Najdi forum

DELO V TUJINI

hej popotniki!

Zopet se obracam na vas oz na tiste, ki imate izkusnje z delom v tujini. Rada bi sla delat v Spanjio, Angljio ali ZDA? Zanima me, kaj je najbolj fajn delat? Ali lahko gres, ce tudi znas zelo malo oz skoraj nic jezika-msilim na Spanijo? Kolk denarja potrebujes? Kje spoznas najvec ljudi?

Napisite mi cim vec, saj vam bom zelo hvalezna za vsako informacijo.

Hvala in veliko uspeha v novem studjiskem letu.

Ponavadi dobiš take informacije pri peku.

Če nisi opazila, je to potovalni portal.

lp

bv

Zdravo Sonce
Najprej ti samo svetujem, da se na take primerke kot je Bojanv ne oziraš, saj so na svetu samo in zgolj zaradi podjebavanja. Bojan, ti pa ko prebereš to sporočilo malo premisli, če je to kar pišeš, res potrebno. Punca namreč sprašuje za inf. katere bi jo lažje pripeljale mogoče do tako željenega dela v tujini.

Sam sem bil namreč 3 mesece v Kanadi. Nisem imel delovne vize ali kakšnega drugega papirja za delo tam. Kupil sem karto in preprosto odpotoval. V nalslabšem primeru bi se vrnil po mesecu dni brez denarja!!! Tako pa sem zaslužil lepe denarce pa še del Kanade (Montreal, Quebec City, Toronto) sem si ogledal. Po izkušnjah ti lahko povem, da se delo kar najde je pa lahko tudi precej zaj…….! No sam sem imel veliko sreče in sedaj načrtujem že podobne stvari za naslednje leto! No stvar je za US zelo podobna, samo da je delo dobiti toliko lažje odvisno kam nameravaš iti in kaj nameravaš delati. Pogovarjal sem se z kolegico katera ima hčer v Denverju-Colorado in jo je letos obiskala. Povedala mi je, da hčer gor živi že eno leto in da seveda tudi precej dela. Sama se bo tja najverjetneje preselila naslednje leto. No jaz v Kanado nebi šel živet lahko pa rečem, da je bila ta izkušnja ena večjih v mojem življenju.

Bojan, zate sem prepričan, da boš imel še kakšen komentar na to temo in seveda na moje komentarje. No upam, da se ne boš preveč obremenjeval in pisal kakšnih podobnih pekovskih spevov ker si lahko prepričan, da bodo deležni zelo malo pozornosti, vsaj iz moje strani!
Lep pozdrav

Za španijo ne vem, za Anglijo pa je baje vse odprto. Najboljše je če reskiraš 10000 SIT+prenočišče+hrana pa greš gor za 2-3 dni pa mal obiščeš potencialne delodajalce. Odvisno od tega, kaj želiš delat. Delo se pa najde. Kolk denarja rabš je pa mal težko rečt, dobro je če imaš kakšno rezervo!!!

Ja pozabu sm še pripisat glede tega primitivca Bojana. Sej najverjetneje se zavedaš da si s tem ne dviguješ ugleda!!!

Mare in Beno!

Bom kar obema odgovoril naenkrat.

Ja, da bi si povečeval ugled na portalu? Tega ne potrebujem, res ne.

Da je to potovalni portal, ne pa posredovalnica za delo? Ja, res je, očitno tega nista opazila.

Mogoče pa ne bi bilo slabo, da za spremembo načnem še kake drugačne teme – mogoče grem preko tega portala oddajat, kupovat in najemat stanovanje v Lj?

Saj tudi popotniki stanujejo…

Mogoče sta pa opazila, da na vprašanja in mnenja, ki se tičejo potovanj, odgovarjam vsaj približno konstruktivno, kaj menita?

lp

bv

bojan je cist prov povedu, je pac tako da ste vi preveč vzneseni, sicer se bo pa vsak naveličal brat tvoje izkušnje v Kanadi, ki je trajala jalove tri mesce….

Hvala vsem, ki ste se javili. Prav zastopim, da mate nekateri veliko, veliko casa in tako napisete komentarje, ki me ne zanimajo. Sicer sem pa tega ze vajena in sem pricakovala.

Mare, hvala za tvoje besede. Glede Amerike sem ze kar nekaj slisala, da je v redu in da se kar da zasluziti.

Lep pozdravcek

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close