RANGOON ali BANKOK
Novembra se odpravljam v Burmo. Zanima me če je gdo letel direkt do RANGOONA in kje je kupo poceni letalsko karto in seveda kje se nabavi viza. Mislila sem namreč preko Tajske pa si moraš urediti vizo za dvakratni vstop …
Pa še to. Ali se še dajo tablete lariam kupiti na Tajskem kar v lekarni-namreč pred 5 leti so se dale in so bile zelo poceni!
hvala za info in lep pozdrav
Zdravo!
Letališče v Jangonu je približno enake velikosti kot Brnik, zato seveda tja ni možno direktno leteti. Cene povratnih letalskih kart BKK-RGN se gibljejo okoli 100USD plus takse, kar pa se tiče vize za Tajsko, lahko dobiš zastonj 12 urno tranzitno vizo ob prihodu na letališče, kar pa pomeni, da moraš imeti karto in vizo za Burmo urejeno že za vnaprej, kar pa niti ni tako enostavno, niti poceni.
Svetujem ti, da si dobiš v Ljubljani vizo za enkratni vstop na Tajsko (7500SIT), nato pa si v Bangkoku uredi vizo za Burmo (2dni, 20USD) in pa letalsko karto. Na poti domov iz Jangona pa v Bangkoku ne zapusti mednarodnega terminala, ker tako ne potrebuješ ne vize, ne dodatnega plačila letalske takse, vendar jim na letališču v Jangonu prej razloži kam letiš, da ti ne bi pustili prtljage v Bangkoku. Jaz sem to pot opravil pred 5 dnevi (na letališče v Bangkoku vzemi topel pulover, ker so zmešani, jaz sem zmrzoval 6 ur, zaradi česar imam zdaj angino).
Ne vidim nobenaga razloga zakaj bi v Burmo jemala zdravila proti malariji, raje se cepi proti dengi (cepivo so odkrilli lani). Če pa že hočeš finančno podpirati farmacevtska podjetja, ki ti lažejo o nevarnosti malarije, pa to naredi v Bangkoku, kjer so zdravila smešno poceni.
lepo se imej v Burmi
Roma,
če ne želiš zapravljati dragocenega časa v Bangkoku in plačevati tajske vize samo za tista 2 ali 3 dni, obstaja še druga možnost.
Vizo za Mjanmar si lahko urediš preko mjanmarske ambasade v Berlinu (jaz sem tako storil in je vse šlo brez problema). Pokliči jih oz. jim pošlji faks ali mail in oni ti bodo poslali obrazce, ki jih moraš skupaj s potnim listom in fotografijami poslati v Berlin. Jaz sem dobil potni list nazaj v 12 dneh. Cena je 25 EUR + 7 EUR stroški poštnine za Slovenijo (za povratno priporočeno pošiljko).
NASLOV:
Botschaft der Union Myanmar
Zimmerstraße 56 / 6
10117 Berlin
Telefon: 0049 30 206 15 710
Fax: 0049 30 206 49 757
E-Mail: emb.my.berlin@t-online.de
Uradne ure: ponedeljek – petek 09.30-16.30
Še glede letalskih kart:
LAUDA AIR leti direktno v Yangon, vendar so dokaj dragi. Če letiš preko Bangkoka Te bo zagotovo ceneje prišlo. Jaz sem kupil dve ločeni letalski karti (Dunaj-Bangkok in Bangkok-Yangon). Obe karti sem kupil v Avstriji na STA TRAVEL. Karta iz Bangkoka do Yangona stane v Evropi seveda malo več kot na Tajskem. Trenutno se jih da dobiti (letalska družba THAI) za okoli 50.000 SIT z vključenimi taksami.
Uživaj v Burmi!
Lep pozdrav
Pepson
Forum je zaprt za komentiranje.