Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice avtodom- Disneyland Pariz

avtodom- Disneyland Pariz

Zanima me kje je najpametneje najeti avtodom in kakšne so cene? Radi bi med prvomajskimi prazniki obiskali Disneyland in Pariz. Zanima me tudi kako je z ostalimi cenami (vstopnine, avtokampi, metro…) Vesela bom vsake informacije. Raje bi šli z avionom, a glede na to da smo 4 članska družina, so cene astronomske.

Tudi najemi avtodomov so astronomski. Lansko pletje je mož spremljal cene in dejal, da se ti definitivno ne splača. Ga povprašam za prospekt in ti sporočim.

Kako pa potem? Lastni prevoz? Kje potem spati? Bi šli z avionom, pa o cenah raje ne bi.

Bela, v Parizu si po nekaj urah vožnje – nisi omenila starosti otrok, zato je vprašanje, kolikokrat boste stali. Potem pa ste najbolj možno mobilni, spite lahko nekaj kilometrov od Disnejlanda, kar ti zniža strošek spanja za polovico, pa nekaj ur vožnje nazaj. Vmes se lahko ustavljate še v Veroni, vzamete si čas za Gardaland, pa še nekaj krajev je tam, ki so krasni. Italjanske doline, če ne greste po avtocesti in podobno.

Sploh ni problem z osebnim avtom.

lp

bv

Mislim, da se najbolj splača iti z lastnim prevozom.
Jaz sem potoval 13 ur in sicer preko Avstrije, Munchna, Stutgarda, potem pa po nacionalni cesti N4 (izogneš se francoskim avtocestam, ki so kar drage) do Pariza.
Tako da razen bencina in stroška predora pri Grazu nimaš nobenih dodatnih stroškov.

Otroka sta že “velika” stara 8 in 10 let in sploh nista problem. V Gardalandu in ob Gardskem jezeru smo bili že predlani za nekaj dni, tako da to ne bi šli. Kako pa je s prenočišči, ali je pametno rezervirati ali se najde kaj prostega tudi tako? Ne bi radi izgubili preveč časa. Kje naj spimo v mestu Pariz? Ni treba, da je strogi center. Hvala za odgovore.

Ja, če boste šli s svojim prevozom, ne pojdite v Pariz. Ustavite se malo pred mestom, boste dobili bistveno ceneje. Potem pa greš v mesto samo takrat, ko imaš namen. Dvomim pa itak, da se boste po metu vozili z avto, tako da je bistveno boljša varianta izven mesta, za avto do metroja in z metrojem v mesto.

Pa še manj zasedena prenočišča so tam. Izven mest je take robe vedno dovolj na voljo, tako da se ni treba ukvarjat s tem vnaprej.

lp

bv

Tudi mi smo šli s svojim avtom preko nemčije. Smo razmišljali o avto domu a je bil najem predrag.
Morali bi vzeti varianto za 14 dni (neomejeni km), drugače te omejijo z 250 km dnevno, kar je več doplačaš. Cena je bila za dva tedna prib. 2000 dem, je pa seveda odvisna od sezone in velikosti vozila. Poleg teg so zahtevali polog cca 200000 za zavarovanje, ki ti ga vrnejo ko vrneš nepoškodovano vozilo, pa cestnine, gorivo… Nam se ni izšlo je pa tega že ene 4 leta. Morda je sedaj drugače. Spali pa smo v avto kampih, ki jih je dovolj po ugodnih cenah. LP

Potem sploh ni vprašanja!! Najem avtodoma vas bo prišel več kot pa popotovanje z lastnim avtom.

Ne nikar se po mestu ne vozite z avtom, ker boste zgubili preveč časa v gužvah. Jaz sem bila v Parizu 10 let nazaj in vem, da se je takrat dalo dobiti po vseh turističnih birojih in ob večjih znamenitostih, pa tudi v prenočiščih prospekte z načrtom podzemne. Jo prav hitro naštudiraš in te pripelje kamor želiš. Sicer ni najcenejša, a v sorazmerju do cen bencina, predvsem pa živcev, ki jih porabiš v koloni, je kar ceneje:))

Če hočeš kaj vprašati glede Pariza, kar izvoli.

Hvala za informacije, Analina od tebe bom pa hotela še več.

Hehehe ti kar, zame je Pariz najbolj romantično mesto in upam, da ga bom v kratkem spet videla. Ej definitivno si morate iti ogledat pristni francoski kabaret, jaz priporočam Nouvelle eve…upam da sem prav napisala, ker sem že malo iz forme….

Če hočeš res poceni in za prespati čisto O.K. Varianto, poskusi www. hotelformule1.com ( nima veze s formulo 1 !!! ). To so montažni hotelčki s sobami do 3 osebe ( francoska postelja + 1 ležišče kot pograd nad francoskim). Cena je za sobo, edino mogoče moti etažni tuš in WC, vendar je bilo vse zelo čisto ( ko zapustiš tuš kabino, se minuto za tem samo vklopi čiščenje/dezinficiranje ). Cca. 3 km od Disneylanda je en.
Poleg Disney-a je garažna hiša ( imajo seveda tudi parking ), kjer lahko pustiš avto, kupiš dnevno karto, ki velja za vlak+metro+avtobuse ( leta 99 = 75 FF , in se odepleš v Pariz. Imaš možnost kupiti 1, 2 dnevno ali tedensko vozovnico. V Hotelu ali na železniški ali v trafikah dobiš
” prospekte”, na zadnji strani katerih je načrt teh ” prevoznih sredstev “.
Če te še kaj zanima se oglasi.

Pozdravljena Bela!

V Parizu sem bila junija in sicer sem tja potovala z letalom iz Benetk. Volareweb leti v Pariz in ima zelo ugodne cene (www.volareweb.com). Spala sem pa v hotelu v centru mesta, 5 min peš do metroja na Trgu republike. Ime hotela je Grand Hotel de l’Avenue (http://www.hotelclub.net/directhotel.asp?id=1922). Cena je bila 60 EUR za dve osebi nočitev z zajtrkom.

Če imaš še kakšno vprašanje se pa oglasi. Lahko vam posodim LP Paris in Mali vodnik!

Tudi jaz sem mnenja, da bi bilo v tvojem primeru bolje potovati z javnimi prevoznimi sredstvi. Poceni letalskih prevoznikov je v bliznji okolici ze kar nekaj, otroci imajo verjetno pravico do dodatnih popustov. Moznost je tudi vlak, tudi tam se lahko nadejas stevilnim censkim ugodnostim, skupina, druzina, otroci, itd… S tem, da je bolje zaceti potovanje v tujini – v Italiji naprimer. Splaca se mal pozanimat.

Tole ena od dokaj sprejemljivih ponudb.

Zivjo – spet jaz po mnogih mesecih bi si sposodila vodnik – potovanje bo marca z adrio.

Za poceni spanje v hotelih se splaca pogledat hotele Formule 1. http://www.hotelformule1.com/formule1/index.html

Cene so od 22-30 € na sobo, notri pa je velika zakonska postelja in en pograd.
Ce niste prevec zbircni, boste stirje z lahkoto spali skupaj. Samo na recepciji ne povedat, da ste stirje – kasneje nobenga ne briga.

Rezervacije preko interneta so vcasih nujne, drugace pa velja, da prej ko prides, vec je moznosti, da dobis prosto sobo. Ali pa takoj ob sedmih, ko se rezervacije sprostijo in je navadno se kar nekaj sob prostih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close