Zanima me, ali je kdo že bil v tej varianti in kako je bilo? Oziroma,ima kdo kak boljši predlog?
Hvala in lp.P.
Meni so bazeni všeč, ker je nekaj za otroke in za odrasle. Recimo velik bazen z morsko vodo, ki res ni oblegan. Bila sem sama v njem pa je 50 metrski. Voda v njem je res hladnejša, ampak če PLAVAŠ in ne namakaš je to superca.
Problem je hrana, ker res dobiš samo kak krof ( vsaj ko sem bila jaz ). Torej vzemi kaj s seboj.
Koperski hotel pa najbrž kot vsak drug tak objekt. Postelja pa to…….Je pa ugodno ker si v centru in greš zvečer lahko ven. In zdaj je že kaj okrašeno…………
V Čatežu pa sem bila letos zelo razočarana ( o tem sem pisala ) tam si res samo debela potujoča denarnica. Nafarbajo vas z nizko nočitvijo in natlačijo v bazen, kjer se še premikat ne moreš, kaj šele plavat.
S fantom sva bila septembra 3 dni v Zusterni in je bilo res fajn. Soba je bila res majhna, vendar urejena in cisto dovolj za spanje in uporabo kopalnice. Tudi hrana je bila zadovoljiva. Bazeni so se nama zdeli zelo fajn, za plavanje (olimpijski) in za namakanje (bolj topla voda, masaze).
Res pa je, da sva spala v Zusterni in se nama ni bilo treba vozit, parkiras pa lahko v njihovi garazni hisi. Preveri, ce je res taka razlika v ceni, glede na to, da je lastnik obojega Terme Catez.
Mislim, da je za tako ceno to najvec, kar lahko dobis. Ce nisi zahteven gost, bos zadovoljna.
Čisto res je glede raziskovanja okolice. Poleti čisto vsi divje divjajo na plaže in bifeje, tako da naša obalna mesta in vasi ostanejo neopaženi……..Pa vendar je toliko lepega videti. Dopust ni samo kopanje. Kolesarjenje po urejeni obobalni stezi je dobro urejeno, mogoče za ta čas neprimerna ker je burja.
Mogoče pa obisk cerkvic v okolici in občudovanje jaslic, potem pa eno kuhano vino in obisk savne? ali pa preproso počitek po lepem izletu.
Ej, res sem zadovoljna z vsemi vami, da ste se tako potrudili in pomagali. Jaz sem se že itak odločila za Žusterno, zdaj verjamem, da mi bo fajn.Sem se tudi pozanimala za ceno, okrog pet tisočakov razlike je in bivanje bo zagotovo kar v Žusterni., saj je še vedno dokaj ugodno, bazene pa sem tudi že videla, čeprav le enkrat.Nisem blazno zahteven gost, važno, da je čisto in prijazno, ostalo si znam narediti sama. Mi paše bit v isti stavbi kot je bazen, da se z mojim emšom ne prehladim, če bi morala od tam v dva km oddaljen hotel na večerjo in spanje. Slovensko obalo kar za silo poznam in jo imam rada, naša je, zato se bom z užitkom sprehodila ob njej. Vsekakor pa bom poiskala tudi kakšno cerkvico z jaslicami, res hvala za idejo.
Predlogi za sprehod v naravi:
Osp, Hrastovlje, Župančiči (dolina Dragonje), Kubed (domača hrana, okolica gozdovi in jase), da ne govorimo, da osmice v tem obdobju rastejo kot gobe po dežju (domače vino, domač kruh, pršut, sir z olivnim oljem, vložene melancane, kislo zelje, ombolo,…), Izola, sprehod iz Fiese v Piran, Strunjan, Beli križ, Belvedere, soline…
Slovenska Istra je prav lepa.
Burje pa ni, vsaj ne tiste taprave, kot smo jo poznali pred leti. Včeraj je bilo čudovito, sončno in toplo. Res pa si vsak naredi dopust sam.
Veliko užitkov vam želim, se vidimo kaj v pubu pod hotelom!
Forum je zaprt za komentiranje.