slika
Nekje sem prebrala, da je dobro s seboj na potovanje vzeti tudi svojo sliko, pozabila pa sem zakaj jo je dobro imeti s seboj?! A mi lahko pomagate “osvežiti spomin”?
Pa še nekaj me zanima, če ni preveč osebno….Kje ponavadi na potovanjih skrivate tiste najbolj vredne stvari, denar, potovalne čeke, kartice….? A ima kdo kakšno prav posebno in nenavadno skrivno mesto?
Sliko rabis, ce bo potrebno slucajno kak dokument napraviti v kaksni tuji drzavi s katerim imas potem posebne popuste ali prednosti. Recimo, mogoce je potrebna slika, ce kupis tedensko karto za kake prevoze. Ali kako kartico za popuste za ogled muzejev in podobno.
Jaz osebno skrivam denar v nogavicah. Ce se pa potikam po kakih tropskih krajih pa kar v torbico okoli pasu ali okoli vratu.
Jaz imam letalsko vozovnico, potni list in denar (večja gotovina in potovalni čeki, kreditne kartice) v torbici za okoli pasu, ki jo nosiš pod obleko. Vse skupaj pa imam v tanko prozorni mapici, da se vse skupaj ne zmoči (dež, znojenje).
Kopije dokumentov (potni list, papirji za potovalne čeke in sami čeki, kopija letalske vozovnice in še kaj bi se našlo) pa poleg papirne oblike, ki jo imam nekje v nahrbtniku tudi skeniram in si pustim na mailu. Itak, če pride do kakšne pizdarije, urejajš težave v kakšnem kraju, kjer ni hudič, prideš do svojega maila.
lpe
Forum je zaprt za komentiranje.