Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Sirija,Jordanija,Bližnji in Srednji Vzhod

Sirija,Jordanija,Bližnji in Srednji Vzhod

Živijo,

V drugi polovici marca bi se za nekej 3 tedne odpravila ali v Turčijo,Jordanijo,Sirijo,Egipt.

Zanima me kako je kaj z varnostjo v teh državah in kako je kaj s stroški potovanja?

Kaj sta Sirija in Jordanija varni za popotnike?
Kakšni so kaj stroški potovanja?
Kaj pa vize in varnost?

lp
furbi

Moja prijateljica je bila prejsnji teden v Jordaniji in je rekla da ni bilo nicesar, cesar bi se lahko bali (ni bilo vojne ali kaksnega terorizma)!

jaz imam tudi podobne plane v tem času le da namesto Turčije bi štartal v Libanonu.Največji problem so vize, sploh pa za Sirijo, po katero treba v Budimpešto. Prek Kompasa ti vzamejo 30 000 Sit.

andrejku , Kako dolgo boš pa potoval?
Kaj rabiš sopotnika?
Daj piši mi na moj meil, pa se lohka kaj zmenima.

lp
furbi
zoranfurman@yahoo.co.uk

Približno 3 tedne

V obeh državah sem bil pred tremi leti.

Let Frankfurt – Damask, Amman – Frankfurt

Same odlične izkušnje, še posebej s Sirijo, ki je pravi arabski svet in v kateri ti sploh ni potrebno gledati znamenitosti, pa dovolj doživiš. Jordanija je že bolj turistična (vendar v teh časih verjetno malo manj) in v njej sso pač zanimive znamenitosti kot so Petra, Wadirum, Amman, pa na mrtvo in rdeče morje ne pozabite. V Siriji pa vsekakor vsaj še do Aleppa in Dai el Zuja (sem že malo pozabil če se tako napiše – skratka ob Evfratu).

LP je OK in ima dovolj informacij, če pa še kaj potrebuješ, pa vprašaj.

Glede varnosti pa takole – ne vem, če ja kaka večkja nevernost zaradi bližine spopadov, a splošna varnost je odlična. Dosti bolj varno ponoči hoditi po Damasku kot npr. po Ljubljani.

Lp

Jordanijo zelo priporočam, zelo varna država, kar nekaj zanimivosti, od kar so “težave” v Iraku je turistov manj.

od vsega je najmanj zanimiva Aqaba, cene so tudi do 10x višje od ostale Jordanije, čeprav je Aquaba brezcarinska cona.

Furbi,

ni mi čisto jasno – a samo v eno od teh držav, pa še ne veš v katero a v vse naštete? Ker če greš za 3 tedne in v vse se mi zdi to totalno nesmiselno, razen da se lahko potem pohvališ z vsemi žigi in vizami v potnem listu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close