Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice prtljaga ob prestopu – Ryanair

prtljaga ob prestopu – Ryanair

Zanima me, kako je s prtljago ob prestopanju? Moraš prtljago prevzeti in iti ponovno na čekiranje, vse isto kot ob prvem vstopu na letalo? Ali gre mogoče prtljaga kar avtomatsko na drugo letalo? Karti za prvi in drugi let pa sta kupljeni ločeno: Celovec-Stansted, Stansted-Stockholm.

Hvala!
Maruša

Če imaš dve ločeni karti, ti ponovno čekiranje najbrž ne uide. Vseeno pa vprašaj ob prvem čekiranju – lahko si edino prijetno presenečena! 😉

Halo Marusa!

Prtljago moras OBVEZNO vzet, saj pri Ryanairu, so vsi poleti loceni in to pomeni, tudi cekiranje 2 x. Na letaliscu imas polno ekranov in tam bo oznaceno priblizno 1.5 h pred poletom, kje na katerem okecu s emoras cekirat. Upam, da imas dovolj casa med poletoma, saj je ponavadi gneca se pa se kdaj zgodi, da imajo letala zamudo.

Lepo potovanje!

Karmen

Mislim, da ima 2 uri vmes časa za prestop. Bo šlo, ne?

helo!

Ce ne bo imelo zamude letalo, bo slo, je sicer na knap. Malo se prerini na carini, jaz sem zadnjic cakala vec kot pol ure bilo je polno ljudi in vsakega ful sprasujejo kam gre itd. Ce pride vec letal hkrati je pa se vecja kriza.

Potem pa takoj po prtljago in na izhod ter na prvi monitor in pogledat kje se cekirat. Bodi oprezna ker veckrat spremenijo stevilko GATE, kjer vstopis na letalo in to objavljajo po zvocnikih.

Dve urci je ful malo, ce zamudijo ne prevzamejo nobene krivde ce ti zamudis naslednji let. Na zadnje ko sem sla smo imeli sicer z Easyjetom skoraj 3 urce zamude in na sreco sem jaz imela vec kot 5 ur razlike med poleti. Ostali vsi, ki so imeli povezave so vsi zamudili letalo in pri tem ne mores nic naredit.

tako, da ti priporocam, da se podvizas in cimprej prides do prtljage in potem naprej.

Pa lep polet!

Karmen

Kaj pa narediš, če res zamudiš letalo. Kako si potem zrihtaš naslednji let.
Jaz imam samo 1 uro in pol vmes časa, ojej mene bo kap :))

Bos pac mal pohtela, pa mal zivckov bo slo!!!
Najvecji problem je ce pride vec letal in zato cakas ko norc na svojo prtljago, ker najprej npr. spustijo prtljago od 2 letal, ki sta prsla pred tvojim! To je najvecji problem, drgac pa mislm, da bo slo!!
Naslednji let pa dobis, samo ce ni ze zabookiran!!

Vso sreco

Uh…glede zamujanja letala. Raje ne 🙂 Sva midva s fantom zamudila lanskoleto, pa sva mogla potem kupit novo karto, ki je bila FUL draga (glede na to, da je bla takoj nsalenji dan), poleg tega sva mogla pa plačat še eno nov b hotelu na letališču v Londonu (in si tut lahko predstavljate, kako drago je blo to).
Sicer pa glede prtljage – vse moraš še enkrat – čekirat ipd. Jaz sem avgusta letela iz Klagenfurta v London, nato pa naprej. Vmes naj bi imela časa mal več kot eno uro; letalo je prišlo v London še predčasno, pa sem res komaj ujela naslednji let (na torbi sem imela napisano End bag, se pravi sem se res zadnja čekirala :)). Je šlo res za las… Če imaš dve uri, nej te ne skrbi preveč, samo upaj, da bodo s prtljago pohiteli, ker mi smo jo čakali kar en lep čas.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close