Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Grčija-avtodom 2.

Grčija-avtodom 2.

Pozdravljeni!

Letos smo šli prvič z avtodomom na počitnice na Sardinijo in ker nam je bilo tovrstno popotovanje všeč smo sklenili da bi tudi drugo leto to ponovili in sicer za destinacijo smo si izbrali Grčijo.
Ker se je o tem že nekaj pisalo pa imam kljub temu še nekaj vprašanj!

Zanima me koliko časa traja pot, če bi krenili iz Italijasega pristanišča in katera pristanišča so to? Pa tudi kakšne so okvirne cene trajektov? Ali je možno narediti rezervacijo preko interneta, kot smo to storili za Sardinijo? Kakšne so cene kampov in ali so kakšne posebnost na katere je treba biti pozoren? Morda ima kdo idejo kakšno pot naj uberemo? Povem naj le to, da imamo časa za potovanje 14 dni.

Vsako mnenje in ideja bo dobrodošla, namreč prav letos sem dobila veliko koristnih informacij glede Sardinije prav od vas dragi forumovci.

lp nataša

Takole je. Če boste šli s trajektom, je najugodnejše iz Trsta ali Benetk. Po moje se vam najbolj splača rezervirati na AMZS turizem za Bežigradom. Bo najceneje in najbolj ziher. Imajo tudi neke family popuste. O cenah boste tam izvedeli vse, mi smo dve leti nazaj plačali za štiri in avto 362 evrov iz Benetk do Igumenice in nazaj. Seveda je bila to palubna karta. Super. Na ladji prespite eno noč. Lahko greste tudi čez Jugoslavijo (samo cestnina je od YU meje do Niša 71 evrov (neverjetno) za v eno smer, potem je še Makedonija, tudi drage cestnine, pa Hrvaška in Grčija, pa se kar nabere, too much). Morda se vam v tako kratkem času splača prekrižariti le Peloponez, a v tem primeru greste v Patras in ste dve noči na ladji, cena je pa skoraj enaka ali pa sploh enaka kot v Igumenico. Torej, odločitev je vaša in srečno pot, kampi so poceni tudi ostalo več ali manj, le grški vozniki so kar nekaj posebnega, boste videli, se pa navadiš na njihov način vožnje, pač več previdnosti.

V štirinajstih dneh smo mi letos v začetku septembra opravili pot LJ – TS – Igoumenitsa – Ioannina – Metsovo – Meteora – Delfi – Korint – Nauplio – Epidaurus – Mikene – Gythio – Monemvasia – Sparta in Mystra – Pylos – Olympia -Patras – Trst – LJ. Videli smo veliko zanimivega, se mi zdi kar primerna pot. Mi smo bili štirje, dva predšolska otroka sva imela s sabo in smo našli za sakogar nekaj.
Vmes smo imeli čas tudi za izležavanje, kopanje. Atene smo spustili zaradi OI in gužve velikega mesta. Midva sva jih že videla, otroka pa sta še premajhna, da bi opazila razliko.
Če greš z avtodomom potem na ladji lahko prespiš v njem – vsaj to so nam razložili, ko smo se zanimali. Kasneje smo se zaradi dragega najema odločili, da gremo z osebnim avtomobilom.
Pot dol je trajala cca 24 ur, nazaj kakšnih osem več.
Campi so bili v redu, sploh camp Meltemi pri Gythiu. Sicer pa smo si kar sobice iskali, saj niso bile bistveno dražje kot campi. Letos so kar spustili cene, saj je bilo prazno zaradi OI – očitno so se ljudje splašili in šli drugam.
Imam namen prodati Lonely planet Greece in tri zemljevide, ki pokrivajo naš del poti. Če te zanima, se oglasi na mail.

Hvala obema za zelo dragocene informacije, ki so pri načrtovanju poti v zelo veliko pomoč. Prav gotovo se mi bo pri bolj intenzivnem načrtovanju porodilo še kakšno vprašanje in upam, da še lahko računam na vaju.
lp nataša

Čez en teden jo maham proti Grčiji, preko bivše juge, Če te zanima Grija z AD si poglej na tej strani pod PRISPEVKI, zanimivo.http://www.caravaning.zanimiv.net/
lp
dani

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close