Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice potovati brez alkota !

potovati brez alkota !

predlog vsem ki potujete:

alkoholna abstinenca zmanjša stroške potovanja za najmanj 30 % , žurati se da tudi brez alkota , in moram reči da sem bil v hotelu jeruazalem med najbolj sproščenimi in veselimi gosti / in mirnimi /

toliko kot sem se zabaval 5 dni v prlekiji , prekmurju in medimurju se že nisem dolgo !

če ne popujete čez novo leto in božič , prišparate 50 % !

smisel potovanj :
videti svet , antistres , fotografija , prijatelji , zdrava športna zabava !

ne pa nacejanje , ki je že kar slovenski nacionalni šport ?

res, da je smisel potovanj vse to kar si nastel, samo se pa ne strinjam cisto s teboj….
… zakaj????

….poglej, poletje sredi Irana, zvecer ko se malo (za kako stopinjo) ohladi, na kaj bi pomislil??? …na eno ali dve pivi….niti se ne pase nacejati…samo odzejeti…

Lp”S

Hojla

Strinjam se z enim ali dvemi pivai, ne pa da se poloka cel sod alkota! Hallloooooooooo, sicer mnogi, zlasti mladi, turisti na potovanjih predvsem v tujini si privoščijo vse tiste neumnosti, ki so jim doma prepovedane, tam jim popustijo vse bremze in adijo omikano in kulturno vedenje.

Da se žurat tudi ob navadni vodi, le znati je treba. Pa še maček te naslednji dan nič ne preganja.

Nazdravje, moja H2O!

Sredi Irana pa res ni boljšega za odžejat kot dober čaj.
Samo tisti turisti – ne popotniki, ki misljo, da mora bit na potovanju na razpolago vse kot doma, pogrešajo pivo.

Hej, bogu hvala da hodim na potepe sam!!

Tudi na kraj pameti mi ne pade, da bi sredi Irana pil alkohol.

Ja šilce zjutraj. Z ostalim pa pokažem samo nespoštovanje ali nepoznavanje tradicije in običajev dežele.

