Sicilija
Letošnji dopust sem preživel na popotovanju po Italiji, ki je vključevalo tudi Sicilijo. Glede na dejstvo, da sem v preteklosti zelo veliko slišal o “lepotah” tega otoka, sem bil ob obisku neprijetno presenečen, saj teh lepot nisem opazil (razen Etne vile Romane in kaosa na cestah, ki je vsekakor zanimivost južne Italije). Turistična mesta so do skrajnosti nabita in skomercializirana, plaže klasične, prej nezanimive in dolgočasne (lahko se skrijejo pred Hrvaškimi). Pokrajnina ne izstopa iz mediteranskega povprečja (za razliko od Korzike, recimo). Največje razočaranje sem doživel pri ljudeh, ki vidijo samo denar, o kaki pristnosti pa ni več ne duha ne sluha…
Zavedam se, da je vse relativno in zelo odvisno od tega, kako gledaš na določeno stvar, toda kljub temu bi rad videl mnenja drugih (popotnikov) o otoku.
Tudi jaz sem bil na Siciliji pred kratkim, pa tudi kakih 8 let nazaj. Nekaj sprememb vsekakor je, vendar so plaže povsem primerljive s Hrvaškimi (meni še boljše), ljudje so zelo prijazni in ustrežljivi, tukaj s hrvati ni primerjave, jasno pa je da hočejo zaslužiti.
Glede pokrajine sem tudi jaz mnenja da poleti ni najbolj zanimiva.
Promet je res kaotičen (veliko bolj kot pred 8 leti) tipično italijanski. Kar se tiče zanimivosti, jih je pa na Siciliji res toliko, da vsaj v tem pogledu Sicilija ne more razočarati nikogar.
Zanimivo. meni so bili pa veliko bolj prijazni siciljanci, šla sem k družini, katerega očeta sem spoznala na poti z busom in me je povabil na večerjo, pa vsak je bil pripravljen pomagat, te povabit na sladoled, vse to z nasmehom…. na sardiniji pa tega ni bilo – res pa je, da sem bila že v začetku maja in se jim mogoče še ni dalo. sta pa obe prekrasni – predvsem narava na sardiniji in majčkene siciljanske vasice – priporočam!
Forum je zaprt za komentiranje.