Najdi forum

Spet ta Djerba

Pozdravljeni,
vem kaj si bodo mislili nekateri: spet ta Djerba….
Sm ne da mi miru, da ne bi kaj napisal.
Je že dost vsega napisanga, dodal bi samo nekaj: tja naj gre tist, k se hoče spočit, saj prav na Djerbi nimaš kaj delat…plaža je en sam dolgcajt (kot skoraj povsod v Sredozemlju), mivko imaš povsod, v vodi ni žive duše (razen seveda plavalci), ni ne za potapljat ne za šnorkljat….
Preden prideš v globoko vodo traj, pa mislš da si že tam, pa se spet zniža, pa potem spet traja, traja…po 100 m če maš srečo si v globoki vodi, pa še tam ni glih dobr plavat, da te ne zgazi kakšen motorni čoln, ki vleče nevemkaj…Tako smo bili mi kar bolj v bazenu (glede tega bi bilo bolje jit npr. v Čatež). Se še spomnm ko so na forumu spraševale glede koppanja zgoraj brez in so neki eni težil, da če si zgoraj brez, da žališ Arabce…sej mogoče res, sm tam je polno žensk zgoraj brez, tako na plaži kot na bazenu…Arabci nimajo nič proti, še radi pogledajo…sej niso več tako zafrustirani…vsaj mladi ne… pa se niso sončle zgoraj brez le tiste z bradavičkam, tudi take s konkretnimi…pa ni mel nihče nič proti…Sej ne da bi zdej šle zgoraj brez po nakupih, to ne, sam tako tut na ‘naši lepi’ ne gre (razen v FKK kampih).
Glede plaž in lepote morja Djerbo (pa tudi Turčijo) močno prekaša Hrvaška. Pa nisem noben zaljubljenc v Hrvaško…Enostavno tako je, saj za moj okus…
Šli smo tudi na celino…en sam pesek, palme, oljke in kamen…Sej je za enkrat pogledat, za dvakrat pa nič več…vse si je tako podobno…Šli smo tudi tam kjer najk bi snemali Star Wars…sej je nekaj posebnega, sm ne znajo nič prikazat da bi bilo bolj zanimivo…nikjer niti ene slike s snemanja, nič kaj takega, da bi človek podoživel snemanje…S filmom so zelo obogateli, samo ne kraj kjer se je snemalo…je že vse razpuščeno, nič ne čuvajo…
tm je bil celo nek primitiven hotel v času snemanja, pa zamišljeno je blo, da bi bil tudi potem, pa so domačini vse kar je blo vrednega kar domov vzeli-ostala je le še školjka in umivalnik, pa še to brez odtokov in vse razbito…
Glede tega izleta s terenci: glede otok-sej ni problema glede kakšnega zdravja al pa kakšne druge nevarnosti (glede tega je vse OK), sm otrokom je-DOLGČAS. Današnji otroci so navajeni da se ves čas kaj dogaja, njih ne zanima pesek, pa skale, pa domovi izklesani v skale…Bilo je dosti otrok, pa vsem je blo dolgčas.
Edino kar je res za otroke je bazen in animacija ob njem-čez dan in zvečer…pa mogoče jahanje kamel.

Glede gostoljubnosti domačinov…so zelo gostoljubni, vse bi naredili zate-seveda za napitnino…
Pri Hrvatih vsaj vemo, kaj govorijo, tle te pa arabec lepo gleda v oči in ti prijazno govori…lahko tudi kaj takega, kar boljš da ne razumeš…
Tako…po Egiptu, Turčiji in Tuniziji sem sklenil, da mam teh Arbacev dovolj (čeprav so čist fajn, če si ti fajn z njimi)…(Egipt je dalč najlepši-še posebej Rdeče morje)

Drugo leto gremo kam dlje al pa na ‘našo ljepo’, pa čeprav ni naša….vem da bo dražje, sm kaj čš…

LP

Tom

S tem da Hrvaska prekasa Turcijo se pa ne bi glih strinjala.Mogoce Antalyo ja, drgje je pa stokrat leps.
Da o cistem morju ne govorim, k ga nism se nikol tazga dozvela na Hrvaskem.
lp

bla sm v đerbi, pa ne grem nikolveč ke,k je full zanič. pa še un k kamele vod,mi je torbico ukradu,pa spizdu. kamelo je pa men pustu,pol pa sploh nism vedla kako naj dol pridm,k so une kamele na arabščino navajene. DOL SM MOGLA SKOČIT,PA ŠE GLEŽENJ SM SI ZVILA! nasledn dan gram zvečer na sprehod, pa je še zmer una kamela tm stala,še dobr da zdrži brez vode v skor 45 stopinjah!ARABCI SO MUČITELJI ŽIVALI – NE HODTE V ĐERBO!

Se popolnoma strinjam – je totalni nateg turistov – hoteli z 5* so ekvivalentni 1* v Evropi. Sama svinjarija in niti za kopat ni razen v umazanih bazenih.

