POPOTNIKI
Uf, preveč monotono bi bilo, če bi naštela vse, ampak tisti naj naj so bili doslej:
– Sardinija: prelepa narava, strašansko prijazni ljudje, svojska kultura, obilica zgodovine na vsakem koraku
– Berlin: kulturno-umetniška prestolnica Evrope, odkačeni ljudje, nekdanji simbol hladne vojne (zid in vse, kar je z njim povezano, me pretrese vsakič, ko grem tja)
– Antwerpen: prelepa arhitektura, multikulturnost, liberalnost, poseben občutek, ki bi ga lahko poimenovala kar erotičen 😉
– Jeruzalem: ogromen zgodovinski pomen tega mesta me je kar preplavil; temu se je pridružil še kanček prijetnega razburjenja, ker sem na “nevarnem” kraju
– Sarajevo: ker je v njem kljub vsemu ostal DUH
– Vilnius: najbolj prijetno presenečenje doslej
Vsak novi kraj te po svoje preseneti in navduši, odvisno tudi od sopotnikov in tvoje starosti.
Pohorje – ker me je tišina in veličina gozda vsrkala vase.
Piran – v uličicah se izgubiti v jesenski megli, gosti, zelo gosti megli
Krn – ker občutiš kako si majhen in ranljiv
Vilenica – ker v jami doživiš TEMO in ČAS
Otok Krf – srečanje z starosto z usnjenim obrazom kateri ti brez besed ponudi lonček vode
Bolgarija ( vasice ne vem ) – nona pripoveduje ( domnevam da pravljico ) vnukom, ki jo zvesto poslušajo in kljub jeziku tudi tebe pomiri in potolaži kot le zna babičina beseda.
DOM – ker te čaka mama in tvoja najljubša jed
Vem, da ni bil to pričakovan odgovor in se bo nekdo našel in napisal kritiko. Prav vsak odgovori na vprašanje ko čuti.
Potniki ste pač posebne sorte, vendar se na potovanju lahko zgodi marsikaj nepredvidljivega, pa se to sprejme – pa dajmo še na tem forumu………………….
ojla
če ti nej za luksuz pol vzemi collegium-študentska varjanta in temu primerno poceni.odhod je zej konc mesca.lani sm v 3eh tednih zapravla 250 čukov(osnovna cena,doplačila,prehrana,šoping).če ti bo vodič tavčar pa sploh super ker je kul tip,zna z folkm.spal smo ful preprosto,vendar kr v čistem,sobe so lhk 3 al 4-posteljne,ampak to je sam kul ker tko se najbl spoznaš in znaš prilagajt.maš pa v programu VSE.kar morš videt in doživet če greš v egipt.
program dobiš na njihovem spletu http://www.collegium.mi smo mel celo 2 k sta bla že v pokoju pa jima je vse ful odgovarjalo.pa zv.sta kr žurala z nami.če te še kej zanima me praš.
čawči,nataša
Vse agencije ti ponujajo komercialni Egipt. Kaj si sploh želiš? Programi so zelo podobni, če že ne isti, veliko je odvisno od vodiča, ki ga ima agencija in kako vrednoti posamezno grupo. Odloči se kako hočeš videti Egipt: ali te zanimajo samo piramide ali pa bi rad spoznal tudi dušo ljudi in življenje znotraj njihovih domov, utrip tržnice, način razmišljanja, prijateljstvi… vendar za to ti komercialno potovanje ni dovolj, žal.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.