Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice avtodom in 20 mesečnik

avtodom in 20 mesečnik

je šel kdo z avtodomom in približno 20 mesečnim otrokom na dopust? Kakšne izkušnje, mnenja, nasvet. Naš je zelo živ. Menda moraš biti v avtodomu zadaj med vožnjo privezan, otroček pa verejtno v sedežu.

LP

Mana,

mi imamo avtodom in naša punčka je zdaj stara 14 mesecev. Poleti smo potovali vsega skupaj 5 tednov z avtodomom in lahko ti rečem, da mi nismo imeli nobenih težav na poti, le večkrat smo se morali ustavljati, saj ni zdržala dolgo v avtosedežu. Prve dni smo imeli otroški sedež na prvem sedežu in to je bila zmota. Sonce je pripekalo in vsi smo bili nesrečni. No potem pa smo dali sedežek na zadnjo klop in potem nobenih težav več.

Komaj že čakamo, da bo pomlad da ponovno začnemo z našimi potepi z avtodomom.

Lep pozdrav,

Lana

Lana, kam pa ste kaj potovali? Se sploh da kaj posebnega ogledati s tako majhnim otročkom?

Helena

Helena,

mis mo prepotovali Sardinijo in potem smo sli se enkrat do Riminija in San Marina, potem pa se veliko kratkih relacij.
Ja kaj se da videti z malim otrokom??? Za Italijo (mislim , da bi bilo tako po 90% Evrope) ne vem kaj nebi mogel pogledati z otrokom? Lahko ga nosis, imas vozicek, pa kenguru … midva ne vidiva nobenega problema, da otroka nebi imela s seboj, niti se ne cutiva prikrajsana, da cesa nisva videla zato, ker je mala z nama. Ce pa slucajno je kaj takega… npr. izleti z ladico ali vzpon na kaksen hrib, ja to bomo pa pac morali iti takrat ko bo mala dovolj velika.

Saj pravim, ce naredis dovolj postankov in da se ne vozis ravno vsak dan, potem so otroci se bolj prilagodljivi kot pa mi odrasli. Otrok je tako hitro zadovoljen…. vazno je, da ima svoje igracke in (nasa se ni hodila ko smo bili na pocitnicah) da smo, ko smo se ustavili ji pogrnili platno cca. 3x5m in ona je bila povsem zadovoljna.

Lana

Lana,

mene predvsem skrbi, da bi bilo otroku dolgčas. Naša zdrži v nahrbtniku največ eno uro, vozička ne mara. Če hodi sama, naredimo 10 m v eni uri. In zdi se mi, da otrok rabi kar nekaj časa na dan za igro. Mika pa tudi mene, da bi kam odpeketali po dolgem času.

Helena

Lana najlepša hvala za odgovor. Nekako razmišljamo v tej smeri. Avtodoma sicer nimamo ampak bi ga rentali. Upam, da se kje dobi kakšnega po normalni ceni. Mene zelo privlači Islandija ampak je pot obupno dolga, z letalom pa tudi ne gre, ker si potem nemobilen. (Sem v Lonely planetu prebrala, da bi še arabski šejk dvakrat premislil preden bi rental avto na Islandiji …). Seveda imava ideje tudi za kaj bližjega.

Naš je zelo živahen in radoveden in v avtosedežu ne zdrži ravno dolgo. Ampak kot si rekla, s pogostejšimi postanki, s časovno neobremenjenostjo … se verjetno da.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close