Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kako plačevati v Evropi?

Kako plačevati v Evropi?

Po novem letu se za več mesecev odpravljam v Francijo. Zanima me, kakšna oblika denarja je po vašem najprimernejša. Razmišljala sem o Eurocardu, ampak so mi to kartico odsvetovali, ker naj bi imel pri dvigovanju na bankovatih velike provizije. Je bolje imeti American Express ali kaj tretjega?

Res je pri dvigu gotovine z bankomata je v tujini za imetnike mastercard/eurocard kar velika provizija. Mislim da je okoli 1500 SIT sem ze pozabil, ceprav sem tudi sam imetnik te kartice. Svetujem da si vzamete seboj nekaj gotovine potem pa placujete kjer je mozno ( 90% primerov ) kar s kartico. Ce bo dvig nujen dvignete spet vecjo vsoto in jo nato hranite pri sebi in nadaljujte s placevanjem s kartico. Tako bi tudi sam ravnal.

PS : Mislim da je provizija podobna na vseh karticah, tako da z menjavo kartice ne boste kaj veliko pridobili. Je pa v europi Mastercard/Eurocard sigurno najbolj razsirjena kartica !

Pri dvigovanju z bankomatov je manjša provizija z debetno kartico (tisto za bankomat) – mislim da okoli 400 sit.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close