lp

bv

Si sploh ne predstavljam potovanja brez pokušine lokalnih piv…
In ker slučajnospoštovano bralstvo tega cenjenega foruma verjetno kar dobro pozna jodlarsko-bavarsko, belgijsko, angleško-irsko in češko (o tom – potom) pivovsko kvaliteto in kvantiteto, naj mi bo dovoljeno, da se v svojem kratkem traktatu dotaknem nekaterih pivsko eksotičnejših dežel vzhodne Evrope.
Zelo dobra piva sem pil denimo v Litvi (če bo kdo tam naročal pivo, naj reče “alus”, takisto v Latviji, ki pa jo po kvaliteti piva lahko mirno preskočimo, mogoče bi omenil le “Aldaris”), najlepše sta mi na želodec legli “Utenus” in “Švyturys”. No, v Estoniji sem poskusil kar nekaj piv znamke “Saku” in vsa so mi bila všeč, tudi temno.
V Belorusiji točijo v glavnem samo rusko pivo “Baltika”, ki pa ga glede na vsebnost alkohola delijo po številkah od 0 (za deco) do 12 (jaz sem bil že pri devetki fino zadet).
Sicer pa sem v poleg že omenjene “Baltike” v Rusiji degustiral (no, če se temu nacejanju lahko reče degustacija) “Nevskoe” pivo v vseh možnih različicah, pa “Tverskoe”, prav solidni “Bočkarev” in “Klinskoe” – no, kot zanimivost naj povem, da se zraven piv v Rusiji obvezno prigrizne pistacije ali pa nagravžne posušene kalamare. Za vsa piva znamke “Stepan Razin” so me trgovke in kelnarce v St. Petersburgu vneto prepričevale, da so le pogojno pitna. In res so bila.
V Ukrajini sem pil kar dobrega, če ne odličnega “Obolona”, pozabite pa na “Oršansko jubilejno svetlo” (dopuščam sicer možnost, da je moja ocena preveč subjektivna in prestroga – to pivo sem namreč žulil v neki zakotni ukrajinski vasici in ob njem več kot uro in pol čakal na pohanega piščanca).
V Romuniji imate solidnega “Ursusa” in “Silvo”, “Bergenbier” ni kaj posebnega, ampak zaboga nikarte ne pijte piva z modro etiketo, ki sliši na ime “Aurora” ker je nikakvo!!! “Aurora” je skisana fukušnica!
V Bolgariji sem popil največ piva, imenovanega “Kamenitza”. Takoj za njim bi uvrstil “Zagorko”, “Boljarka” pa je za razliko od “Astike” vsaj pitna. Najbolj znano bolgarsko pivo, namreč “Šumensko”, me ni preveč navdušilo, enkrat me je celo – prisežem! – po njem bolel želodec…
Ne smemo pozabiti na poljska piva. V teh krajih zahtevajte “Žyvec” pivo, lepo steče po jeziku in je blagega okusa. No, priporočal bi vsaj še “Tyskie”, “Lech” in “Okocim”. V neki pivnici v Krakowu so nam postregli tudi z domačim ingverjevim pivom, zavoljo enormnih količin zaužitega omenjenega napitka (točijo ga v nekakšnjih valjih po štiri litre!) pa mi je ime ušlo iz glave…
V Srbiji sem pil v glavnem BIP-ove spljačine, okus pa sem si tu in tam popravil z odličnim “Nikšičkim”.
Kar se pa čeških piv tiče… Toliko opevani “Budvar”, “Plzensky Prazdroj”, “Krušovice” in “Staropramen” (pa še kakšnega “Ostravarja”, “Kelta” in “Branika” lahko dodamo) so namreč čisto navadna čopotnica, ki človeka le napihnejo kot kroto, zadenejo pa popolnoma nič! Pasalo mi je edino “Starobrno”, pa še to le zaradi okusa. Napitki njihovih bratrancev iz slovaških pivovarn (“Zlaty Bažant”, “Martiner”) pa niso žal nič boljši…
No, če pa me vprašate za najslabše vzhodnoevropsko pivo, bi se pa opredelil takole… poleg že omenjenih čmig, romunske “Aurore” in bolgarske “Astike” (in če zanemarimo scalnice srbske pivovarne “BIP”, ki si naziva pivo skorajda ne zaslužijo), je najbolj nagravžno definitivno osješko pivo, ki se mu reče “Osječko pivo”. Bog nam odpusti, ampak v kantini kasarne Đuro Salaj v Vinkovcih pač niso imeli drugega!

Na zdravje!

Bravo comicsfan – za vse druge tako moralne popotnike pa – ja res je najtezje samemu sebi priznat, da pase kako pivo popit….. aja saj vi pa samo kako silce takole zjutraj… :))

Drugace se pa za tole vzhodno Evropo pa Rusijo kar strinjam kar se piva tice. Mogoče bi v Estoniji dodal se A.Le Cog zraven pa cesnov kruh in smetanovo omako.

V Armeniji pa je prav zanimiva pivovarska vojna (ki spominja na naso Unijon – Lasko), med Kilikijo in Kotaykijem, oba pa sta zelo dobra piva.

Ko smo pa ze ravno pri pivu in vzhodnjakih, pa ne smemo pozabit njihovih dobrih vodk, kot so razne Zubrowke, Wisniowke, Zoladkowe….

lp”S

Shtrbunk in Comicsfan, če govorimo o pivu na vzhodu, ga spijem tudi sam. Brez težav ti naštejem še kakšno češko pivo, pa še katero. AAmpak žal je tekla beseda o Iranu kot najbolj versko čisti šiitski muslimanski državi, ki ima glede alkohola svoje moralne vrednote. Tasm je zame stvar drugačna. Mimogrede, bil sem tam.

lp

bv

No ampak zanikat pa tud ne morš da kakšen štamprle ne paše.