Totalno razočaranje !

Ti si mi 1*…

Ma dajte se ze enkrat spokat nekam z to Djerbo…..
Tunizija ni Djerba in njihovi hoteli, je se marsikaj drugega. Ce se gredo turisticno ponudbo na svoj nacin in ce nekomu ta nacin ne ustreza pa naj gre tja kjer bo zadovoljen. Seveda pa je kriticnemu slovencu, ki kritizara zato, da se pocuti bolj pomembnega tezko ustreci……
Res totalen podn!

SHANTI: ti res nimas pojma, od tebe pa ni nobene koristi na tem forumu!

Majstor….si ti ze bil v Tuniziji….?
no sicer ce si klasicen konzumant hotelskih storitev potem se strinjam z tabo da nimam pojma, ker nikoli ne bi prisla niti blizu skupaj zaradi odstopanj v nacinu misljenja in sprejemanja drugih kultur…..

Sem bil v Tuniziji – Hammamet, leta 1999.

No torej si bil konzumant hotelskih storitev, mogoce kaksna kamela, mogoce kaksen izlet z dzipom…..
Jaz sem bil dol trikrat enkrat na stop do Libije (en mesec), drugic na kolesu (dva meseca) in tretjic carterski let za dva tedna na Djerbo in potem po obiskih kolegov po drzavi…..
Zdaj pa sam presodi kdo nima pojma!

London. Hotel s tremi zvezdicami. Nočitev z zajtrkom (maslo, marmelada, čaj, kava) 80 funtov za dve osebi (28800 sit).
Istanbul. Hotel s tremi zvezdicami (hotel Nazar, center- Laleli). Polpenzion 15 dolarjev na osebo (3000 sit).
Toda ne glede na strašansko razliko v ceni, istanbulske zvezdice so sijale v primerjavi z londonskim hotelom in tvoja primerjava zvezdic je prav gotovo samo en tvoj slab dan, kajti taka trditev je lahko le out of mind.

Shanti,

Poskusi razumeti, da smo si ljudje razlicni. Ni vsem vsec to kar je tebi. Nimamo vsi istih meril. Morda bos tudi ti cez 10 let drugacen in ti bodo druge stvari vsec. Kdo bi vedel?! Morda vec ne bos zadovoljen z nicemer drugim kot najboljsimi hoteli. Se dogaja.

Je pac tako, da vecini ustreza konzumiranje hotelskih storitev + kaksen izlet. Ne pa vsem. Tako pac je. In vcasih ljudje niso zadovoljni nad uslugami, drugim se spet ne dopade drugacna klima, tretjim drugacna kultura, itd. In vcasih si je tezko predstavljati v kaj se clovek podaja. Ljudje imamo razlicni okus. Nismo vsi ljubitelji enako zabeljene solate, a ne? In ce je nekomu vsec neslana solata, se ne pomeni, da je vreden vec ali pa manj od nekoga, ki uporablja tudi sol. A ni tako?

Ob vrnitvi v domovino ljudje potem napisejo tako kaj jim je bilo vcec kot tudi kaj jim ni bilo vsec. Vsak to poda na svoj nacin, ki bo komu vces, komu drugemu pa spet ne. Pac, spet smo si razlicni. Bralci sami pa si lahko ustvarimo mnenje o temu, koliko je taka informacija za nas relevantna ali pa ne. Kaj je sedaj tu narobe?

Brencelj

Probaj obrencat na portalu v tisto obmocje kjer lahko svoje besede oplemenitis z registracijo, najprej naredi to…..

Potem se bova pa lahko naprej pogovarjala in krizala mnenja!
Prav tako bi povabil ostale anonimne turiste na forumu da storijo enako1

lep popotniski pozdrav,
Shanti

Se popolnoma strinjam z brencljem. Prihajam v leta ko mi ni ( če ni nujno ) vseeno ali spim v postelji z pomečkanimi rjuhami od predhodnega para – cena gor ali dol.

Še to – ko imaš službo – mislim službo in familijo in 14 dni dopusta ( treba je vskladit šolske počitnice + mož + tajnica + ljubica + dober film v kinu…) se prekleto sprašuješ kam greš. Rad bi se spočil in rad bi videl in pokazal otrokom nekaj enkratnega, novega in da si bodo zapomnili in nekoč zaradi teh vtisov šli z rucaki podrobneje raziskovat. Mi te možnosti nismo imeli.

hja Seba če si pa koza (oprosti izrazu), da greš jahat kamele k nekim domačinom bogu za hrbtom (brez vodiča) pa da mu za nameček daš še torbico v roke. Bodi srečna, da ni ukradel skupja z njo še tebe.

