Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice placevanje s kred. kartico

placevanje s kred. kartico

a lahko malo poveste prosim kake so vase izkusnje placevanja s kreditno kartico. Kaj vse placujete z njo in koliko zaupate.

hvala

Kar se tiče plačevanja lahko plačaš vse od tel. klica do avtomobila vedno pa ni odveč previdnost.

Ko plačaš vedno shrani slip od plačil da doma preveriš vse te tvoje nakupe.

Meni se je zgodilo v Dominikanski rep. da sem 14 dni klicaril iz hotela na kartico , ko pa sem domov dobil izpiske me je skoraj kap ko sem videl znesek. Ampak sem na banko vložil pritožbo in so mi vse vrnili tko da se ne boj plačevanja s kartico – uredi pa si čim višji limit porabe , ker nikoli ne veš kaj se ti zgodi na poti.
Priporočam pa ti AMEX ker v primeru kraje plačaš samo 100 USD ali pa če imaš možnost zlato EUMC ker plačaš vse zneske do 24 ur pred prijavo ukradene kartice.

Pa veliko prijetnih nakupov!

Osebno sem ze vrsto let uporabnik Eurocard/Mastercard kartice in znjo placujem vsepovsod. V tujini preko interneta pa nisem imel se problemov. Je pa res da sem previden in zmeraj hranim racun. V primeru, da bi mi prevec zaracunali samo pokazes na banki z racunom v roki pravilen znesek in tezave so odpravljene. Kar se tice limita pa ti ne svetujem prevelik limit ker lahko tako pride do vecjih zlorab. Za povecanje limita ni potrebno itak nic cakanja tako da v primeru da to dejansko rabite to pac naredite, ko ste storitev odrabili pa si ponovno limit znizate, vsaj jaz od zmeraj delam na tem principu ( nikoli nisi prevec previden ! ).

Jaz uporabljam Viso in EC. Nikoli se mi še ni zgodilo nič posebnega, pa sem včasih plačeval tudi po internetu. Tudi z limiti se preveč ne ukvarjam, imam kar ves čas enake.

Nobenih slabih izkušenj…

kaj pa tisti, ki ne moremo dobiti kreditne kartice? Obstaja kak servis, ki posreduje pri placilu?

Visa electorn – ni kreditna, je pa vseeno uporabna na precej bankomatih v tujini… pa se v nekaterih trgovinah se da placevati z njo…

Drugace ti pa ostanejo potovalni ceki in nakazila preko Western Uniona…

imam izkušnje z vsemi 4-imi največjimi karticami -amex, visa, dc & eu-mc.
amex je odličen, ker je takorekoč brez limita (v dubaju smo z njo nakupili za skoraj 2 mio sit) pa ni zlata. pa se varnost, kot je že bilo zgoraj omenjeno – samo 100$ kriješ pri zlorabi iz svojega žepa. Problem: z njo ne moreš plačevati v državah kjer je ameriški embargo (ameriških “sovražnih” državah); kuba, iran …
druge pa imajo svoje prednosti in pomanljivosti. najbolj razširjeni sta se mi zdeli visa in mastercard.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close