Sploh v tem čašu ko je mrzlo ali poleti, če potuješ v revne in umazane države – takrt deluje kot
razkužilo.

Se pa strinjam s tabo, da te potemtakem počitnice stanejo manj – kot antipivca!

.-)

Ja res je stvar v Irani malo drugacno…. zato sem pa na zacetku napisal – kaj vse bi dal za tisto eno pivo:))
ceprav pa crni trg kar lepo cveti, tako da na kaksnih porokah in rojstnodnevnih zabavah se ze kar najde alkohol – seveda pa spet odvisno koliko gostitelji versko pripadni, tradicionalni….

…jaz sem bil na rojstnem dnevu v Tehranu, pa je bilo liter vodke za 40 ljudi (predvsem nas 4 slovence in 1 americana), pravi balzam po enem mesecu:))

Lp”S

Prav lepa hvala za izčrpno poročilo. Za pivoljuba je to enako pomembno kot ustrezna nočitev.

Od vseh specialitet sem v Bolgariji poskusila Kamenitzo in Zagorko in je prva absolutno prva v vrsti .

Imaš mogoče info kje bi se kaj takega moglo poskusit tudi doma?

anolizo bom očitno zamudil , pa nič zato.bom malce filozofiral.

alko , spada med poživila , številni stranski učinki , nacionalno poživilo , nacionalni šport

pivce ali dve ne škodi , se strinjam !

vendar ne reši ničesar , kot ne reši ničesar sekiranje ali ti bo urednik objavil in pričakovanje objave.bo kadar bo !

stroški našega življenja so visoki , in alkoholna abstinenca pomeni zmanjšati stroški potovanja za vsaj 30 % , ker redki popotniki nosijo samo pivo ali druge alkoholne pijače iz slovenskih trgovin.kjer so cene normalne.v barih in restavracijah zrasejo v evro višave.

za sabo imam 2 fešti / brez alkota kers em abstinent od 1991 / in ne bi bil zdaj na forumu če bi ga samo zmerno pil.trenutno sem precej izpraznjen , in niti na misel mi ne pride da bi kaj literarnega ali reportažnega napisal.kljub temu da lahko pišem vedno.in ne poznam pisateljskih kriz.

energijo bo treba spet dobiti z nekajurno hojo.še največ me ovira tema ob 5 / tudi pri poslu /

IN VERJAMITE DA JE SVET BREZ ALKOTA , KAVE IN OSTALIH POŽIVIL MNOGO LEPŠI.

da se veliko več zdražat , roke se ne tresejo , zjutraj si hitrejši , kar je pri delu v turizmu zelo pomembno , in če verajmete ali en , je veliko slovenskih novinarjev / sem nekako novinarska duša , novinarski samouk / velikih pijancev ! zakaj ? zaradi stresa.ta je tudi v turizmu kjer so kar anprej ene in iste finte in vprašanja.

vse se vrti okoli znamenitosti , in geste večine turistov so popolnoma enake.a to je posel , ki se dela z nasmehom , in bi ga mnogo težje če bi samo zmerno pil alko.

to je moje mnenje.

še to danes sem bi na svetem martinu.nad branikom.od cerkvice se lepo vidi svetovno znana evropska vas štanjel.ko sem bil zadnjič sem bil z trtl zihr fotoaparatom.sedaj pa z digitalcem.a ker smo šli z avtom je vse skupaj šlo prehitro.kar je problem dnevnega turizma.po kosilo na deželo , eno ali dve uri ogled , in od vsega ostane le bežen vtis.

ali ni lepše biti v nekem kraju vsaj nekaj dni in vsak dan na izlet?

zdaj pa bo dovolj , grem malo pogledat anolizo.in odklopit.vikend je bil naporen.pa za to turisti niso nič krivi , saj bi rabil magnet da bi jih spravil skozi vrata.polna luna !

http://www.lordwales.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close