Občutek imam, da vas je včeina mislila, da bo v Tuniziji dobila predsedniške papartmaje z zlatimi pipami, ipd. Treba je vedet, da je Tunizija država, ki je tehnološko in razvojno povečini še na stopnji iz 70 in 80 let prejšnjega stoletja in kdor se ne tega ne zaveda je bolje, da tam ne potuje. Kar se pa hotelov na Djerbi tiče. Dost naših hotelov sem dal že skoz in za primerjavo: hotel v Tuniziji z 5 zvezdicami je približno kot pri nas hotel z 3 zvezdicami.

70-80 let prejsnjega stoletja!
A ni to malo pretirano! Ne vem ce se imamo lahko mi za tako tehnolosko superiorne miselno pa niti priblizno, pa tukaj ne govorim samo o Tuniziji ampak o vseh drzavah za nekatere tako zelo zaostalega takoimenovanega “tretjega sveta”!
Mislim da vsak dober popotnik ve, da je svet LEP in da so najvaznejse tiste zvezdice ki so na nebu in ne tiste na hotelski steni in vcasih so lahko najlepsa odeja popotniskega
lezisca kje tam….dalec…..
Ne no tako pretiravat!

Shanti!

Kljub temu, da se ne bom “registrirala”, želim napistati nekaj vrstic!

Lepo je prebrati pisanje nekoga, za kogar je mogoče dejati, da resnično dobro pozna neko državo, njene prebivalce, navade, skratka jo “čuti” in diha z njo. Verjetno se boš strinjal z menoj, da je bilo tudi tvoje mnenje, predno si podrobneje spoznal Tunizijo, drugačno, tvoja razmišljanja o tej državi pa so, dokler nisi preživel toliko časa z domačini, temeljila na izkušnjah, spoznanjih drugih, skratka na t.i. “second-hand” informacijah. Tudi z menoj je bilo podobno, dokler ta država ni postala moj (drugi) dom, njen državljan pa moj mož. Z zanimanjem prebiram mnenja slovenskih popotnikov in počitnikarjev, ki se podajajo v Tunizijo; zase lahko rečem, da le tam lahko ŽIVIM, v krogu ljudi, kjer resnično veljajo mnoge vrednote, na katere smo v Sloveniji žal že pozabili. Ob branju tvojega posta sem imela občutek, da sta najini mnenji sorodni in zato me je pritegnil k odgovoru.

Ko boš prihodnjič obiskal svoje kolege v Tuniziji, se oglasi, ali pa napiši še kakšno vrstico!

Vse dobro in še veliko popotniških užitkov želim!

Iz Djerbe sem prišla pred 10-timi dnevi in bilo je enkratno. Podnebje, hrana, morje, palme,…..
Hotel pa si boljši nebi mogla želeti ( ISIS). Vsi zaposleni v hotelu so nas Slovence pozdravljali z-Dober dan in Dober večer, tudi beseda hvala jim ni tuja.Kje to doživiš na Hrvaškem????
Djerba je zakon!!! lp

NA HRVAŠKEM V HOTELU PINIJA, SO BILI LETOS ZELO PRIJAZNI DO SLOVENCEV, MISLIM DA ŠE NOBENO LETO NI BILI TAKO KAKOR LETOS.

Hvala za tvoje mnenje Aisha, ceprav bo verjetno tistim katerim sem tako zelo perec trn v popotniski peti izzvenelo da sem ga napisal sam. No midva ze veva da temu ni tako:)
Vsekakor se bom odzval povabilu, ko bom naslednjic v Tuniziji (kar verjetno ne bo ravno kmalu zaradi drugih potovalnih nacrtov) se oglasim na kaksen metin caj:))
Lepo se imej!
Lp Shanti

Lepo, da se imaš lepo, človek je lahko samo vesel, da si si našla dom pač v Tuniziji, in si zadovoljna in srečna. Toda večina jih nikakor ni zadovoljna, jamrajo in jamrajo, da nato zamorijo še ostale okrog sebe. In potem frčijo okrog in primerjajo plaže, hotele, zvezdice. Le kaj bi sploh primerjali, če greš na Gorenjsko je tako, če greš na Štajersko spet drugače, drugače v Prlekiji kot na Primorskem, pa smo še kar v Sloveniji. In zato naj bi tudi šli drugam, da bo drugače. Besede kot so dost mam Turkov ali Arabcev so lahko tudi resnične, verjetno pa ne upravičene, kajti če nekaj pričakuješ samo po svoji podobi raje ostani doma, če ga imaš. Tom, ki je načel to kalvarijo, najbrž nič slabega ni mislil, le take vrste človek je, da bi rad potoval in bil hkrati doma. Oboje skupaj pa seveda ne gre. Hvala bogu.

Mislim, da se Djerba in Hrvaška ne morejo po ničemer primerjati, na D vsaj veš da so prijazni za denar na H pa še za to niso, da ne omenjamo, da bi tam plačali s kakšno plačilno kartico npr. Viso,
jih pa tako kap zadane, pa tudi plaže in morje niso ne vem kaj, razen za navtike vseveda…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close