Prodam LARIAM tablete
No, takole je bilo…
Pet se nas je odpravilo na potovanje po Kitajski. Zdravnica na Zdravstvenem centru za popotnike v LJ nam je svetovala, naj kljub temu, da na Kitajskem malarija ni tako pogosta, jemljemo lariam, ce se odpravimo na jug (Yunnan in Guangxi). Ker je nasa zacrtana pot vsebovala tudi ti dve provinci, ki sta najlepsi na Kitajskem, smo torej tablete vzeli.
Po prvi zauziti tableti so se pokazali ZELO mocni stranski ucinki – Razbijanje srca, mocna vrtoglavica, slabost… ostali stirje pa so lariam prenasali razmeroma dobro – razen obcasne driske 🙂
No, zdravnica mi je nato rekla, naj jih ne jemljem vec in naj se ful mazem z autanom, da me ne bodo pikali komarji. Po enem tednu so ti nezeleni ucinki izginili.
Pa tudi po pogovoru z razno raznimi backpackerji sem ugotovil, da Lariamov (vsaj na Kitajskem) ne jemlje prakticno nihce – torej jih je nasa zdravnica spromovirala zaradi zasluzka, ali pa neobvescenosti, ker tudi kitajski zdravniki zanikajo prisotnost malarije na kitajskem…
No, anyway, zdaj sem jih ze prodal… ko se pa naslednjic napotim na malaricno obmocje, pa vzamem kake druge tablete 🙂
LP
Miha
Forum je zaprt za komentiranje.